Print this page

7 τύποι μαμάδων που θα συναντήσετε την πρώτη μέρα στο σχολείο

Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποιον από αυτούς;

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι πολύ ιδιαίτερη, όχι μόνο για τους μικρούς μαθητές αλλά και για τους γονείς τους. Για πολλούς από εμάς, αυτή η μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούριας περιπέτειας για τα παιδιά μας, σε έναν άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο και με προκλήσεις που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε. Μια από αυτές είναι οι καινούριοι άνθρωποι που κι εμείς θα γνωρίσουμε και που θα μπορούσαμε -με μια δόση χιούμορ- να κατατάξουμε στις εξής κατηγορίες:

Η ευσυγκίνητη μαμά

Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για την πρώτη μέρα στο δημοτικού του πρώτου παιδιού της ή την πρώτη μέρα στην Γ' Λυκείου για το μικρότερο, αυτή η μαμά ξεχωρίζει από μακριά γιατί διαρκώς σκουπίζει τα μάτια της και προσπαθεί να κρύψει τη συγκίνησή της. Χτυπήστε της φιλικά την πλάτη, δώστε της ένα χαρτομάντιλο και βεβαιώστε τη ότι θα είναι μια υπέροχη σχολική χρονιά!

Η μαμά - πολιτκός

Είτε ήταν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων όλες τις προηγούμενες χρονιές είτε σκοπεύει να γίνει φέτος για πρώτη φορά, είναι σαφές ότι διεκδικεί την συπάθειά σας (και μακροπρόθεσμα την ψήφο σας). Πάτα χαμογελάει πλατιά, κρατάει ένα χαρτί με προτάσεις ή ένα πακέτο φυλλάδια στο χέρι και ενδεχομένως να κερνάει σοκολατάκια, έτσι...για το καλό!

Οι "φίλες"

Αυτές οι μαμάδες γνωρζίοναι ήδη μεταξύ τους από παλαιότερες χρονιές και κυκλοφορούν όλες μαζί στο προαύλιο κάνοντας πηγαδάια. Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να κάνουν καινούριες γνωριμίες, οπότε μην επιδιώξετε καν να μπείτε στην "κλίκα". 

Η μαμά - σοφέρ

Σταματάει το αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου και αφήνει το παιδί χαιρετώντας το γελσστά, αλλά ποτέ δεν μπαίνει η ίδια στο κτίριο. Χαιρετίστε τη απλά πίσω από το τζάμι. 

Η μαμά-φωτογράφος

Έχει βάλει σκοπό να απαθανατίσει κάθε στιγμή της πρώτης μέρας στο σχολείο. Με δυσκολία διακρίνετε το πρόσωπό της, αφού τα δύο τρίτα καλύπτονται σχεδόν κάθε στιγμή από τη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στη διαδικασία να βάλει τα παιδάκια σε καλύτερη σειρά από ό,τι έχουν προβλέψει οι δάσκαλο, προκειμένου να βγει πιο ωραία η λήψη. 

Η μαμά - όμηρος

Συνοδεύει περισσότερα από ένα ή και δύο παιδιά (το καθένα σε διαφορετική τάξη) και δείχνει να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο. Κουβαλάει ένα σωρό τσάντες και κοιτάζει γύρω της με αγωνία για να βεβαιωθεί ότι κάθε παιδί είναι στη σωστή τάξη. Κατά βάση, απλά περιμένει τη στιγμή που θα χτυπήσει το κουδούνι για να πάει στο σπίτι και να κάνει ένα ντους με την ησυχία της. Μην παραλείψετε να της δώσετε ένα χέρι βοήθειας. 

Η μαμά - κόλακας

Θα την αναγωρίσετε αμέσως γιατί, αντί να είναι δίπλα στο παιδί της ή στις άλλες μαμάδες, βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κοντά στο δάσκαλο της τάξης, ρωτώντας τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει το έργο του και ενημερώνοντας ότι έχει κάποιο γνωστό που μπορεί να αναλάβει να επιδιορθώσει το φωτοτυπικό ή να αναλάβει το κόστος αγοράς διαδραστικού πίνακα. Μπορεί να φαίνεται ότι έχει (και να έχει) τις καλύτερες προθέσεις, στην πραγματικότητα όμως είναι απλώς φορτική. 

Η μαμά - παντογνώστης

Το παιδί της πηγαίνει σε μεγαλύτερη τάξη ξαθ γνωρίζει ηδη ΤΑ ΠΑΝΤΑ -κάτι που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει! Ξέρει ποια είναι η καλύτερη δασκάλα του σχολείου και ποια αίθουσα είναι η πιο ευρύχωρη, ποιος είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και πώς πίνει τον καφέ του ο διευθυντής. Ακόμα και δεν τα ξέρει όλα, φροντίζει να φαίνεται ότι τα ξέρει!

Διαβάστε κι εδώ ποια είναι τα 10 είδη μαμάδων που θα συναντήσετε στις προπονήσεις και τους αγώνες των παιδιών...