Print this page

8 tips για να περάσετε τέλεια στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά

Μικρές συμβουλές που θα κάνουν την ημέρα στη θάλασσα πιο ευχάριστη εμπειρία για όλους.

Πριν ξεκινήστε για την παραλία, διαβάστε αυτά:

Πηγαίνετε νωρίς -ή αργά

Ξυπνήστε νωρίς το πρωί και πιείτε τον πρώτο καφέ της ημέρας μέσα στο αυτοκίνητο ή περιμένετε να ξυπνήσουν τα παιδιά από τον μεσημεριανό ύπνο τους για να πάτε στη θάλασσα μετά και να καθίσετε μέχρ να βραδιάσει. Οτιδήποτε ενδιάμεσο θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε να βρείτε ομπρέλα -ή θέση για να βάλετε τη δική σας), να ταλαιπωρηθείτε στο παρκάρισμα και να κινδυνεύετε περισσότερο από την ηλιακή ακτινοβολία.

Γίνετε εξπέρ στη χρήση του αντηλιακού

Η καλύτερη ώρα να βάλετε αντηλιακό στα παιδιά είναι πριν ακόμα βάλουν το μαγιό τους, ενώ είστε ακόμα στο σπίτι. Έτσι θα μπορέσετε να καλύψετε κάθε περιοχή του σώματος και επιπλέον θα δώσετε στα φίλτρα του προϊόντος τον απαραίτητο χρόνο να να ενεργήσουν. Φυσικά, ανανεώνετε τακτικά την εφαρμογή στην παραλία.

Πάρτε μαζί σας ομπρέλα (ακόμα κι αν πάτε σε οργανωμένη παραλία)

Μπορεί να μην έχετε χρησιμοποιήσει ξανά ομπρέλα θαλάσσης πριν κάνετε παιδιά, τώρα όμως είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε σκιά. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, εκτός από ομπρέλα, πάρτε και μια σκηνούλα παραλίας (στο εμπόριο θα βρείτε μοντέλα που ανοίγουν και κλείνουν με μια κίνηση και είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση), ώστε να υπάρχει αρκετός σκιερός χώρος για όλους. Και μην ξεχάσετε το ειδικό εργαλείο που σας επιτρέπει να στερεώσετε βαθιά στην άμμο την ομπρέλα σας ώστε να μην κινδυνεύει να την πάρει ο αέρας.

Αφήστε τις ξαπλώστρες στο σπίτι

Ελπίζουμε να μην το μαθαίνετε από εμάς, αλλά όταν πηγαίνετε στη θάλασσα με παιδιά είναι πρακτικά αδύνατο να περάσετε έστω και λίγα λεπτά ξαπλωμένοι με ένα βιβλίο στο χέρι. Οπότε, αφήστε τα καρεκλάκια και τις ξαπλώστρες και τα ξαναπαίρνετε μαζί μετά από 5-6 χρόνια (ή περισσότερα).

Πάρτε μαζί σας τα διπλάσια σνακ από όσα πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε

Δεν υπάρχει τίποτα που ανοίγει περισσότερο την όρεξη σε ένα παιδί από μια μέρα στη θάλασσα. Ακόμα κι αν το δικό σας είναι από αυτά που δεν έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με το φαγητό, φροντίστε να έχετε αρκετά πράγματα που μπορεί να φάει. Πιθανότατα, θα χρειαστούν όλα!

Μην πάρετε πολλά παιχνίδια

Από τη μία, έχετε έτσι κι αλλιώς τόσο πολλά πράγματα να κουβαλήσετε που ό,τι μπορείτε να αφήσετε στο σπίτι κέρδος είναι. Από την άλλη, στη θάλασσα και χάρη στην ελευθερία κινήσεων που παρέχει, τα παιδιά νιώθουν χαρούμενα ακόμα και χωρίς να πρέπει να απασχολούνται με κάτι συγκεκριμένο. Ένα κουβαδάκι και ένα φτυράκι για κάθε παιδί είναι αρκετά.

Πάρτε όμως μαζί σας ένα βιβλίο

Εάν δεν θέλετε να χαλάσετε το πρόγραμμα του παιδιού και θέλετε να κοιμηθεί ή έστω να ξαπλώσει όσο θα είστε μαζί στην παραλία, καλό είναι να έχετε μαζί σας κάτι που θα το βοηθήσει να ρίξει τους τόνους και να χαλαρώσει μετά το παιχνίδι και το μπάνιο. Επιπλέον, το βιβλίο θα το βοηθήσει να μπει πιο εύκολα σε mood ύπνου, επειδή συνδέεται έτσι κι αλλιώς με την καθημερινή ρουτίνα του ύπνου του.

Μην ξεχάσετε τίποτα από τα απαραίτητα

Μια μικρή λίστα με όσα θα χρειαστείτε

- Δυο τρία μπουκάλια με αντηλιακό (για την περίπτωση που κάποιο χυθεί)

- Σακουλάκια με zip για να βάλετε τα βρεγμένα μαγιό, τα μισοτελειωμένα σνακ κλπ

- Καπέλο, γυαλιά ηλίου, δύο-τρία μπλουζάκια, δύο αλλαξιές ρούχων

- Μπουκάλι με νερό

- Ψιλά για χυμό, καφέ, παγωτό

- Χαρτομάντιλα

- Διάφορα σνακ (μπισκότα, φρούτα, γιαούρτι κλπ)

- Ένα νεσεσέρ με μερικά είδη πρώτης ανάγκης όπως τραυμαπλάστ, αντιμικροβιακή αλοιφή, στικ για τσιμπήματα, μαντηλάκια με οινόπενυμα κλπ