Print this page

10 είδη μαμάδων που θα δεις στις προπονήσεις και τους αγώνες των παιδιών

Εσείς, ποιο... είδος μαμάς είστε;

Η άσκηση και η συμμετοχή σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά κι αυτό το ξέρουν καλά όλες οι μαμάδες που κάθε τόσο τα πηγαινοφέρνουν σε προπονήσεις και αγώνες. Ανεξάρτητα από το εάν τα παιδιά σας κάνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, κάποια πολεμική οποιοδήποτε άλλο σπορ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε παρατηρήσει κάποιες από αυτές τις κατηγορίες μαμάδων να κάθονται στις εξέδρες:

Η ανύποπτη μαμά

Αφήνει το παιδί στο γήπεδο και δεν ξαναρίχνει δεύτερη ματιά να δει τι γίνεται. Όσο περιμένει να τελειώσει η προπόνηση ή ο αγώνας, ασχολείται με το τηλέφωνο, το tablet ή το βιβλίο της και δεν σηκώνει κεφάλι, παρά μόνο στην (καθόλου απίθανη) περίπτωση που κάποια μπάλα εκτοξευτεί προς το μέρος της.

Η μαμά-βοηθός προπονητή

Έχει πιστέψει πως είναι στ' αλήθεια υποχρέωσή της να βοηθήσει τον προπονητή της ομάδας (προφανώς, δεν είναι). Ξέρει όλη την ορολογία του αθλήματος, τα ονόματα όλων των παιχτών και επαναλαμβάνει δυνατά τις παραινέσεις του προπονητή (ακόμα και σε άσχετες φάσεις).

Η μαμά-που-το-ζει

Μπαίνει τόσο πολύ μέσα στο παιχνίδι που αντιδρά σαν να ήταν κι εκείνη μέσα στο γήπεδο. Κλωτσάει το πόδι της ενόψει κάθε σουτ, σχεδόν δακρύζει από πόνο σε κάθε χτύπημα και γενικά συμπεριφέρεται σαν να περιμένει στον πάγκο για να τη βάλουν μέσα στον αγώνα.

Η πολυλογού μαμά

Για εκείνη, η προπόνηση ή ακόμα και ο αγώνας είναι απλώς μια ευκαιρία να συναντηθεί με τις άλλες μαμάδες και να πουν τα νέα της, να ρωτήσει γνώμες για την καινούρια δασκάλα αγγλικών στο σχολείο και να μάθει τα κουτσομπολιά της γειτονιάς. Δεν ρίχνει ούτε ματιά στο παιχνίδι κι αν το παιδί της πλησιάσει και τη ρωτήσει «είδες τις έκανα;» απαντάει μηχανικά «ήσουν φανταστικός, αγάπη μου» (φυσικά δεν έχει δει τίποτα επειδή μιλούσε)!

Η μαμά-φαντομάς

Έρχεται και φεύγει χωρίς να το κάνει θέμα. Απλά αφήνει το παιδί και μετά το ξαναπαίρνει, και σχεδόν κανείς δεν την έχει δει ποτέ.

Η μαμά-ξερόλας

Μπορεί να μην έχει πιάσει ποτέ μπάλα ή ρακέτα στη ζωή της, όμως από τότε που το παιδί της ξεκίνησε να ασχολείται με το σπορ έχει γίνει εξπέρ και ξέρει να σου αναλύσει κάθε φάση και να σου πει τι έπρεπε να έχει γίνει και τι θα συμβεί μετά. Συνήθως, δεν τα λέει σωστά!

Η μαμά με τα σνακ

Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι αυτό που αξίζει περισσότερο στην προπόνηση είναι τα σνακ που απολαμβάνεις μόλις τελειώσεις. Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η μαμά που κουβαλάει πάντα μαζί της ένα σωρό μπάρες δημητριακών, φρούτα, ντόνατς και μπισκότα για όλη την ομάδα.

Η μαμά-ταξιτζής

Πάντα έχει χώρο στο αυτοκίνητο για να πετάξει μέχρι το σπίτι τους και κανα συμπαίχτες των παιδιών και είναι η μόνη που δεν νοιάζεται εάν πρέπει να οδηγήσει με τέσσερα πιτσιρίκια σε υπερένταση που φωνάζουν σε όλη τη διαδρομή.

Η μοδάτη μαμά

Ενώ όλοι στις κερκίδες φορούν παντελόνια φόρμας και T-shirts αυτή η μαμά πηγαίνει ακόμα και στο γήπεδο λες και πρόκειται μετά να βρεθεί σε φωτογράφηση μόδας.

Η περήφανη μαμά

Παρατηρεί τις επιδόσεις του παιδιού της συγκινημένη και -ακόμα κι όταν δεν τα πάει και τόσο καλά- νιώθει τόσο ευλογημένη που έχει ένα τέτοιο παιδί. Μια κατηγορία στην οποία ανήκουμε όλες!