Print this page

Καλοκαίρι, παιδί, παγωτό

Πως δεν θα στερήσετε τα παιδιά σας από τη χαρά του παγωτού και παράλληλα θα φροντίζετε την διατροφή τους;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θυμάται τον εαυτό του παιδί  να απολαμβάνει ένα θεσπέσιο παγωτό το καλοκαίρι. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που ανησυχούν όμως για την διατροφική αξία του παγωτού και αν πρέπει αν αφήνουν τα παιδιά τους να το τρώνε.

Ποια είναι η χρυσή τομή λοιπόν; Καλό είναι το παγωτό να καταναλώνεται περιστασιακά και όχι κάθε μέρα. Μην κρατάτε ποσότητες στο ψυγείο του σπιτιού. Αν αγοράσετε οικογενειακό παγωτό φροντίστε να μοιράζεται όλο στα μέλη της οικογένειας σας και να μη μένει στο ψυγείο υπόλειμμα.


Η μερίδα σερβιρίσματος είναι μισό φλιτζάνι. Μια τέτοια μερίδα παγωτό είναι γύρω στις 250 θερμίδες ή και παραπάνω. Αν τα παιδιά τρώνε κάθε μέρα 250 θερμίδες παραπάνω σίγουρα θα πάρουν έξτρα κιλά μέσα στο καλοκαίρι.

Η επικάλυψη στα παγωτά δίνει έξτρα γεύση και απόλαυση όμως μαζί τους έρχονται και οι έξτρα θερμίδες. Γι' αυτό να προτιμήσετε το παγωμένο γιαούρτι αν είναι να βάλετε και επικάλυψη.

Όλα τα τρόφιμα πριν τα αγοράσουμε, διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά τους και αποφεύγουμε όλα όσα έχουν συντηρητικά και οποιαδήποτε άλλη βλαβερή για την υγεία ουσία. Το ίδιο λοιπόν πρέπει να κάνουμε με το παγωτό. Βέβαια, τώρα τελευταία έχουν ανοίξει πολλές τζελατερίες, καταστήματα δηλαδή που πουλούν αποκλειστικά παγωτό, οι οποίες φτιάχνουν φρέσκο, χωρίς συντηρητικά, μπογιές ή χημικές ουσίες παγωτό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε το δικό σας παγωτό, εύκολα!

Ένα υγιεινό και νόστιμο παγωτό: Αναμειγνύετε φράουλες με γιαούρτι κατά προτίμηση με γεύση βανίλια. Τα ανακατεύετε για πέντε λεπτά ή ώσπου να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Το τοποθετείτε στο ψυγείο και αν θέλετε το σερβίρετε με κουβερτούρα σοκολάτας. Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Το καλοκαίρι πρέπει να είναι διασκεδαστικό και να μην υπάρχουν συνεχώς κανόνες που να μας λένε πως να το ζήσουμε, τουλάχιστον όχι πολλοί. Για το λόγο αυτό, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για χειροποίητο παγωτό, μην αποκλείσετε τα παιδιά σας από αυτή την τόσο καλοκαιρινή και δροσιστική απόλαυση!