Print this page

Απλοί τρόποι να δροσιστείτε το καλοκαίρι, αν δεν έχετε aircondition

Νικήστε άμεσα τη ζέστη και τον καύσωνα!

Οι πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, κι ακόμα περισσότερο οι νύχτες, μπορεί να είναι μια αληθινή δοκιμασία για τις αντοχές όλης της οικογένειας. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει η δυνατότητα να πατήσουμε ένα κουμπί και να ανοίξει ο κλιματισμός, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. Αυτές οι απλές ιδέες που σας δίνουμε θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το χώρο του σπιτιού πολύ πιο δροσερό, ακόμα κι όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο!

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο air condition!

Βάλτε ένα ρηχό σκεύος (π.χ. ένα ταψάκι) γεμάτο με παγάκια μπροστά στον ανεμιστήρα. Έτσι, θα δημιουργείται ένα δροσερό ρεύμα αέρα, καθώς ο ανεμιστήρας θα απλώνει σε όλο το δωμάτιο τη δροσιά από την επιφάνεια του πάγου καθώς λιώνει.

Ο καθένας στο κρεβάτι του

Ακόμα κι αν έχετε επιλέξει την τακτική του co-sleeping, είναι σκόπιμο τις μέρες με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να μην κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά, γιατί όταν βρισκόμαστε κοντά σε όλους η θερμοκρασία στο σώμα αυξάνεται και ο ύπνος είναι πιο δύσκολος για όλους.

Κάντε ένα ντους αμέσως πριν τον ύπνο

Ένα δροσερό ντους θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος, θα ξεβγάλει τον ιδρώτα και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τον ύπνο σας με τις καλύτερες προοπτικές.

Προτιμήστε τα κάτω πατώματα

Είναι γνωστό ότι ο ζεστός αέρας πηγαίνει επάνω ενώ ο δροσερός κάτω. Γι' αυτό, εάν το σπίτι σας είναι μεζονέτα ή έχει πατάρι, προτιμήστε να κινείστε κυρίως στα δωμάτια που βρίσκονται κάτω.

Απλώστε ένα βρεγμένο σεντόνι αντί για κουρτίνα

Βρέξτε ένα σεντόνι, στίψτε το καλά για να μην στάζει (είναι πιο εύκολο εάν το βάλετε στο πρόγραμμα στιψίματος στο πλυντήριο) και βάλτε το μπροστά από από ένα ανοιχτό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, στερένοντάς το από το κουρτινόξυλο. Έτσι, ο αέρας που θα περνάει, θα δροσίζεται καθώς θα εξατμίζει το νερό και θα ρίξει τη θερμοκρασία του χώρου.

Βγάλτε τις πρίζες από τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε

Ακόμα κι όταν είναι κλειστές, θερμαίνονται και μόνο που βρίσκονται στην πρίζα, μεταδίδοντας τη ζέστη σε όλο το χώρο. Αποσυνδέστε, λοιπόν, τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε και φροντίστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερες.

Επενδύστε σε μια παιδική φουσκωτή πισίνα

Μια μικρή πισίνα που μπορεί να χωρέσει ακόμα και στο μπαλκόνι, είναι μια καλή λύση για τις μέρες που δεν μπορείτε να πάτε στη θάλασσα και πρέπει να απασχολήσετε τα παιδιά μέσα στη ζέστη! Προσοχή όμως: τοποθετήστε γύρω της ένα ειδικό αντιολισθητικό πάτωμα (μπορείτε να πάρετε αυτά που συναρμολογούνται σαν μεγάλα κομμάτια παζλ από τα καταστήματα παιχνιδιών) και ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη όταν παίζουν με το νερό!