Print this page

Αυτός είναι ο Νο1 μεγαλύτερος φόβος των σύγχρονων γονιών

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι;

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας αλλά και οι αγωνίες που συνδέονται με τη γονεϊκότητα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως σε ό,τι αφορά το τι φοβούνται πιο πολύ, οι σύγχρονοι γονείς έχουν ένα κοινό!Οι περισσότεροι έχουν ανασφάλεια για το τι είναι πιθανό να ανακαλύψουν στο διαδίκτυο τα παιδιά τους!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια μελέτη που έγινε στη Μ. Βρετανία με τη συμμετοχή 1500 γονιών. Το 75% από αυτούς εκτιμά πως ο Νο1 φόβος σε ό,τι αφορά τα παιδιά είναι όλα αυτά στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω ίντερνετ και οι ίδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν. Συγκεκριμένα, αυτά που ανησυχούν τους γονείς είναι ότι τα παιδιά μπορεί κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο να πέσουν πάνω σε:

- πορνογραφικές ιστοσελίδες

- ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου

- σάιτ με online παιχνίδια

- σάιτ που πουλούν πιστόλια και μαχαίρια

Η πρόσβαση σε πορνογραφικά σάιτ ήταν σαφέστατα αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους γονείς, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να βλάψει την εικόνα που θα σχηματίσουν τα παιδιά σε νεαρή ηλικία για το σεξ και τις ερωτικές σχέσεις.

Διαβάστε κι εδώ πώς μπορεί να βλάψουν τα παιδιά μας οι αναρτήσεις μας στα social media...

Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά

Παρόλο που οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να μην επιτρέπουν στα μικρά παιδιά τη χρήση συσκευών που είναι συνδεδεμένες με το ίντερνετ, είναι σαφές ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνηθίζει να παίζει με το κινητό και το τάμπλετ ων γονιών. Επιπλέον, ακόμα κι αν η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Instagram τυπικά απαγορεύεται για όποιον είναι κάτω των 13 ετών, στην πράξη είναι πολλά τα 10χρονα που διαθέτουν ήδη δικό τους προφίλ.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε συχνά συζητήσεις με τα παιδιά, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο ίντερνετ και να τα επιβλέπουμε όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο -όπως θα κάναμε εάν τα αφήναμε να παίζουν σε μια παιδική χαρά.