Print this page

Γεια σου θεία και τα ωραία σου!

Γιατί οι θείες παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του παιδιού.

Οι σύγχρονες οικογένειες έχουν πολύπλοκη σύσταση και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μια θεία πλέον διαδραματίζει  ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Δεν είναι πια μόνο στενοί συγγενείς, η θεία είναι ένας τρόπος ζωής.  Ορισμένες γυναίκες που γίνονται θείες  λειτουργούν πολλές φορές ως δεύτερη μητέρα, φίλη, ή δασκάλα. Και αγαπούν πιο πέρα και από τον ήλιο τα ανίψια τους.

 

Εδώ οι πιο σημαντικοί λόγοι  για τους οποίους οι θείες και οι θείοι είναι τόσο σημαντικοί.

Οι θείες μπορεί να δώσουν μια διαφορετική άποψη για τη ζωή από αυτή των γονιών. Μπορούν να βοηθήσουν τα ανίψια τους σε οτιδήποτε από το να τα μάθουν πώς να γράφουν μέχρι να τα παρηγορήσουν.

Οι θείες δεν χάνουν ποτέ μια επέτειο. Είναι πάντα εκεί για να γιορτάσουν τα γενέθλια ή την αποφοίτηση των ανιψιών και των ανιψιών τους. Δεν θα χάσουν μια εκδήλωση ανεξάρτητα από το τι πρέπει να κάνουν - να πάρουν μια μέρα άδεια από την δουλειά τους  ή να πετάξουν σε άλλη χώρα . Φυσικά έτσι τους δίνεται και η ευκαιρία να τα κακομάθουν με κάθε λογής δώρα. 

Δεν θα χάσουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα παιδιά. Μερικές φορές οι θείοι και οι θείες έχουν κοινά θέματα διασκέδασης με τις ανιψιές ή τους ανιψιούς τους. Μπορούν να τα πάρουν μαζί τους σε διαφορετικά μέρη και εκδηλώσεις όπως μουσεία, συναυλίες και φεστιβάλ  ιδιαίτερα όταν μεγαλύτερα. 

Οι θείες είναι πάντα πρόθυμες να δώσουν αγάπη, αγάπη και πάλι αγάπη. Πώς; Με αγκαλιές, τρυφερότητα και στοργή. Η αγκαλιά με τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους είναι ένα φανταστικό συναίσθημα και κάνει τον δεσμό μεταξύ τους ακόμα ισχυρότερ

Οι θείες θα ακούσουν τα προβλήματα που τα παιδιά δεν μπορούν να μοιραστούν με τους γονείς τους. Όταν η ανιψιά ή ο ανιψιός τους χρειάζονται συμβουλές και καθοδήγηση, οι θείοι είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα πρόβλημα που τα παιδιά δεν θα μοιραστούν με τους γονείς τους. Οι θείοι θα ακούσουν τα παιδιά και τους εφήβους και προσφέρουν βοήθεια. Το καλύτερο όμως είναι ότι ξέρουν πώς να κρατήσουν ένα μυστικό.

Οι θείες διδάσκουν ηθικές αξίες και θα μπορούσαν να ενεργούν ως γονείς κατά καιρούς. Μπρούν να  διδάξουν στα παιδιά ήθος και αξίες αλλά και να διακρίνουν το σωστό ή το λάθος. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικότερους ρόλους που παίζουν στην ζωή των ανιψιών τους.

Οι θείες αγαπούν να φροντίζουν τα παιδιά. Αγαπούν να περνούν χρόνο με τα ανίψια τους και θα τα φροντίσουν με χαρά όταν οι γονείς είναι απασχολημένοι. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι οι θείες σε τέτοιες περιπτώσεις θέλουν να διασκεδάσουν και να παίξουν!

Οι θείες δεν φωνάζουν (πολύ) όταν τα παιδιά κάνουν λάθος. Είναι γενικά ήρεμες, χαλαρές και χειρίζονται με μεγάλη ευαισθησία  τυχόν παρατηρήσεις που κάνουν στα ανίψια τους. Συνήθως ακούν, μιλούν και εξηγούν τι είναι λάθος και πώς να ενεργήσουν σωστά.

Όσο περισσότερα ανίψια και ανιψιές τόσο το καλύτερο! Κάθε φορά που γεννιέται το νέο ανίψι οι θείες αισθάνονται ακόμα καλύτερα! Έτσι έχουν περισσότερα παιδιά να παίζουν, να διδάσκουν και να αγαπούν. Ο δεσμός μεταξύ της θείας και των ανιψιών θα παραμείνει ισχυρός αρκεί να ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο μαζί.