Print this page

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από φαγητό, τσίχλες και άλλες βρομιές από τα ρούχα των παιδιών

Τα παιδιά κινούνται, παίζουν, πέφτουν και... λερώνονται πολύ! Τις περισσότερες φορές, ο ενθουσιασμός, η περιέργεια και η λαχτάρα τους για νέες ανακαλύψεις αποτυπώνεται με διαφόρων ειδών λεκέδες στα ρούχα τους. Έτσι, το να έχει κανείς παιδιά είναι συνήθως συνώνυμο του να έχει πολλά άπλυτα ρούχα ή και ρούχα προς απόσυρση εξαιτίας λεκέδων που δεν λένε να βγουν με τίποτα. Πριν όμως αποφασίσετε ότι έχετε κάνει τα πάντα, δοκιμάστε αυτά τα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε χωρίς κόπο!

Για τις κολλημένες τσίχλες

Βάλτε το ρούχο με την κολλημένη τσίχλα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες (προσέξτε όμως μην κολλήσει η τσίχλα στη σακούλα). Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι χωρίς δοντάκια ξεκολλήστε την όσο είναι ακόμα σκληρή.

Για τις δυσχρωμίες από λεκέδες

Έχετε μια αγαπημένη μπλούζα του παιδιού που, μετά το πλύσιμο, έχει ακόμα σημάδια από τους λεκέδες καθώς το χρώμα σ' αυτά τα σημεία είναι πλέον διαφορετικό; Φτιάξτε ένα μείγμα από 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1/4 του φλιτζανιού νερού και απλώστε το στα σημεία όπου υπάρχει το πρόβλημα. Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια πλύντε ξανά το ρούχο στο πλυντήριο. Εάν το ρούχο είναι λευκό, μπορείτε να το βάλετε να μουλιάσει σε χλωρίνη την οποία θα έχετε αραιώσει με κρύο νερό.

Για τις βρομιές στα λευκά αθλητικά παπούτσια

Καθαρίστε καλά τα παπούτσια με ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο πανί για να απομακρυνθούν οι σκόνες και τα χώματα. Στη συνέχεια, τρίψτε τα σημεία όπου υπάρχουν βρομιές με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας νερό και ίση ποσότητα οξυζενέ. Ξεβγάλτε τα με χλιαρό νερό όπου θα έχετε προσθέσει ένα φλιτζάνι μευκό ξύδι.

Για τους λεκέδες από φαγητό

Εάν διαπιστώσατε ότι το ένα τρίτο από τα μακαρόνια με σάλτσα που είχε το πιάτο του παιδιού έχει καταλήξει στο μπλουζάκι του, το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσετε αμέσως! Μην αφήσετε τους λεκέδες να στεγνώσουν γιατί έτσι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Απλά, αφαιρέστε ό,τι κομματάκια από τροφή έχουν μείνει πάνω στο ρούχο και βουτήξτε το σε κρύο νερό. Στη συνέχεια, τρίψτε το σημείο με λίγο σαπούνι (ακόμα και το κρεμοσάπουνο ή το υγρό για τα πιάτα, κάνει μια χαρά τη δουλειά).

Για τους λεκέδες από σοκολάτα

Με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού, αφαιρέστε όση ποσότητα σοκολάτας μπορείτε.. Σε ένα μπολ, ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και προσθέστε μια κουταλιά υγρό πιάτων. ΔΙαβάστε τη συνέχεια εδώ...