Print this page

Οι 30άρες μαμάδες κάνουν πιο έξυπνα παιδιά

Όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα.

Έχουμε καλά νέα για όλες εσάς που αποκτήσατε ή πρόκειται να αποκτήσετε παιδιά στην τέταρτη δεκαετία της ζωής σας! Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα, φαίνεται πως το να περιμένει μια γυναίκα να πατήσει τα 30 πριν κάνει οικογένεια είναι ευεργετικό για τα παιδιά της -τουλάχιστον σε γνωστικό επίπεδο.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Biodemography and Social Biology, τα παιδιά που όταν γεννήθηκαν οι μαμάδες τους ήταν μεταξύ 30 και 39 ετών είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ που έκαναν σε ηλικία 5 ετών -σε σύγκριση με τα παιδιά που είχαν γεννηθεί από γυναίκες 23 έως 29 ετών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του London Schol of Economics με τη συμμετοχή 18000 παιδιών. Όπως σχολίασαν οι επικεφαλής της έρευνας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες που κάνουν το πρώτο τους παιδί μετά τα 30 είναι πιο πιθανό να έχουν καλύτερη εκπαίδευση, υψηλότερο εισόδημα και πιο «υγιές» lifestyle, να βρίσκονται σε σταθερή σχέση και να είναι πιο προσεκτικές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.