Print this page

Να κλάψω ή να γελάσω;

Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους τους πιεσμένους και αγχωμένους γονείς.

Μια μαμά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Αν όμως μάθει να διακρίνει πότε ειναι προτιμότερο να επιστρατεύσει το χιούμορ και να γελάσει αντί να πιεστεί ή να στεναχωρεθεί τότε η ζωή της θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις που είναι προτιμότερο να γελάσει κανείς; Διαβάστε παρακάτω

Κάθε φορά που γίνεται μια ζημιά στο σαλόνι ή στη κουζίνα ή οπουδήποτε αλλού, θυμηθείτε: είναι μόνο πράγματα. Είτε είναι ένας ακριβός καναπές ή ντιζαινάτα έπιπλα κουζίνας, πρέπει πάντα να θυμάστε πως όποια ζημιά έχει να κάνει με αντικείμενα, διορθώνεται. Είναι απλό: μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε ένα άψυχο αντικείμενο, που σίγουρα δεν θα πάρετε μαζί σας. 


Αποχωριστείτε τις τάσεις τελειομανίας σας και χαρείτε τη ζωή με όλες της τις ατέλειες. Πολλές οικογενειακές «τραγωδίες» θα είχαν αποφθεχθεί αν δεν υπήρχαν τάσεις τελειότητας των γονιών που περιμένουν π.χ. το σπίτι να είναι πάντα καθαρό και τα παιδιά πάντα ευγενικά και καλότροπα.

Ακόμα και οι μαμάδες κάνουν λάθη: όσο σκληρά και αν προσπαθήσουν να είναι οργανωμένες και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, κάποια στιγμή, το λάθος θα γίνει. Μπορεί να ξεχάσετε την σημαντική παράσταση της μικρής σας ή να μην φτιάξατε το κέικ που είχατε αναλάβει για την συγκέντρωση του αθλητικού συλλόγου του γιου σας, όμως δεν πειράζει, όλοι κάνουμε λάθη.

Μάθετε στα παιδιά σας να αντιμετωπίζουν με χιούμορ τα λάθη τους. Όταν διηγείστε στα παιδιά σας πόσο δυσκολευθήκατε με το καρότσι του σουπερμάρκετ, γελάστε με το πόσο αδέξια πρέπει να φαινόσασταν κάθε φορά που χτυπούσατε - κατά λάθος- δεξιά και αριστερά. Αυτό θα δείξει στα παιδιά πως είναι εντάξει να γελάμε με τον εαυτό μας και πως όταν αντιμετωπίζουν με χιούμορ καταστάσεις που θεωρούνται άβολες ή ντροπιαστικές μόνο σε καλό μπορεί να τους βγει.

Ακόμα και ό, τι δεν σας προκαλεί γέλιο τώρα, θα σας φανεί κάποια στιγμή αστείο. Είναι γεγονός. Ακόμα και η φορά που η κόρη σας έκανε εμετό μέσα στο αγαπημένο σας μαγαζί ρούχων ή όταν ο γιος σας έριξε όλο τον μπουφέ στο πάρτι του δύστροπου γείτονα σας, παρά τη ντροπή που νιώσατε εκείνες τις ώρες, σίγουρα κάποια στιγμή θα το διηγείστε διπλωμένοι στα γέλια.