Print this page

Pre-event για το “Play on Early Education”

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 19 Ιανουαρίου ως προπομπός του Συνεδρίου!

Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019, πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι από τον χώρο του παιχνιδιού και της προσχολικής εκπαίδευσης θα βρεθούν και θα μιλήσουν στο τριήμερο συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα. Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την προσχολική αγωγή και το παιχνίδι. Ο  στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό πώς το Ακηδεμόνευτο Παιχνίδι στην προσχολική ηλικία καλλιεργεί και προάγει αξίες όπως ο Σεβασμός, η Ελευθερία και η Εμπιστοσύνη.

image Meynell Walter 1

Ως προπομπός του Συνεδρίου, στις 19 Ιανουαρίου στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα) πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διάσημο playworker και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία Meynell Walter. Στόχος της συζήτησης ήταν να παρουσιαστεί η σημασία του παιχνιδιού και τι πραγματικά σημαίνει για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

image Μeynell Walter and Γιάννης Γιαννούδης 2 1

“If I’m told what to do, then it’s an activity. If I decide what to do, then it is play” Αυτή η φράση εξάχρονου ποδιού είναι ενδεικτική του πνεύματος της συζήτησης του Meynell Walter με το διευθυντή του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Dorothy Snot Γιάννη Γιαννούδη. Την συζήτηση παρακολούθησαν πάνω από 100 εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και γονείς, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά θεματικές όπως το τι είναι παιχνίδι, ποια είναι τα όρια του, ποιος τα θέτει και ποιος είναι τελικά ο ρόλος των ενηλίκων απέναντι σε αυτό.

image 1

Στο Διεθνές Συνέδριο “Play on Early Education” που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Αθήνα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι μεγαλύτερες προσωπικότητες από τον χώρο του παιχνιδιού και της προσχολικής εκπαίδευσης: Εκτός από τον Meynell Walter, η διάσημη Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του περίφημου βιβλίου «Free to Learn», ο Tom Hobson, ο περίφημος «Teacher Tom» από το Seattle, ο Βρετανός playworker Meynell Walter, ο πολυβραβευμένος Ιάπωνας Αρχιτέκτονας και Καθηγητής Takaharu Tezuka, ειδικός στον σχεδιασμό χώρων προσχολικής αγωγής, αλλά και πολλοί ακόμη ομιλητές από περισσότερες από 15 χώρες!

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο εισιτηρίων επισκεφθείτε εγκαίρως την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.playonathens.com και τα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/playonearlyeducation

https://www.instagram.com/playonearlyathens/

https://twitter.com/PlayEarly