Print this page

Αυτά που ελπίζω να καταφέρω να μάθω στο γιο μου!

Μαθήματα ζωής απαραίτητα για τα αγόρια μας.

Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε σήμερα τα παιδιά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας του μέλλοντος, στο είδος των ανθρώπων που θα την απαρτίζουν -ή τουλάχιστον είναι όμορφο να πιστεύουμε ότι η δουλειά του γονιού είναι τόσο σημαντική! Γι' αυτό, ας φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τα αγοράκια μας έτσι ώστε να γίνουν άντρες που θα είναι καλοί για τον εαυτό τους, την κοινωνία και τους ανθρώπους που θα επιλέξουν να έχουν γύρω τους στη ζωή τους. Να μερικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζουν πριν ανοίξουν τα φτερά τους και φύγουν από κοντά μας για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους (εκτός βέβαια από το να κατεβάζουν πάντα το καπάκι της λεκάνης):

Τα όνειρά σου είναι μεγαλύτερα από τους φόβους σου

Τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο εμπόδιο στην κατάκτηση των στόχων μας είναι ο ίδιος ο εαυτός μας! Μην σαμποτάρεις τα όνειρά σου. Να είσαι σίγουρος ότι εάν είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις σκληρά, να βάλεις ψηλούς στόχους και να μαθαίνεις από τα λάθη σου δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις!

Δεν είναι ταμπού να μιλάς για τα συναισθήματά σου

Πολλοί άντρες δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτό που νιώθουν ή φοβούνται ότι εάν αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους οι άλλοι θα τους κοροϊδέψουν ή θα τους παρεξηγήσουν. Εσύ να ξέρεις ότι τα συναισθήματα είναι όλα απολύτως φυσιολογικά και υπέροχα! Και το να είσαι «άντρας» δεν έχει καμία σχέση με το να κρύβεις τι αισθάνεσαι... Αντίθετα, σημαίνει ότι είσαι αρκετά γενναίος για να το εκφράσεις.

Κανείς δεν μπορεί να ζει μόνος του

Όσο κι αν προσπαθούμε να γίνουμε απολύτως ανεξάρτητοι, είναι βέβαιο ότι κάθε τόσο χρειαζόμαστε κάποιον να μας στηρίξει. Γι' αυτό, φρόντισε να έχεις κοντά σου καλούς ανθρώπους -και να είσαι κι εσύ καλός με τους άλλους. Στις πιο αλλόκοτες στιγμές της ζωής σου θα χρειαστείτε ο ένας τον άλλον, άσε που κανείς δεν μπορεί να διασκεδάσει πραγματικά χωρίς παρέα!

Κανείς άλλος δεν θα αναλάβει τις δικές σου ευθύνες

Από τις πιο μικρές, όπως να σιδερώνεις το πουκάμισό σου  μέχρι τις πιο σημαντικές, όπως να φροντίζεις την οικογένειά σου. Και το ότι έχω την απαίτηση από σένα να μάθεις να μαγειρεύεις και να συμμετέχεις στις δουλειές του σπιτιού δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάω... Ίσα ίσα, σε αγαπάω αρκετά ώστε να θέλω να μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Αγάπα με όλη την καρδιά σου!

Χρειάζεσαι μια σύντροφο που θα σε αγαπάει, θα σε στηρίζει και θα σε σέβεται. Αλλά για να τη βρεις θα πρέπει κι εσύ να αγαπάς, να στηρίζεις και να σέβεσαι τους άλλους. Κάποια στιγμή θα διαπιστώσεις ότι είναι τρομαχτικό να αγαπάς ολοκληρωτικά, όμως όταν βρεθεί στο δρόμο σου ο σωστός άνθρωπος, μη φοβηθείς να δείξεις τα αισθήματά σου.

Ο δρόμος της ζωής έχει και κάποιες λακούβες

Έχει όμως και μέρη με καταπληκτική θέα. Ποτέ μη σκεφτείς ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι ή ότι δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Όταν κάτι καλό συμβεί στη ζωή σου να είσαι σίγουρος ότι θα ξεχάσεις όλες τις δυσκολίες που πέρασες.

Είσαι πραγματικά τόσο ξεχωριστός όσο σου λέω ότι είσαι

Νομίζεις ότι απλώς καυχιέμαι για το αγόρι μου, όμως υπάρχουν σοβαροί λόγοι που είμαι τόσο περήφανη για σένα. Είσαι τόσο μοναδικός και υπέροχος όσο μια χιονονιφάδα. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικές και υπέροχες χιονονιφάδες! Γι' αυτό, μην μπαίνεις ποτέ στον πειρασμό να συγκριθείς με άλλους, να υποτιμήσεις τον εαυτό σου ή να νιώσεις άσχημα για τη μοναδικότητά σου.

Διαβάστε κι εδώ tips για τις μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια!