Print this page

Επιχείρηση: οργανωμένη κουζίνα!

Τι πρέπει να πετάξετε άμεσα για να κάνετε το χώρο της κουζίνας σας πιο λειτουργικό.

Θέλετε η κουζίνα σας να είναι πιο καθαρή, πιο άνετη και πιο τακτοποιημένη; Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε ανακαίνιση, αλλά να σταματήσετε να σερφάρετε στο ίντερνετ και να ξεκινήσετε αμέσως να ξεφορτώνεστε εκείνα τα πράγματα που γεμίζουν τα ντουλάπια σας και ποτέ δεν χρησιμοποιείτε, όπως:

Την τεράστια συλλογή σας από πλαστικά δοχεία

Ξέρετε, σε εκείνο το ντουλάπι που σχεδόν ποτέ δεν κλείνει καλά και το περιεχόμενό του είναι έτοιμο να ξεχειλίσει από στιγμή σε στιγμή. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε περισσότερα από δύο μεγέθη δοχείων -εννοείται ότι εκείνα που δεν έχουν καπάκι σάς είναι άχρηστα ανεξάρτητα μεγέθους. Περιοριστείτε σε 5-6 κομμάτια σε κάθε μέγεθος και θα διαπιστώσετε πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σας (και η προσπάθεια να βρείτε ένα που να σας κάνει για το κολατσιό των παιδιών).

Τις κούπες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους

Όλοι μας έχουμε δεχτεί (ή και έχουμε κάνει) μια κούπα σαν δώρο. Ή έχουμε πάρει μία σαν σουβενίρ από κάποιο ταξίδι. Ή έχουμε ξεμείνει με μόνο μία από ένα σετ που κάποτε ήταν ολόκληρο. Οι περισσότερες οικογένειες δεν χρειάζονται πάνω από έξι κούπες -οπότε καλύτερα να πάρετε ένα σετ για να είναι και το τραπέζι σας όμορφο όταν τις χρησιμοποιείτε και να ξεφορτωθείτε όλες τις άλλες!

Οτιδήποτε έρχεται μαζί με την πίτσα ή τα σουβλάκια που παραγγέλνετε

Και με αυτή τη λιτή περιγραφή εννοούμε από τα φακελάκια με κέτσαπ και μαγιονέζα, μέχρι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και τα φυλλάδια από τα delivery. Θα σας φέρουν ξανά με την επόμενη παραγγελία, οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να τα αφήνετε να πιάνουν χώρο στα συρτάρια σας.

Το σφουγγαράκι της κουζίνας

Πληθώρα από σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το σφουγγαράκι του νεροχύτη είναι ένα από ιπ πλέον βρόμικα και γεμάτα μικρόβια αντικείμενα στο σπίτι. Εάν δεν θυμάστε πότε το αλλάξατε για τελευταία φορά, εάν δείχνει πολύ ταλαιπωρημένο ή μυρίζει άσχημα, αντικαταστήστε το τώρα με ένα καινούριο.

Πλαστικές σακούλες

Ακόμα και τώρα που χρεώνονται και συνήθως πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ με τη δική μας πολλαπλών χρήσεων τσάντα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δεκάδες άδειες πλαστικές σακούλες σε κάποιο ντουλάπι. Μετρήστε τις κι αν είναι πάνω από 10, πετάστε τις υπόλοιπες σε έναν κάδο ανακύκλωσης.

Τι μικροσυσκευές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ

Εκείνο το μηχάνημα που σπάει τον πάγο, το μύλο που αλέθει τους κόκκους του καφέ (ενώ αγοράζετε πάντα τριμμένο), τη συσκευή για σπιτικά μακαρόνια... παραδεχτείτε το, δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ! Κάντε μια έρευνα ανάμεσα στους φίλους σας στο Facebook ή σε κάποια ιστοσελίδα αγοράς μεταχειρισμένων ειδών και θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσοι άνθρωποι θα πλήρωναν για να σας βοηθήσουν να τα ξεφορτωθείτε!

Χαρτιά με συνταγές που θα φτιάξετε κάποτε

Σελίδες κομμένες από περιοδικά, εκτυπώσεις από ιστοσελίδες μαγειρικής, παλιά βιβλία μαγειρικής... Δεν τα χρειάζεστε γιατί ξέρετε καλά πως και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε κάτι θα ψάξετε online για μια καινούρια συνταγή.

Κι αν τώρα σας έπιασε η διάθεση να απαλλάξετε ολόκληρο το σπίτι από ό,τι περιττό το φορτώνει, εδώ θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλα όσα δεν χρειάζεστε πραγματικά σε κάθε δωμάτιο!