Print this page

Μερικά πολύ συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα δώρο για παιδιά που ΔΕΝ πρέπει να πάρετε

Οι γονείς δεν θα χαρούν ιδιαίτερα....

Εάν πρόκειται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσετε τις εορταστικές αγορές σας και να επιλέξετε δωράκια για τα παιδιά της οικογένειας, καλό θα ήταν να αποφύγετε αυτές τις πολύ συνηθισμένες -αλλά όχι και τόσο πετυχημένες- επιλογές:

Mπογιές, μαρκαδόροι και άλλα είδη ζωγραφικής

Σίγουρα, είναι σπουδαίο να δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη και να εκφραστούν, όμως πολλές μαμάδες δεν θέλουν να δουν το πιτσιρίκι τους να σχεδιάζει με τις καινούριες μπογιές του τους καναπέδες, τους τοίχους ή τα ρούχα του. Το δώρο αυτό είναι καλύτερο να το προσφέρετε στις καλοκαιρινές γιορτές, όταν το παιδί μπορεί να το απολαύσει σε εξωτερικό χώρο.

Παιχνίδια που χρειάζονται πολλές μπαταρίες για να δουλέψουν

Ιδιαίτερα, όταν δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία! Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να πρέπει να... σκάψεις στον πάτο του κουτιού με τα παιχνίδια μήπως βρεις καμιά μπαταρία που να δουλεύει, ενώ ταυτόχρονα ένα ανυπόμονο πιτσιρίκι περιμένει να δει το καινούριο του παιχνίδι να δουλεύει. Άσε που, συνήθως, αυτά τα παιχνίδια έχουν πολλούς ήχους και φωτάκια -πράγματα όχι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους γονείς.

Κατοικίδια

Consider your pet an important member of the family? Then don't forget to take your holiday pet photos! Here are tips from our Hallmark photo stylists to help you take the perfect pet photos for Christmas right in your own home. These can even be fun gift ideas for the animal lovers in your life!

Τα σκυλάκια, τα γατάκια, ακόμα και τα ψάρια δεν είναι παιχνίδια και οι οικογένειες που τα υιοθετούν πρέπει να είναι αποφασισμένες να αφιερώσουν χρόνο για τη φροντίδα τους. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι είναι μια σπουδαία παρέα για το παιδί, ένα κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να επιλέγεται μετά από ώριμη σκέψη από τους ανθρώπους που πρόκειται να ζήσουν μαζί του και να το φροντίσουν.

Όπλα

Μπορεί για εσάς να είναι ένα απλό παιχνίδι, υπάρχουν όμως πολλοί γονείς που δεν το βλέπουν έτσι και που δεν θέλουν τα παιδιά τους να παίζουν με πιστόλια, σφεντόνες κ.λπ.

Γιο-γιό

Yo-yos

Τι κακό μπορεί να έχει ένα τόσο κλασικό παιχνίδι, θα αναρωτηθεί κανείς... Κι όμως, ένα σωρό οικιακά ατυχήματα που έχουν προκαλέσει από σπασμένη τηλεόραση μέχρι σπασμένο... δόντι έχουν ξεκινήσει από ένα γιο-γιό που έφυγε κατά λάθος από το χεράκι που το στριφογύριζε.

Μικρόφωνα και καραόκε

Σας αρέσει το τραγούδι -και σίγουρα αρέσει και στα παιδιά. Όμως, πώς θα σας φαινόταν να πάτε σε καραόκε πάρτι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; Όχι και τόσο ελκυστική ιδέα, σωστά; Τότε, γιατί εφοδιάζετε το παιδί αυτών των ταλαίπωρων γονιών με μικρόφωνο ή/και μεγάφωνα; Δεν τους λυπάστε;

Μουσικά όργανα

Όπως και η προηγούμενη επιλογή, έτσι κι αυτή κάνει πολύ πολύ θόρυβο! Εάν οι γονείς έχουν την αντοχή να τον αντέξουν, ας τα πάρουν μόνοι τους για το παιδί τους. Τουλάχιστον, να μην τους φταίει κανένας άλλος!

Οτιδήποτε έχει πάνω τόνους γκλίτερ

Το γκλίτερ είναι τόσο λαμπερό, τόσο όμορφο, τόσο εντυπωσιακό... Μέχρι να αρχίσει να απλώνεται σε έπιπλα, μαλλιά και πρόσωπα! Εάν δεν θέλετε οι γονείς να σας βρίζουν κάθε φορά που καθαρίζουν για τα επόμενα τρία χρόνια, καλύτερα αφήστε το.