Print this page

5 + 1 tips για να κάνετε ένα παιδικό πάρτι χωρίς να ξοδευτείτε

Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση!

Απόκριες, γιορτές, γενέθλια... πάντα υπάρχουν αφορμές για να κάνετε ένα παιδικό πάρτι. Τι γίνεται όμως με το κόστος του; Με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα μπορέσετε να διοργανώσετε μια γιορτή για το παιδί και τους φίλους του που θα έχει πολλή διασκέδαση αλλά λιγότερα έξοδα!

Βρείτε την ιδανική ώρα

Είναι προτιμότερο να κάνετε το πάρτι σας μετά το μεσημέρι -κάποια στιγμή από τις 3 μέχρι τις 6. Εφόσον οι καλεσμένοι σας θα έρθουν μετά το μεσημεριανό και θα φύγουν αρκετά πριν την ώρα του δείπνου, δεν είναι ανάγκη να σερβίρετε φαγητό αλλά μόνο γλυκό και σνακ.

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για τις προμήθειες

Εάν κάνετε τα ψώνια σας την ημέρα πριν το πάρτι είναι βέβαιο ότι θα παρασυρθείτε από το άγχος και τη βιασύνη και θα πάρετε πιο ακριβά πράγματα. Αντίθετα, εφόσον έχετε στιγμή να κάνετε μια παιδική γιορτή στο άμεσο μέλλον, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια πράγματα σε περιόδους εκπτώσεων ή προσφορών ώστε να σας έρθουν φθηνότερα.

Ενημερώστε ψηφιακά

Φτιάξετε ηλεκτρονικές προκλήσεις για το πάρτι και στείλτε τες στους καλεσμένους σας μέσω email. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για προσκλήσεις.

Δύο σε ένα

Εάν η γιορτή ή τα γενέθλια του παιδιού σας πέφτουν κοντά με ενός φίλου του, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μαζί ένα πάρτι. Έτσι, οι γονείς θα μοιραστείτε τα έξοδα, αλλά και τις υποχρεώσεις.

Βάλτε τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους τα δώρα

Μια καλή ιδέα για να μη χρειαστεί να αγοράσετε δωράκια που θα δώσετε στο τέλος στους καλεσμένους σας είναι να φτιάξετε έναν «σταθμό δραστηριοτήτων» στο χώρο του πάρτι όπου θα μπορούν να φτιάξουν μόνα τους κάτι. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείτε μόνο ένα τραπέζι με καρεκλάκια και υλικά για χειροτεχνίες (χαρτιά, μπογιές, κορδέλες, κόλλες κ.λπ.), όπου θα μπορούν να φτιάξουν κατασκευές και ζωγραφιές που θα πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο από το πάρτι.

Φτιάξτε μόνοι σας την τούρτα

Όχι μόνο θα είναι πιο οικονομική αλλά και πιο υγιεινή! Δεν χρειάζεται να έχετε ταλέντο στη ζαχαροπλαστική. Ένα απλό κέικ καλυμμένο με μια κρέμα με σοκολάτα και πραλίνα και πολύχρωμη τρούφα για διακόσμηση είναι μια χαρά τούρτα για παιδικό πάρτι. Βρείτε κι άλλες ιδέες για να φτιάξετε τούρτες για παιδικά γενέθλια εδώ...