Print this page

Συμβουλές για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση με το μωρό σας

Έτσι θα περάσετε υπέροχα την πρώτη σας οικογενειακή εκδρομή.

Ο καιρός είναι πια υπέροχος, το μωρό σας έχει μεγαλώσει αρκετά κι εσείς έχετε πάρει το κολάι ως γονείς και δεν φοβάστε το παραμικρό! Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το πάρετε απόφαση και να οργανώσετε μια μικρή απόδραση μαζί με το μωρό σας! Ναι, η οργάνωση -όπως και το πακετάρισμα- δεν θα είναι το ίδιο εύκολο όπως παλιά, όμως ακολουθώντας τις συμβουλές μας να είστε σίγουρα ότι θα περάσετε τέλεια!

Επιλέξετε έναν κοντινό προορισμό

Για την πρώτη σας απόπειρα να εκδράμετε οικογενειακώς, καλό είναι να μην χρειαστεί να ταξιδέψετε για περισσότερες από δύο ώρες. Επιπλέον, αποφύγετε τον πειρασμό να πάτε σε κάποιο ερημικό μέρος και προτιμήστε έναν προορισμό όπου γνωρίζετε πως υπάρχουν τα στοιχειώδη (σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, φαρμακείο κ.λπ.). Ακόμα καλύτερα, βεβαιωθείτε ότι εκεί που πηγαίνετε υπάρχουν υποδομές για οικογενειακές διακοπές και μέρη όπου μπορείτε να περπατήσετε άνετα με καρότσι (πεζόδρομοι, παιδικές χαρές κ.λπ.).

Επιλέξτε το κατάλληλο κατάλυμα

Καλό θα ήταν το μέρος όπου θα μείνετε να βρίσκεται μέσα σε πόλη και κοντά σε μαγαζιά, αξιοθέατα, εστιατόρια κ.λπ. ώστε να μπορείτε να μετακινείστε με τα πόδια και να μη χριεάζεται να φορτώνετε πολλές φορές την ημέρα όλα τα απαιτούμενα για το μωρό από το αυτοκίνητο στο δωμάτιο και το αντίστροφο. Εξάλλου, αυτό θα σας διευκολύνει και στην περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο για να αλλάξετε πάνω στο μωρό, να το ταΐσετε ή να πάρετε κάτι που ξεχάσατε. Τέλος, επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο ή το δωμάτιο νωρίτερα και ρωτήστε εάν μπορούν να σας παρέχουν, για παράδειγμα, κούνια ή καρεκλάκι φαγητού ωστε να πάρετε λιγότεα πράγματα μαζί σας. 

Μην προγραμματίσετε τίποτα

Σίγουρα θα θέλετε να επισκεφθείτε κάποια αξιοθέατα εκεί όπου πηγαίνετε, να κλείσετε τραπέζι σε ένα ωραίο εστιατόριο ή να επισκεφθείτε συγγενείς ή φίλους που μένουν κοντά, όμως καλό θα ήταν να ξεκινήσετε χωρίς πρόγραμμα. Διαφορετικά, ίσως βρεθείτε στη δύσκολη θέση να πρέπει να αναβάλλετε ή να ακυρώσετε κάτι επειδή δεν θα συμβαδίζει με το πρόγραμμα του μωρού -το οποίο, σημειωτέον, μπορεί να αλλάξει λόγω της αναστάτωσης. Αντί λοιπόν να απογοητευτείτε επειδή δεν μπορείτε να κάνετε όσα είχατε προγραμματίσει, κινηθείτε χωρίς πρόγραμμα και ακολουθήστε τις επιθυμίες (και τις δυνατότητες) της στιγμής.

Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα

Αλλά, την ίδια στιγμή, πάρτε απόφαση ότι οι πιθανότητες να ξεχάσετε κάτι είναι πάρα πολλές. Θα διαπιστώσετε όμως ότι ακόμα και χωρίς όλες τις ανέσεις που έχετε στο σπίτι, δεν χάλασε ο κόσμος και μπορείτε να φροντίσετε το μωρό σας μια χαρά, ακόμα κι αν σας λείψουν κάποια πράγματα. Εμείς, φτιάξαμε μια λίστα με όσα μπορεί να σας χρειαστούν για ένα Σαββατοκύριακο για το μωρό:

-4 αλλαξιές ρούχα

-1 φουτεράκι

-3 πιτζαμάκια

-1 υπνόσακος

-Το αγαπημένο του κουκλάκι/σεντονάκι/νάνι

-2 πιπίλες

-1 καπέλο

-4 ζευγάρια κάλτσες (εάν δεν προσπαθεί ακόμα να περπατήσει, δεν χρειάζεστε παπούτσια. Διαφορετικά, πάρτε και δύο ζευγάρια παπούτσια).

-2 μπιμπερό

-Βρεφικό αφρόλουτρο

-2 παιχνίδια οδοντοφυίας

-1 πακέτο βρεφικά μπισκότα

-25 πάνες

-Κρέμα για συγκάματα

-Μωρομάντηλα

-Εμφιαλωμένο νερό

-Καρότσι