Print this page

Το διάλειμμα μιας μαμάς

Έρευνες λένε πως μία μαμά διαθέτει 15 με 20 λεπτά χρόνο για τον εαυτό της μέσα στη μέρα. Πολλές από εσάς, ιδίως όσες έχετε μικρά παιδιά, μόλις διαβάσατε αυτή τη πρόταση βάλατε τα γέλια  αναλογιζόμενες πως ούτε στη τουαλέτα δεν μπορείτε να πάτε μόνες!

Για τις περισσότερες εργαζόμενες μητέρες, ο χρόνος αφιερωμένος στον εαυτό τους είναι δυσεύρετος ή και σπάνιος, ιδιαίτερα εάν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά. Ερχεται όμως κάποια στιγμή που κυριολεκτικά τα «έχετε δώσει όλα» και θέλετε λίγα λεπτά ησυχίας και γαλήνης. Ναι, μπορείτε, δεν είναι εγωιστικό, είναι αναγκαίο!
Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε:


Να ακούσετε για λίγη ώρα την αγαπημένη σας μουσική, αυτή που δεν σας αφήνουν τα μικρά σας να ακούσετε ποτέ. Στο δρόμο για την δουλειά, πηγαίνοντας να τα πάρετε από το σχολείο, όταν αγοράζετε στο σουπερ μάρκετ.

Δοκιμάστε έστω για πέντε λεπτά να βάλετε τα πόδια σας πάνω σε ένα μαξιλάρι του καναπέ ή στο γραφείο. Αυτά τα πέντε λεπτά θα ξαποστάσουν τα πόδια σας και θα σας δώσουν έξτρα ενέργεια. Γενικώς ολιγόλεπτα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενισχύουν την συγκέντρωση, δίνουν ενέργεια και σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε τα γεγονότα της ημέρας.

Αφρόλουτρο: Ωραίες μυρωδιές και απαλή μουσική έστω για 15 λεπτά θα σας ανανεώσουν για 15 μέρες!

Πιείτε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι δεν βοηθά μόνο στην  αποτοξίνωση είναι πλούσια πηγή Λ-θειανίνης της ουσίας που δρα ενάντια στο άγχος και την ένταση.

Δώστε άδεια στον εαυτό σας από την δίαιτα και απολαύστε λίγη σοκολάτα, κατά προτίμηση μαύρη. Η μαύρη σοκολάτα ρυθμίζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και την σταθεροποιεί

Μετρήστε ανάποδα Αν έχετε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σας για να ηρεμήσετε μετρήστε αργά από το 1 ως το 10 και ανάποδα. Αυτό θα αποτρέψει τον πανικό για το σπίτι που έχει τα χάλια του ή γιατί το παιδί τα πήγε χάλια στο διαγώνισμα στην ιστορία.

Πριν ξεκινήσετε… να μετράτε, μπορείτε να αρχίσετε να αναπνέετε σωστά. Αργά, βαθιά, μέσα από το διάφραγμα σας . Ο αργός ρυθμός αναπνοής χαλαρώνει, το αντίθετο ακριβώς δηλαδή που συμβαίνει όταν είστε στρεσαρισμένες και η αναπνοή σας βγαίνει κοφτή.

Κλείστε τα μάτια σας για λίγα λεπτά και απομακρύνετε το βλέμμα σας από την οθόνη του κομπιούτερ. Θα σας κάνει τόσο καλό όσο σαν να κοιμηθήκατε.

Κάντε μασάζ στα πόδια σας την ώρα που κάθεστε στο γραφείο ή όταν διαβάζετε με το παιδί σας. Χρησιμοποιείστε ένα μπαλάκι για να κάνετε μασάζ στη πατούσα σας για τρία με πέντε λεπτά. Θα χαλαρώσετε στη στιγμή!

Χτενίστε τα μαλλιά σας. Ό,τι δηλαδή κάνετε κάθε μέρα, μόνο που πάρτε λίγο περισσότερο χρόνο για να τα βουρτσίσετε. Οι ήρεμες, επαναληπτικές κινήσεις ηρεμούν.

Χρειάζεστε μόνο μισό λεπτό για να πάτε τουαλέτα και να στάξετε λίγες σταγόνες κρύου νερού στους λοβούς των αυτιών σας και τους καρπούς. Θα τονώσετε κύριες αρτηρίες που βρίσκονται σε αυτά τα δύο σημεία του σώματος και θα αναζωογονηθείτε αμέσως!

Ρίξτε μια ματιά έξω από το παράθυρο για λίγα λεπτά. Αφεθείτε στη κίνηση του δρόμου, στο τοπίο έξω, στους ανθρώπους και κρατήστε τα προβλήματα της μέρας μακριά!

Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι: Βρείτε λίγο χρόνο και μείνετε μόνη σας σε ένα ήσυχο μέρος. Θα το απολαύσετε!

Ηλιοθεραπεία που στην Ελλάδα, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο! Μια βόλτα χρειάζεται, το βιβλίο σας και ένα αντηλιακό (αν ο ήλιος είναι έντονος). Η βιταμίνη D κάνει θαύματα στο σώμα και την ψυχολογία!