Print this page

Έρευνα μελέτησε πόσες φορές διαφωνούν οι νέοι γονείς και ο αριθμός είναι σοκαριστικός!

Και μιλάμε μόνο για τον πρώτο χρόνο από τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους!

Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο. Σίγουρα είναι απαιτητικό και ακούγεται λογικό ότι μπορεί να προκαλέσει πολύ στρες στους νέους γονείς και να βάλει προκλήσεις στη σχέση τους. Δύσκολα όμως θα φανταζόταν κανείς πόσο μεγάλη ένταση είναι ικανό να προκαλέσει ανάμεσα σε δυο ενήλικες ένα τόσο δα πλασματάκι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία OnePoll, οι νέοι γονείς διαφωνούν μεταξύ τους κατά μέσο όρο 7 φορές την ημέρα, τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού. Δηλαδή 2500 φορές κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου!

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 γονείς από τις απαντήσεις των οποίων προέκυψαν και τα θέματα που προκαλούν τις περισσότερες εντάσεις και είναι τα εξής:

- Ποιος είναι ο πιο κουρασμένος

- Ποιος από τους δύο θα σηκωθεί τη νύχτα

- Ο ένας νιώθει παραμελημένος από τον άλλο

- Η έλλειψη σεξ αλλά και

- Η πίεση για σεξ

Άλλες συχνές διαφωνίες έχουν να κάνουν με τις δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα του μωρού (το τάισμα, την αλλαγή της πάνας κ.λπ.) αλλά και πόσο πολύ τρώει ή πίνει ο ένας από τους γονείς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ένα πέμπτο αυτών των ζευγαριών (ποσοστό 20%) οι διαφωνίες αυτές είχαν τέτοια κλιμάκωση που οδήγησαν στο χωρισμό έως το τέλος της πρώτης χρονιάς τους με το μωρό.

 

Δείτε κι εδώ 5 λόγους για τους οποίους καυγαδίζουν όλοι οι νέοι γονείς...

Mερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία!

Περισσότεροι από 6 στους 10 νέους γονείς δήλωσαν ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο που θα είχε η «εισβολή» του μωρού στη ζωή τους.

Ένα ποσοστό της τάξης τους 30% παραδέχτηκε ότι έτυχε να περάσουν ακόμα και πέντε συνεχόμενες μέρες χωρίς να μιλήσουν ουσιαστικά με το σύντροφό τους στη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Το ένα πέμπτο όσων συμμετείχαν είπε ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να συνηθίσει το γεγονός ότι τα διαθέσιμα χρήματα ήταν λιγότερα μετά τον ερχομό του μωρού.

Πάνω από το 25% δήλωσε σοκαρισμένο από το γεγονός ότι ένιωσε λιγότερο «κοντά» με το σύντροφό του από τη στιγμή που γεννήθηκε το μωρό.

 

Τα καλά νέα!

Επειδή σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο στη ζωή ενός ζευγαριού, αλλά και για μια περίοδο γαμέτη χαρά, δεν θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να είναι μόνο απογοητευτικά! Έτσι, το 23% των γονιών δηλώνει ότι φίλοι και μέλη της οικογένειας βοήθησαν πολύ για να τα καταφέρουν τον πρώτο χρόνο, ενώ κατάφεραν να βρουν κάποιους τρόπους για να φέρουν ξανά την αρμονία στη σχέση τους, όπως να κάνουν βάρδιες για τα νυχτερινά ταΐσματα του μωρού, να προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες, να δίνουν ραντεβού για σεξ και να περνάνε περισσότερο χρόνο με φίλους.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι εάν νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε προσπάθεια για να μην αφήσετε το γάμο σας να τιναχτεί στον αέρα από τότε που γίνατε γονείς, δεν είστε μόνοι!