Print this page

Μαμά, τι δώρο να σου κάνω;

Μερικές  ιδέες για την γιορτή της μητέρας.

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στη μητέρα. Είναι εκείνη που σε έφερε στον κόσμο (ή και όχι), σε τάισε, σε έπλυνε, σε έμαθε διάφορα, χάρηκε με τη χαρά σου, λυπήθηκε με τη λύπη σου. Με όποιο τρόπο και αν επιλέξεις να την γιορτάσεις ευχαριστημένη θα είναι. Εμείς, σκεφτήκαμε, ψάξαμε και σου προτείνουμε ιδέες για δώρο λίγο διαφορετικό από τα καθιερωμένα λουλούδια

Κάλεσε την σε δείπνο. Για πολλά, πολλά χρόνια ήταν δίπλα σου και ετοίμαζε με φροντίδα το φαγητό σου. Επέστρεψε λίγο από την φροντίδα και κάλεσε την για μεσημεριανό ή δείπνο στο αγαπημένο της εστιατόριο ή σε ένα εστιατόριο που πιστεύεις πως θα της αρέσει. Μπορείς ακόμα να την καλέσεις σπίτι σου και να φτιάξεις μια κλασική οικογενειακή συνταγή για να το γιορτάσετε.

Φτιάξε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες σας όλα αυτά τα χρόνια και βάλε λεζάντες σε κάθε μία. Θα περάσετε τόσο όμορφα καθώς θα ανατρέχετε σε φωτογραφίες και αναμνήσεις.

Θυμάσαι που σου έλεγε πόσο ήθελε να μάθει να πλέκει; ή να πηγαίνει πιλάτες; Καν'της δώρο λοιπόν μαθήματα και ακόμα καλύτερα, κανόνισε να πάτε παρέα!

Κέρασε την ένα ραντεβού περιποίησης: Μασάζ, μανικιούρ-πεντικιούρ, φροντίδα προσώπου όλα ή ένα από αυτά αρκούν για να την ευχαριστήσεις!

Αν δεν μένετε στην ίδια πόλη, μπορείς να της κάνεις έκπληξη και να την επισκεφτείς για να της δώσεις από κοντά την αγάπη σου. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί!

Φυσικά πάντα τα λουλούδια είναι ένα δώρο που δίνει χαρά στις μαμάδες αλλά γιατί να μην πάτε σε κάποια ανθοκομική έκθεση και να της πάρεις μια γλάστρα της αρεσκείας της;

Όλες οι μαμάδες αγαπούν τα χειροποίητα δώρα ακόμα και τα κακοφτιαγμένα που της φέρνατε από το σχολείο, γιατί είναι ιδιαίτερα μια που τα έχετε φτιάξει εσείς! Μπορείτε να της φτιάξετε λοιπόν ένα διακοσμητικό αντικείμενο για το γραφείο της, να της ζωγραφίσετε κάτι, να φτιάξετε τη κορνίζα που θα διακοσμεί μια ωραία φωτογραφία με εσάς τις δύο. Ό,τι και να κάνετε, η επιτυχία είναι εγγυημένη!

Άν δεν έχετε χρόνο ή δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, δεν πειράζει. Για τη μητέρα σας η πρόθεση μετράει. Γι ' αυτό πάρτε ένα μολύβι και ένα χαρτί και γράψτε της πόσο την αγαπάτε, πόσο εκτιμάτε τους κόπους και τις δυσκολίες που πέρασε για να σας μεγαλώσει και πόσο σας βοήθησε να σταθείτε στα πόδια σας για να γίνετε η γυναίκα που είστε τώρα. Η συγκινημένη αγκαλιά μόλις διαβάσει το γράμμα σας είναι δεδομένη!

 

photo: freepik