Print this page

Εργαζόμενη μητέρα; Τόσο το καλύτερο!

Φαίνεται πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με μητέρες που παράλληλα εργάζονται, έχουν πολλά πλεονεκτήματα αργότερα στη ζωή τους!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας είναι γεμάτη υποχρεώσεις, κόπο και στρες. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν ταλαιπωρούμαστε τόσο χωρίς λόγο! Όπως δείχνει έρευνα που έγινε από το διάσημο Πανεπιστήμιο Harvard, οι γυναίκες που μεγάλωσαν με εργαζόμενες μητέρες είναι πιο πιθανό να γίνουν και οι ίδιες επιτυχημένες επαγγελματικά, αλλά και να καταλάβουν σημαντικές θέσεις στο χώρο εργασία τους και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, το αποτέλεσμα ήταν σταθερό και στις 24 χώρες που συμμετείχαν στη μελέτη.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από 50.000 άτομα, τα οποία είχαν συλλεχθεί στη διάρκεια μιας δεκαετίας (2002-2012)

Σε ό,τι αφορά τους γιους δεν φάνηκε να υπάρχει διαφορά στο εάν θα καταλάβουν σημαντικές επαγγελματικές θέσεις-στην περίπτωση που η μητέρα είναι εργαζόμενη ή όχι. Βρέθηκε όμως ότι μεγαλώνοντας τα αγόρια των εργαζόμενων μαμάδων είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των δικών τους παιδιών κι τις δουλειές του σπιτιού, ως ενήλικες άντρες. Όπως σχολίασαν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα «λίγα πράγματα συμβάλλουν τόσο πολύ στην εξισορρόπηση των ρόλων των φύλων όσο το να μεγαλώσει κανείς δίπλα σε μια εργαζόμενη μητέρα».

Παρόλο λοιπόν που το γεγονός αυτού του διττού ρόλου της γυναίκας συχνά συνοδεύεται από πολλές τύψεις, είναι καλό να ξέρουμε ότι στο μέλλον μόλο θετικά θα επηρεάσει την πορεία της ζωής των παιδιών μας!