Print this page

Πώς δεν θα πάρετε κιλά στις διακοπές

Για να επιστρέψετε ξεκούραστοι, μαυρισμένοι και αδύνατοι!

Μήπως ανήκετε κι εσείς στη μεγάλη πλειοψηφία όσων επιστρέφουν από τις διακοπές τους με μερικά κιλά παραπάνω; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να απολαύσετε την ξεγνοιασιά και... τους μεζέδες χωρίς να χαλάσετε εντελώς το πρόγραμμα της διατροφής σας. Αρκεί, να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες, όπως αυτοί που σας προτείνουμε:

Φροντίστε να ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για το σώμα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ωστόσο το καλοκαίρι γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τα υγρά που έχει ανάγκη το σώμα σας πίνοντας άφθονο νερό, χυμούς φρούτων, πράσινο τσάι και φρούτα πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι. Μην ξεχνάτε πως πολλές φορές συγχέουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, οπότε εάν έχετε αφυδάτωση είναι και πιο πιθανό να τρώτε περισσότερο. 

Προτιμήστε φρούτο αντί για γλυκό

Σύμφωνοι, δεν νοείται να περάσει το καλοκαίρι και να μην φάμε και μερικά παγωτά, όμως σε καθημερινή βάση είναι προτιμότερο να επιλέγουμε φρούτα την ώρα που θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Άλλωστε, αυτή η εποχή διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία σε λαχταριστά, ζουμερά φρούτα που, επιπλέον, δεν περιέχουν συντηρητικά και πολλές θερμίδες όπως τα γλυκά. 

Αποφύγετε το αλκοόλ

Μια παγωμένη μπύρα ακούγεται πολύ λαχταριστή μετά το μπάνιο στη θάλασσα, όμως εάν θέλετε να διατηρήσετε τη γραμμή σας καλό είναι να την αποφύγετε (ή τουλάχιστον να περιοριστείτε σε μία). Το ίδιο ισχύει και για τα πολύχρωμα καλοκαιρινά κοκτέιλ με την πολλή ζάχαρη και τις πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε αντί για ποτό να πιείτε το βράδυ ένα ποτήρι παγωμένο νερό με μια φέτα λεμόνι και λίγα φύλλα μέντας. Είναι εξίσου αναζωογονητικό και δροσιστικό και δεν περιέχει ούτε μία θερμίδα!

Μέτρον άριστον!

Η λέξη κλειδί για μια ισορροπημένη διατροφή όλες τις εποχές του χρόνου είναι: μέτρο! Μπορείτε να απολαύσετε όλα όσα θέλετε, αρκεί να περιοριστείτε στην ποσότητα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας και να μην μπείτε στον πειρασμό να αδειάσετε όλη τη γαβάθα με τις τηγανητές πατάτες μόνο και μόνο επειδή είναι νόστιμες! 

Πείτε «ναι» στην ωμοφαγία

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η καλύτερη εποχή για να προτιμήσουμε ωμές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά. Συνοδέψτε κάθε γεύμα σας με μια μεγάλη σαλάτα από ποικιλία ωμών λαχανικών, αντικαταστήστε το πρωινό σας με ένα smoothie από φρούτα και λαχανικά εποχής και μασουλήστε αντί για σνακ τραγανά μπαστουνάκια λαχανικών ή πιείτε ένα φυσικό χυμό. 

Προτιμήστε τα ψητά 

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βγάλετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας τη σχάρα και να ετοιμάζετε εκεί το φαγητό σας. Ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο ή ψάρι με ψητά λαχανικά και μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ισορροπημένο γεύμα που χορταίνει χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Προσοχή μόνο στο αλάτι! 

Έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό σνακ

Μετά από πολλές ώρες ηλιοθεραπεία και παιχνίδι στη θάλασσα με τα παιδιά, είναι πολύ εύκολο για όλες μας να ξεγελάσουμε την πείνα μας με ένα σακουλάκι τσιπς από την καντίνα. Για να μη φορτωθούμε με όλες αυτές τις περιττές θερμίδες, μια καλή ιδέα είναι να έχουμε πάντα μαζί μας μια μπάρα δημητριακών, ένα μικρό σακουλάκι με ξηρούς καρπούς ή μερικά φρούτα.