Print this page

Απλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια νέα μαμά για τον εαυτό της

Μέσα σε μόνο 10 λεπτά!

Είναι πολύ δύσκολο (εάν όχι αδύνατο) να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της μια γυναίκα που έχει γίνει πρόσφατα μαμά. Είναι όμως πολύ σημαντικό να φροντίζει και τον εαυτό της -εκτός από το μωρό της. Μόνο έτσι θα μπορεί να είναι χαρούμενη και ήρεμη ώστε να μπορεί να είναι μια καλή μαμά.

Εμείς σας προτείνουμε μερικά πολύ απλά αλλά αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν δεν έχετε και πολύ χρόνο στη διάθεσή σας αλλά νιώθετε την ανάγκη να ασχοληθείτε λίγο και με εσάς!

- Ξεφύγετε για λίγα λεπτά από τις υποχρεώσεις σας και απομακρυνθείτε από το χώρο όπου είστε αναγκασμένη να βρίσκεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Απλά αναθέστε σε κάποιον άλλον ενήλικα να προσέχει το μωρό και κάντε μια βόλτα μέχρι το πιο κοντινό πάρκο ή έστω το γύρο του τετραγώνου!

- Βάλτε μια μάσκα προσώπου και προσπαθήστε να μην ασχοληθείτε με τίποτα απολύτως μέχρι να στεγνώσει και να την αφαιρέσετε. Και μόνο που θα αισθανθείτε το δέρμα σας πιο απαλό, θα νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας.

- Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέστε μερικά αρωματικά άλατα και κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Εάν δεν έχετε χρόνο γι' αυτό, μπορείτε απλά να βάλετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό την ώρα που θηλάζετε ή κοιμίζετε το μωρό.

- Βάλτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο YouTube με γιόγκα και κάντε τις ασκήσεις στο σπίτι.

- Κάντε μια στάση σε ένα καφέ και πιείτε ένα χυμό ή φάτε κάτι για πρωινό. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, καθίστε έξω. Ακόμα και 5 λεπτά στο ύπαιθρο θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ πιο χαρούμενη -ιδιαίτερα εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο.

- Μετατρέψτε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας σε μια ιεροτελεστία φροντίδας. Βάλτε απαλή μουσική και έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό στο μπάνιο, απλώστε τις κρέμες σας, βάλτε ένα ξηρό λάδι στις άκρες των μαλλιών σας. Εάν αφιερωθείτε μόνο σ' αυτό, ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να μετατραπεί σε θεραπεία σπα!

- Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι δυνατά και χορέψτε!

- Φτιάξτε για πρωινό ένα smoothie με ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Και μόνο η σκέψη ότι ξεκινάτε την ημέρα με κάτι τόσο θρεπτικό, σας γεμίζει ενέργεια!