Print this page

Πρακτικές κινήσεις που κάνουν οι έξυπνες μαμάδες την Κυριακή

Και γλυτώνουν χρόνο και κόπο όλη την εβδομάδα!

Κανονίζουν τι θα φορέσουν το πρωί και κάθε πρωί της εβδομάδας για εκείνες και για το παιδί. Όταν είναι 7.30 η ώρα το πρωί,  το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε είναι το πεισμωμένο κοριτσάκι σας που δεν ξέρει τι θέλει να φορέσει ή ακόμα χειρότερα το ενδεχόμενο να πρέπει να σιδερώσετε με την ψυχή στο στόμα. 

Φτιάχνουν ένα πρόχειρο μενού για την εβδομάδα και το κολλάνε με μαγνητικά διακοσμητικά στο ψυγείο. Μπορεί π.χ. το πιάτο της Τετάρτης να μην αρέσει σε όλη την οικογένεια. Όμως γι’ αυτό το λόγο το κολλάτε στο ψυγείο και όποια αντίρρηση προκύψει θα βοηθήσει στην καλύτερη σύσταση του μενού της επόμενης εβδομάδας. 

Αδειάζουν τσάντες και σακίδια από τα άχρηστα και ξεχασμένα.Παραχωμένοι λογαριασμοί, τσαλακωμένα post it με όμως χρήσιμες πληροφορίες, σκουπίδια χαρτιά και άχρηστα αντικείμενα που βρίσκονται στην παιδική τσάντα και απλά την βαραίνουν. Καλύτερα να γίνεται το ξεκαθάρισμα την Κυριακή το απόγευμα και όχι τελευταία στιγμή πριν φύγετε από το σπίτι.

Γράφουν δύο λίστες με ό,τι χρειάζεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Η μία λίστα είναι με τις πέντε δουλειές που θέλουν εκείνες να αναλάβουν. Η άλλη λίστα είναι με τις δουλειές που μπορεί να φέρει εις πέρας άλλο μέλος της οικογένειας: Από την πληρωμή κάποιου λογαριασμού που μπορεί να κάνει ο μπαμπάς μέχρι την αγορά φαγητού για το κατοικίδιο που μπορεί να κάνει το παιδί εύκολα.

Ταχτοποιούν ό, τι τις ενοχλεί. Εννοείται πως δεν περνούν όλη την Κυριακή με τον γενικό καθαρισμό του σπιτιού εκτός εάν αυτό τις χαλαρώνει. Όμως αν ολοκληρώσετε κάποιες από τις δουλειές που σας αγχώνουν και τις βαριέστε, θα δείτε μεγάλη διαφορά μέσα στην εβδομάδα. Φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στην εβδομάδα χωρίς να πρέπει να τακτοποιήσει τα σιδερωμένα ρούχα, να βγάλει πλυμένα πιατικά από το πλυντήριο κ.λ.π.. Και μόνη η σκέψη δεν σας κάνει να αισθάνεστε πιο ανάλαφρη;

Απαντούν στα email ή τουλάχιστον σε όσα μπορούν. Βρείτε μισή ωρίτσα την Κυριακή το απόγευμα να απαντήσετε σε όποιο email έχετε αφήσει αναπάντητο μέσα στην εβδομάδα: πρόσκληση σε παιδικό πάρτι, ενημέρωση από το γυμναστήριο κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τις αναπάντητες κλήσεις.

Ε, τώρα που τέλειωσαν με τις υποχρεώσεις τους, είναι ελεύθερες να χαλαρώσουν και να κάνουν ό,τι τις ευχαριστεί. Πηγαινουν μια βόλτα, διαβάζουν λίγο από το βιβλίο τους, ασχολουνται με τα φυτά τους