Print this page

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν μείνατε ξύπνιοι όλη νύχτα με το μωρό

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες -και θα συμβεί ξανά!

Η φροντίδα ενός βρέφους δεν είναι εύκολη υπόθεση! Πολλές φορές απαιτεί να θυσιάσετε πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούσατε δεδομένα, όπως ο βραδινός ύπνος! Στην περίπτωση, λοιπόν, που διαβάζετε αυτό ύστερα από μία ακόμη άγρυπνη νύχτα με ένα μωρό που κλαίει στην αγκαλιά σας, αποφύγετε πάση θυσία τα εξής:

Να βγείτε από το σπίτι

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω -και κάποιοι από αυτούς μπορεί και να αποπειραθούν να σας μιλήσουν!

Να μαγειρέψετε οτιδήποτε

Οκ, ένα τοστ μπορείτε να το κάνετε, αν και είναι πιο ασφαλές για όλους να φάε μια φέτα ψωμί και μια φέτα τυρί, χωρίς να τα ψήσετε!

Να μιλήσετε με άλλες μαμάδες

Σίγουρα ξέρετε ότι υπάρχουν μωρά που κοιμούνται όλη νύχτα κι άλλα που ξαναπέφτουν μόνα τους για ύπνο, ακόμα κι αν τύχει να ξυπνήσουν, αλλά σήμερα δεν είναι μια καλή μέρα για να σας το υπενθυμίσουν.

Να κάνετε αναζήτηση στο Google

Ποτέ μα ποτέ μην πληκτρολογήσετε ό,τι νιώθετε προκειμένου να μάθετε εάν η αϋπνία και η εξάντληση σάς κάνουν να κινδυνεύετε από τίποτα σοβαρό. Θα επιβιώσετε, όπως έκαναν στο παρελθόν εκατομμύρια γονείς πριν από εσάς!

Να κάνετε δουλειές στο σπίτι

Ναι, είναι σίγουρα ανάγκη να μπει μια σειρά στο σπίτι. Όμως ξέρετε από πού πρέπει να αρχίσετε; Από τον εαυτό σας! Ξαπλώστε, χαλαρώστε, ξεκουραστείτε, κάντε κάτι που σας ευχαριστεί κι αφήστε το χάος γύρω σας να παραμένει. Το μωρό δεν νοιάζεται για την ακαταστασία κι ούτε κι εσείς πρέπει να νοιάζεστε!

Να οδηγήσετε

Τα αντανακλαστικά ενός οδηγού που δεν έχει κοιμηθεί είναι σχεδόν όπως κάποιου που οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Πολύ κακή ιδέα!

Να κάνετε σοβαρή συζήτηση με το σύντροφό σας

Πόσο στοίχημα πάτε ότι θα καταλήξει σε καυγά; Είτε έχετε ξαγρυπνήσει και οι δύο μαζί είτε ο ένας από τους δύο κοιμόταν μακαρίως όσην ώρα ο άλλος προσπαθούσε να κοιμίσει το μωρό, το σίγουρο είναι ότι δεν είστε σε θέση να ολοκληρώσετε πολιτισμένα έναν διάλογο. Περιοριστείτε στα βασικά!

Να μπείτε στο Facebook

Αυτή η στιγμή, που είστε στο σπίτι με τις πιτζάμες, άβαφη, με τα μαλλιά ξεχτένιστα δεν είναι η ιδανική για να χαζέψετε τις selfies που έχουν βγάλει οι φίλες σας σε κάποιο καφέ. Μακριά από τον ψηφιακό κόσμο, θα είστε καλύτερα, πιστέψτε μας!