Print this page

To top 5 του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι θεωρείται η κατάλληλη περίοδος για να αποκτήσετε εσείς και τα παιδιά σας πιο υγιεινές συνήθειες. Ποιες θα μπορούσαν να είναι;

Να αγοράζετε τρόφιμα της εποχής. Ευτυχώς, το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλά περισσότερα φρούτα και λαχανικά στον μανάβη και τα σουπερμάρκετ. Έτσι μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τα σνακ της ημέρας με φρούτα ή λαχανικά.
Οι σαλάτες πρέπει να παίζουν πλέον και ιδιαίτερα τώρα με την καλοκαιρινή ζέστη πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσημεριανό και το βραδινό τραπέζι. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε φρούτα και λαχανικά για μεγαλύτερη ποικιλία!

Εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία (και όχι τους καύσωνες) για περισσότερη φυσική δραστηριότητα. Ανάλογα τις ώρες και την δυνατότητα μπορείτε να παίξετε κάποιο άθλημα με τα παιδιά όπως μπάσκετ, να πάτε για μπάνιο ή να γραφτείτε στην κοντινότερη δημοτική πισίνα

Ενυδάτωση. Πολύ σημαντική συνήθεια, ιδιαίτερα τώρα με την ζέστη. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να πίνουν όσο περισσότερο νερό γίνεται και να αποφεύγουν τα ποτά που έχουν ζάχαρη και άχρηστες θερμίδες. Γι' αυτό ξεφορτωθείτε τα από το σπίτι και βάλτε στη θέση τους δροσερούς χυμούς ή απλά ωραίο, δροσερό νεράκι ψυγείου.

Αν θέλετε να μάθε περισσότερα για την σωστή ενυδάτωση του παιδιού μπείτε εδώ!

Μπορείτε να θέσετε στόχους πριν αρχίσει το σχολείο. Τι να επιλέξετε για να διασκεδάσετε το καλοκαίρι, που να πάτε εκδρομές ή σε ποιο σπορ να γράψετε τα παιδιά.
Επίσης να βάλετε στόχο να δοκιμάζετε κάθε εβδομάδα και από μια καινούργια γεύση παγωτό ή να πηγαίνετε σε μια νέα ταινία στο σινεμά .

Να διασκεδάσετε! Να βοηθήσετε τα παιδιά να ευχαριστηθούν όσο μπορούν τις καλοκαιρινές διακοπές. Μην τα αφήνετε να «μουχλιάζουν» μπροστά στη τηλεόραση ή στο κομπιούτερ. Εσείς αγνοήστε την βαρεμάρα και την υπνηλία δικαιολογημένα λόγω ζέστης και διασκεδάστε μαζί τους, με όποιο τρόπο μπορείτε. Αν αρχίσουν να γκρινιάζουν ότι βαριούνται μπορείτε να τους δώσετε εναλλακτική λύση να σας βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού .