Print this page

Μαμά γιατί δεν γελάς;

Τί είναι αυτό που κάνει τόσο πολύτιμο το γέλιο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Όλοι ζούμε καταστάσεις έντονου στρες αλλά όταν αυτό παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μπορεί να μείνει και για πάντα. Τότε είναι που χάνουμε το γέλιο και όλα τα καλά που φέρνει στη ζωή μας. Όταν δε, μια μαμά σταματά να χαμογελά και να γελά οι συνέπειες είναι ολέθριες για εκείνη και για την οικογένεια της. Γιατί είναι το γέλιο μεσα στη καρδιά μας; 

Το γέλιο κάνει φίλους: Το γέλιο δεν είναι καθόλου άσχημη αρχή για μια φιλία. Όσκαρ Ουάιλντ, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας 

Όταν γελάς μαζί με κάποιον, δημιουργείται μια αίσθηση ασφάλειας και αλληλεγγύης, η οποία επιτρέπει να αναπτυχθεί μια αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αν θέλετε να κάνετε φίλους να γελάτε κυρίως γιατί είναι ο ιδανικός τρόπος για να σας εμπιστευτεί κάποιος. Και η εμπιστοσύνη αποτελεί ένα στέρεο θεμέλιο για την αρχή μιας θαυμάσιας φιλίας.

Το γέλιο φέρνει υγεία: Κάθε μέρα ειδικοί και ερευνητές βρίσκουν νέους τρόπους που συμβάλλει το γέλιο στη υγεία και διώχνει το στρες. Μερικοί από αυτούς είναι ότι το γέλιο ανακουφίζει από το άγχος με τις ενδορφίνες, τις ορμόνες που παράγονται όταν γελάμε, είναι καρδιοτονωτικό, βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, επιτρέπει την αιμάτωση του σώματος γιατί όταν γελάμε εισπνέουμε περισσότερο οξυγόνο!


Το γέλιο χαλαρώνει την οικογένεια: Ένα δυνατό γέλιο είναι σαν να μπαίνει λιακάδα στο σπίτι Γουίλιαμ Θακερέυ
Όταν δεν έχουμε άγχος, είμαστε γαλήνιοι και χαλαροί και αν οι γονείς σε μια οικογένεια είναι έτσι τότε το ίδιο θα είναι και τα παιδιά τους. Τα παιδιά που ζουν μια καθημερινότητα πολύ πιεστική και αγχωτική έχουν ανάγκη τώρα και περισσότερο από ποτέ γονείς χαλαρούς και γελαστούς.

Το γέλιο φέρνει χαρά
Οι άνθρωποι τείνουν να κρύβουν τα συναισθήματά τους, ιδιαίτερα τα αρνητικά. Έτσι αντί να εκφράσουν θλίψη, θυμό, εκνευρισμό κ.λ.π. με υγιή τρόπο καταλήγουν σε δάκρυα ή/και ουρλιαχτά όταν φτάσει «ο κόμπος στο χτένι». Πάλι εδώ έρευνες επιβεβαιώνουν πως το γέλιο είναι η καλύτερη συνταγή και πως με χιούμορ και γέλιο εκφράζονται τα όποια αρνητικά συναισθήματα. Γελάμε μπροστά στα δύσκολα σημαίνει πως θέλουμε χαρά στη ζωή μας.