Print this page

Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με παιδιά; μπαίνουμε!

Αεροπλάνο και μικρά  παιδιά, είναι δύσκολος συνδυασμός για τους γονείς κυρίως. Γι' αυτό φροντίστε να προετοιμαστείτε για να μην χάσετε την ψυχραιμία σας όσο είστε ψηλά στα σύννεφα!
Αεροπλάνο και μικρά παιδιά, είναι δύσκολος συνδυασμός για τους γονείς κυρίως. Γι' αυτό φροντίστε να προετοιμαστείτε για να μην χάσετε την ψυχραιμία σας όσο είστε ψηλά στα σύννεφα!

Φροντίστε να κάνετε επιβίβαση όσο νωρίτερα μπορέσετε. Μόλις ακούσετε την φράση «Όσοι έχουν παιδιά να περάσουν πρώτοι» εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να βολευτείτε όσο καλύτερα γίνεται για το επερχόμενο ταξίδι. Ξέρετε καλύτερα από όλους πως αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχετε όσοι ταξιδεύετε με παιδιά και αεροπλάνο

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, γίνετε φίλοι με άλλους γονείς Δεν χρειάζεται να δεθείτε με όρκους αιώνιας φιλίας όμως τουλάχιστον θα μπορείτε να ανταλλάζετε συνωμοτικές ματιές κάθε φορά που αρχίζουν τα παιδιά σας να τσακώνονται ή να κλαίνε χωρίς σταματημό.

Να φέρετε όσα παιχνίδια μπορείτε για να παίζουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Από iPod, iPad, Nintendo DS ως και τετράδια ζωγραφικής, βιβλία με δραστηριότητες, μαρκαδόρους, αγαπημένα παιχνίδια, αρκουδάκια. Οτιδήποτε ξέρετε πως θα τραβήξει την προσοχή του παιδιού ώστε να περάσει απασχολημένο όσο περισσότερη ώρα είναι δυνατόν.

Να έχετε μαζί σας σνακς. Λίγα παιδιά και συνήθως τα μεγαλύτερα, θέλουν να φάνε το φαγητό του αεροπλάνου. Γι 'αυτό καλύτερα να προσέξετε και να έχετε στην τσάντα μπισκότα, μπάρα δημητριακών, φρούτο ή κουλουράκια.

Να είστε έτοιμοι για την βόλτα της ντροπής. Ναι, καταλάβατε: Είναι η ώρα που το μικρό θέλει οπωσδήποτε να κάνει βόλτα και προκειμένου να μην φτάσει ως την καμπίνα του πιλότου, αναγκαστικά σηκώνεστε και εσείς. Ευχόμαστε να μη σας συμβεί, αλλά είναι νόμος του Μέρφι την ώρα που ένας κατάκοπος και ζαβλακωμένος επιβάτης περπατάει για να ηρεμήσει το παιδί του, θα βγουν τα τρόλει με το φαγητό, το τσαι, το πρωινό. Αι καράμπα!


Αν ταξιδεύετε και οι δύο γονείς μαζί, μπορείτε να αγοράσετε δύο ξεχωριστές θέσεις έτσι ώστε όταν ο ένας φροντίζει και προσέχει τα παιδιά, ο άλλος να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει την πτήση. Φυσικά θα γίνεται και η ανταλλαγή για να μη μένει κανένας γονιός παραπονεμένος!

Να περιμένετε τα παιδιά να παραπονεθούν για τα αυτιά, τον λαιμό κ.ο.κ. ή να κρυώσουν. Ευχόμαστε να μην σας τύχει το τελευταίο, γιατί είναι ο,τι χειρότερο και θα σας χαλάσει τη διάθεση και τις διακοπές. Αν όμως το παιδί αρχίζει να παραπονιέται πως βουίζουν τα αυτιά του δώστε του να μασήσει τσίχλα και φορέστε γρήγορα - γρήγορα ακουστικά. Όχι στο παιδί, τα δικά σας!


Φτάνοντας στο τέλος της μια πτήση, όλα τα παιδιά αρχίζουν να είναι πιο εκνευρισμένα, πιο τσιτωμένα και ανυπόμονα. Είναι λογικό σε μια πτήση που κρατάει για παράδειγμα 3-4 ώρες, να βαρεθεί ένα παιδί . Όταν λοιπόν ξεκινήσει να ρωτάει πότε θα φτάσουμε, ή αργούμε πολύ εσείς φερθείτε με διπλωματία: πείτε το περίφημο «σε 20 -25 λεπτα το ολύ είμαστε εκεί» ακόμα και αν χρειάζονται άλλες 2 ώρες!


Μη περιμένετε το παιδί να κοιμηθεί στο αεροπλάνο. Μη χάνετε χρόνο για να το πείσετε : «κλείσε τα μάτια σου και τσουπ! θα έχουμε φτάσει» γιατί πρώτον αν είναι γύρω στα τέσσερα και παραπάνω αποκλείεται να σας πιστέψει και δεύτερον όποιος έχει καταφέρει να κοιμηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ή δεν ακούει καλά ή πολύ απλά κάθεται σε VIP θέση!