Print this page

SOS| γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μπουκάλια με νερό μέσα στο αυτοκίνητο

Όχι μόνο επειδή μετά δεν κάνει να πιείτε το νερό αλλά και για έναν ακόμα πιο σοβαρό λόγο!

Δεν ξέρω για το δικό σας αυτοκίνητο, αλλά στο δικό μου υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 3 πλαστικά μπουκαλάκια του μισού λίτρου μισογεμάτα με νερό. Ξέρετε, από όλες εκείνες τις φορές που τα παιδιά πήραν ένα σνακ κι ένα νερό στη βόλτα και μετά παράτησαν τη συσκευασία και το μπουκάλι στο πίσω κάθισμα... Δεδομένου ότι γνωρίζω πως αυτό το νερό δεν πρέπει να το πιει κανείς αφότου μείνει για μία ή περισσότερες μέρες μέσα στο αυτοκίνητο (οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται όταν το χτυπάει ο ήλιος αλλοιώνουν το πλαστικό και κάνουν επικίνδυνα τοξικά συστατικά του να περνούν στο νερό), πραγματικά δεν ξέρω γιατί τα αφήνω να βρίσκονται εκεί. Τώρα όμως έμαθα κι έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο να τα πετάξω αμέσως!

Φαίνεται λοιπόν ότι από ένα πλαστικό μπουκάλι με λίγο νερό είναι δυνατόν να προκληθεί φωτιά μέσα στο αυτοκίνητο!

Το νερό λειτουργεί σαν φακός και, καθώς, το φως του ήλιου χτυπάει στην επιφάνειά του, δημιουργεί μια συμπαγή δέσμη φωτός που μπορεί πράγματι να προκαλέσει τη δημιουργία σπίθας!

 

Εάν δεν έχετε πειστεί, δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ένας οδηγός που είδε ξαφνικά καπνό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του!

 

 

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fidahopower%2Fvideos%2F10155684468650864%2F&display=popup&ref=plugin&src=video