Print this page

Το υπέροχο μήνυμα του Καναδού πρωθυπουργού για την Ημέρα Κοριτσιού!

Ο Justin Trudeau τιμά τα κορίτσια!

Η 11η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Κοριτσιού, μια ημέρα αφιερωμένη στην υποστήριξη κάθε νεαρής γυναίκας ώστε να αναπτύξει τις δεξιότητές της, να εργαστεί με τους ίδιους όρους με τους άντρες και να μπορέσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από το 1 δισεκατομμύριο νέων ανθρώπων που πρόκειται να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό την επόμενη δεκαετία, τα 600 εκατομμύρια είναι κορίτσια, ενώ το 90% προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου κυριαρχούν η μισθολογική ανισότητα, η κακοποίηση και η εκμετάλλευση. Η Ημέρα Κοριτσιού καθιερώθηκε σαν ένα κάλεσμα προς την παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να στοχαστεί στο πώς θα προετοιμάσει τις νεαρές γυναίκες για μια επιτυχή είσοδο στην αγορά εργασίας.

Με την ευκαιρία αυτή ο 47χρονος Καναδός πρωθυπουργός -και πατέρας τριών παιδιών- δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία με την κόρη του να κάθεται στην καρέκλα του με τα πόδια της ακουμπησμένα στο πρωθυπουργικό γραφείο! Η εικόνα συνοδεύεται από το σχόλιο: «Η σημερινή ημέρα αφορά τις κόρες, τις εγγονές, τις αδερφές και τις ανιψιές μας. Αφορά το πώς θα βεβαιώσουμε ότι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου η φωνή τους ακούγεται και έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. #DayoftheGirl».

https://www.instagram.com/p/BoytfHehcYP/?taken-by=justinpjtrudeau

Από εμάς, ένα μεγάλο «μπράβο» στον Justin Trudeau!