Print this page

Πώς θα κρατήσουμε «την φλόγα αναμμένη»;

Πώς να φροντίσετε τη σχέση μέσα στο ζευγάρι -όταν έχετε πια να φροντίσετε ένα ή περισσότερα παιδιά!

Η οικειότητα σε ένα ζευγάρι δεν σημαίνει απαραίτητα σεξ, σημαίνει επίσης πως ερχόμαστε κοντά  και μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί. Δυστυχώς όμως για πολλά ζευγάρια η οικειότητα θεωρείται πλέον είδος πολυτέλειας. Πώς γίνεται να αλλάξει αυτό;

Ξέρουμε τί να περιμένουμε: Είναι εύκολο να ονειροπολούμε πως όταν βρεθούμε με τον σύντροφο μας, θα ζήσουμε θαυμάσιες, ρομαντικές στιγμές. Καλύτερα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Είναι πολύ πιθανό να είναι κουρασμένος ή εκνευρισμένος και να μην έχει καμία διάθεση για ρομαντικές στιγμές. Ας αρκεστούμε στο να μοιραστούμε κάποιες ώρες μαζί ζευγάρι και ας αφήσουμε τις ρομαντικές στιγμές για όταν και όποτε προκύψουν.

Επικοινωνία μέσα στη μέρα. Δεν χρειάζεται να μιλάμε ατέλειωτες ώρες στο τηλέφωνο (ανέφικτο έτσι και αλλιώς). Αρκεί να στείλουμε ένα μήνυμα στο κινητό, να μοιραστούμε κάποιο αστείο που έτυχε της προσοχής μας ή μια σύντομη συνομιλία την ώρα του διαλλείματος. Με αυτό τον τρόπο, διατηρούμε επικοινωνία μεταξύ μας όλη τη μέρα.

Βρίσκουμε χρόνο ό ένας για τον άλλο. Με τόσες ασχολίες, ευθύνες, υποχρεώσεις, η ζωή φεύγει γρήγορα. Γι’ αυτό δίνουμε προτεραιότητα στη σχέση με τον σύντροφο μας. Πρέπει να βρούμε τον δικό μας χρόνο για να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε σκέψεις, να μιλήσουμε για το πώς πέρασε η μέρα μας, να χαλαρώσουμε όταν κοιμούνται τα παιδιά.

Είναι εντάξει να κλείνουμε ραντεβού. Δεν χαλάει τον ρομαντισμό ούτε κάνει κακό στον αυθορμητισμό να κλείνουμε ραντεβού για να βρεθούμε. Στην πραγματικότητα είναι πολύ ρομαντικό γιατί δείχνουμε έτσι πόσο ανάγκη έχουμε ο ένας τον άλλο ώστε να πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε χρόνος για τις προσωπικές μας στιγμές.

Φίλοι πάνω απ’ όλα. Είναι πολύ βασικό να είμαστε φίλοι με τον σύντροφό μας, γιατί έτσι ευχαριστιόμαστε τον χρόνο που περνάμε μαζί όπως και αν τον περνάμε: μπορεί απλά να μιλήσουμε ή να ακούσουμε μουσική παρέα. Φυσικά το ότι είμαστε φίλοι δεν σημαίνει πως η οικειότητα μεταξύ μας αποκτά άλλη διάσταση. Όπως δεν μιλάμε άσχημα σε ένα φίλο ή σε μία φίλη μας έτσι δεν μιλάμε στον σύντροφο μας.

Πώς θα βρούμε στιγμές οικειότητας μέσα στη μέρα;

- Δίνουμε προτεραιότητα στη σχέση με τον άνθρωπο που γνωρίσαμε, παντρευτήκαμε, κάναμε παιδιά. Γι’ αυτό γράφουμε το παιδί σε μια ευχάριστη δραστηριότητα και χρησιμοποιούμε τον χρόνο αυτό για να τον περάσουμε μαζί.

- Όποια ώρα της ημέρας μπορέσουμε να βρεθούμε με τον σύντροφο μας, είναι εντάξει. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι βράδυ.

- Ο χρόνος που καθόμαστε μαζζί στον καναπέ, μετράει επίσης. Το βράδυ, μετά το φαγητό, αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν λίγο και εμείς καθόμαστε στον καναπέ για να μιλήσουμε. Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά να μας διακόψουν εκτός εάν είναι πραγματικά ανάγκη. Έτσι, ενισχύεται η προτεραιότητα στη σχέση μας και σε εμάς και στα παιδιά μας που θα δουν πως οι γονείς τους αγαπιούνται και θέλουν να κάνουν παρέα.