Print this page

10 πράγματα που δεν ξέρει κανένας γονιός πριν αποκτήσει τρίτο παιδί

Διαβάστε το εάν έχετε ήδη δύο και το σκέφτεστε....

Αν ρωτιέστε εάν θα ήταν σκόπιμο να κάνετε άλλο ένα παιδί και να έχετε τρία; Σας προειδοποιούμε ότι το κείμενο που ακολουθεί μπορεί να σας κάνει να καταλήξετε γρήγορα στην απόφαση να μην το κάνετε. Ή την αντίθετη (αρκεί να το διαβάσετε μέχρι το τέλος).

Είναι πρακτικά αδύνατο να βάλει κανείς τρία παιδκά καθίσματα στο πίσω μέρος των περισσότερων αυτοκινήτων

Πριν μπείτε στη διαδικασία να κάνετε παιδί κι εφόσον δεν έχετε σκοπό να αλλάξετε αυτοκίνητο, μετρήστε πολύ καλά τις διαστάσεις του και ζητήστε συμβουλές από ένα κατάστημα που πουλάει παιδικά καθίσματα. Στην περίπτωση μάλιστα που καταφέρετε -έστω και δοκιμαστικά), να στριμώξετε τρία από αυτά στο ιπίσω κάθισμα, μην κάνετε το λάθος και τα αφαιρέσετε ποτέ!

Tα ντεσιμπέλ στο σπίτι θα ανέβουν σημαντικά

Είναι πολύ δύσκολο για τρεις ενήλικες να συνεννοηθούν -όσο μάλλον για τρία παιδιά. Αργά ή γρήγορα, όποια κι αν είναι η ηλικία τους θα συνειδητοποιήσουν ότι εάν θέλουν να εισακουστούν θα πρέπει να φωνάξουν και μάλιστα πολύ δυνατά. Μην πιστέψετε ότι φταίτε εσείς που δεν τα μάθατε να ζητούν αυτό που θέλουν πολιτισμένα. Δεν έχει να κάνει με εσάς... είναι δικό τους θέμα.

Δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσετε τίποτα καινούριο για καμια δεκαετία

Εκτός εάν δεν σας πειράζει να δείτε το καινούριο σας φόρεμα, καναπέ ή τραπεζομάντιλο γεμάτο λεκέδες, σχέδια από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και αγνώστου προελεύσεως υγρά.

Θα σας είναι κάπως δύσκολο να φταρνιστείτε ή να ξεκαρδιστείτε στα γέλια για ένα διάστημα

Συγνώμη που το μαθαίνετε από εμάς, αλλά στην περίπτωση που αυτή θα είναι η τρίτη φυσιολογική γέννα, υπάρχει μια περίπτωση να υπάρξει μια κάποια χαλάρωση, ξέρετε... Γι' αυτό ξεκινήστε από τώρα ασκήσεις ενδυνάμωσης της πυέλου, ώστε αυτό το διάστημα να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται.

Αναμένεται να ζείτε με πολύ περισσότερο στρες

Όπως έδειξε έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 7000 μαμάδων, ο πιο αγχωτικός αριθμός παιδιών σε μια οικογένεια είναι τα τρία. Οι μητέρες με τρία παιδιά δήλωσαν ότι είχαν περισσότερο στρες από όσες είχαν δύο ή τέσσερα παιδιά.

Δεν θα νιώθετε ποτέ μόνοι

Ούτε όταν θέλετε να πάτε στην τουαλέτα. Ή όταν καθαρίζετε την αποθήκη. Ή όταν θα σιδερώνετε μετά τα μεσάνυχτα -γιατί δεν θα έχετε βρει άλλο χρόνο μέσα στην ημέρα. Πάντα κάποιο θα είναι εκεί!

Θα ανακαλύψετε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι κουρασμένος

Σε ένα βαθμό που ακόμα δεν έχετε βιώσει στη ζωή. Και από μέσα σας θα γελάτε κάτι φορά που κάποιος που δεν έχει παιδιά ή έχει έως δύο θα λέει ότι είναι εξαντλημένος, γιατί θα ξέρετε ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει η λέξη!

Οι οικονομίες σας θα εξανεμιστούν

Ο οικονομικός σας προϋπολογισμός θα εξαντλείτε στα βασικά, όπως γάλα, ψωμί, φρούτα κλπ, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε αιματηρές οικονομίες εάν θέλετε για παράδειγμα να κανονίσετε διακοπές. Οπότε, σας συνιστούν να ξεκινήσετε από τώρα αποταμίευση για να πάτε όλοι μαζί στη Εurodisney το 2035.

Ξεχάστε ότι μπορείτε να μείνετε σε ξενοδοχείο

Ειλικρινά, δεν θα βρείτε εύκολα δωμάτιο για 5.Αλλά ακόμα κι αν βρεθεί, φανταστείτε πόση ώρα θα σας πάρει μέχρι να συμφωνήσουν ποιο θα πάρει το κρεβάτι που είναι πιο κοντά στην τηλεόραση. Το Airbnb είναι η μοναδική λύση...

Η καρδιά σας θα είναι πιο γεμάτη από ποτέ

Μπορεί τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει η λίστα να είναι μάλλον αρνητικά, όμως είναι δεδομένο ότι το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό! Γιατί το να μεγαλώνει κανείς τρία πιτσιρίκια, να τα αγαπάει με ανιδιοτέλεια και να τα αφήνει να γεμίζουν την ψυχή του με τόσα όμορφα συναισθήματα δεν μπορεί παρά να είναι θαυμάσιο. κάτι που αποζημιώνει για όλα τα ξενύχτια, τους κόπους, τα έξοδα και τα κατεστραμμένα έπιπλα...