Print this page

Μερικές οικογενειακές παραδόσεις να ξεκινήσετε αυτά τα Χριστούγεννα!

Καθιερώστε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα έθιμα που τα παιδιά σας θα θυμούνται για πάντα και θα συνεχίσουν και όταν κάνουν τη δική τους οικογένεια!

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι από αυτές που όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν την ευκαιρία να περνάνε χρόνο μαζί. Αυτές οι στιγμές θα δημιουργήσουν στα παιδιά τις πιο ζεστές αναμνήσεις από την πιο τρυφερή ηλικία τους -μια πολύτιμη παρακαταθήκη για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το γιορτινό κλίμα των ημερών για να καθιερώσουμε παραδόσεις που κάποτε τα παιδιά μας θα αναπολούν όταν αναφέρονται στα δικά τους ευτυχισμένα παιδικά χρόνια!

Φτιάξτε μαζί τα γλυκά των Χριστουγέννων

6b0bde856cd9c6d46c80a044e1aa3222

Οι μυρωδιές και οι γεύσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη μνήμη! Γι' αυτό, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ή τα μπισκότα και ό,τι άλλο φτιάχνετε παραδοσιακά τα Χριστούγεννα θα φέρνουν πάντα στο νου τη ζεστή και φιλόξενη κουζίνα της μαμάς. Πόσο μάλλον, όταν κάνουμε τη διαδικασία οικογενειακή υπόθεση! Τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να ανακατεύουν τα στερεά υλικά, να κόβουν με κουπ=πατ ή να αναλάβουν ένα μέρος της διακόσμησης. Τα μεγαλύτερα μπορούν να βοηθήσουν στο ζύγισμα, το πλάσιμο, το κοσκίνισμα. Τοποθετήστε τα υλικά στο τραπέζι, βάλτε ένα cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μην φωνάζετε κάθε τόσο ότι η μισή άχνη έχει καταλήξει στο πάτωμα. Μην ξεχνάτε ότι αυτές τις στιγμές δεν φτιάχνετε στην πραγματικότητα γλυκά αλλά αναμνήσεις!

Βγάλτε μια συγκεκριμένη φωτογραφία

a0d75d7c8d0abd9f94167459f0def64c

Την ίδια μέρα κάθε χρόνο (μπορείτε να ξεκινήσετε από φέτος!) καθίστε στο ίδιο σημείο και βγάλτε μια φωτογραφία. Φροντίστε να δείχνει γιορτινή (για παράδειγμα, μπορείτε να φοράτε όλοι σκουφιά Αγ. Βασίλη, να κρατάτε στολίδια ή να στέκεστε μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο). Μπορείτε να βγείτε όλοι μαζί ή μόνο τα παιδιά. Μετά από λίγα χρόνια θα μπορείτε να βλέπετε τις φωτογραφίες στη σειρά και να διαπιστώνετε πόσες αλλαγές έχουν γίνει! Πώς το μωρό σας έγινε παιδάκι κι μετά έφηβο αγόρι ή κορίτσι ή πώς τα μαλλιά σας ήταν εντελώς διαφορετικά (ακόμα και... γελοία) υπακούοντας στη μόδα κάθε εποχής. Θα είναι κάθε χρόνο μια αφορμή για να θυμηθείτε όλοι μαζί νοσταλγικές ιστορίες από τι κοινό σας παρελθόν και να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Μην ξεχάσετε να τυπώσετε τις φωτογραφίες αυτές και να σημειώσετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο την ημερομηνία.

Δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες

f0483dac37d17e6b48533e310c1c0c8f

Δεν υπάρχει πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για να μπει κανείς το κλίμα της γιορτής από μια καλή χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια! Φτιάξτε ποπ κορν, σβήστε τα φώτα και περάστε ένα δίωρο σε ένα μαγικό κόσμο! 

Βόλτα στους στολισμένους δρόμους

49d795db9fe7dd4733f61b0a9b8320b5

Ακόμα και η πιο απλή γειτονιά αποκτά άλλη μαγεία όταν είναι στολισμένη σε κάθε γωνιά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Καθιερώστε μία ημέρα των γιορτών, όπως η παραμονή ή η επομένη των Χριστουγέννων και μόλις πέσει η νύχτα, ντυθείτε καλά με σκουφιά και γάντια και κάντε έναν περίπατο στην πόλη σας. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, ακόμα και μια βόλτα στο τετράγωνο σίγουρα θα έχει τη δική της μαγεία, χάρη στη μυστηριακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φωτάκια καθώς αναβοσβήνουν σε κάθε πάρκο, μπαλκόνι και κήπο σε συνδυασμό με τη σιγαλιά μιας κρύας χειμωνιάτικης βραδιάς. Ή μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι το κέντρο της πόλης για να απολαύσετε με ησυχία τον εντυπωσιακό στολισμό του δήμου. Ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν συνηθίζουν να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού τις βραδινές ώρες, είναι βέβαιο πως θα είναι μια εμπειρία γεμάτη σαγήνη και μυστήριο!