Print this page

5 tips για να μην απειλήσει η καραντίνα το γάμο σας

Όπως ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, δεν είναι εύκολο να ζεις 24 ώρες το 24ωρο με έναν άνθρωπο –ακόμα κι αν είναι αυτός που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο. Ακόμα και τα ζευγάρια που συνηθίζουν να κάνουν τα πάντα μαζί είναι λογικό να πιεστούν κατά τη διάρκεια της καραντίνας –πόσο μάλλον εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες δίνουν μεγάλη σημασία στην αυτονομία και την ανεξαρτησία κάθε μέλους αυτής της σχέσης. Εάν κι εσείς νιώθετε ότι ο περιορισμός σας στο ίδιο σπίτι έχει αρχίσει να απειλεί το γάμο σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

Κάντε έναν επαναπροσδιορισμό των υποχρεώσεών σας

Μπορεί μέχρι τώρα ο ένας από τους δύο να περνούσε περισσότρεο χρόνο στο γραφείο κι ο άλλος να ασχολιόταν κυρίως με τα θέματα του σπιτιού. Ή μπορεί να είχατε εξωτερική βοήθεια για τις δουλειές του νοικοκυριού. Όμως τώρα που μένετε όλη μέρα μέσα στο σπίτι κι εσείς και τα παιδιά και οι δουλειές είναι μάλλον περισσότερες (πιο πολλά σνακ σημαίνει πιο πολλά άπλυτα πιάτα και ποτήρια στο νεροχύτη) είναι καλό να κάνετε μια συζήτηση για το ποιες από αυτές θα αναλάβει ο καθένας σας.

Καθίστε σε διαφορετικά δωμάτια για να δουλέψετε

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, είναι προτιμότερο να στήσει ο καθένας το γραφείο του σε διαφορετικό χώρο, ώστε να μην ενοχλείται από τον άλλον. Διαφορετικά, είναι πιθανό να ανακαλύψετε για τον αγαπημένο σας κάποια ενοχλητικά στοιχεία που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε, αφού δεν δουλεύατε μαζί, όπως για παράδειγμα ότι κάνει πολύ θόρυβό πατώντας τα πλήκτρα του υπολογιστή ή ότι μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο… Ακόμα κι αν είναι πολύ μικρά, το σίγουρο είναι ότι σε περιόδους με ένταση όπως αυτή που διανύουμε δεν θέλετε να έχετε περισσότερους λόγους να γκρινιάζετε με το σύντροφό σας.

Επικοινωνήστε

Όταν υπάρχουν παιδιά μπορεί να περάσει ολόκληρη η μέρα χωρίς οι δύο σύντροφοι να ανταλλάξουν ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους. Όμως ιδιαίτερα τώρα που η ψυχολογία όλων μας δεν είναι στα καλύτερά της, είναι σημαντικό να νιώθουμε υποστήριξη από τους δικούς μας ανθρώπους. Μοιραστείτε με το σύντροφό σας τις ανησυχίες σας, αντικαταστήστε το χρόνο που περνάτε στο διαδίκτυο διαβάζοντας κατά κανόνα αρνητικές ειδήσεις με δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί και προσπαθήστε να μη χάσετε το χιούμορ και τον αυθορμητισμό στη σχέση σας.

Περάστε χρόνο ξεχωριστά

Αφιερώστε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να κάνει ο καθένας κάτι που τον ευχαριστεί χωρίς ο άλλος να είναι παρών. Εκείνος μπορεί για παράδειγμα να παίξει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή κι εσείς να κάνετε βιντεοκλήση με τις φίλες σας. Λίγος χρόνος αφιερωμένος αποκλειστικά στον εαυτό μας είναι απαραίτητος ακόμα και στο πλαίσιο μιας οικογένειας.

Περάστε χρόνο μαζί

Μπορεί να μην έχετε αυτό το διάστημα τη δυνατότητα να ζητήσετε από κάποιον να φροντίσει τα παιδιά για να βγείτε για ένα ποτό οι δυο σας, όμως και πάλι μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί. Βρείτε μια σειρά στο Netflix και…δώστε ραντεβού για να τη δείτε μαζί ότι κοιμηθούν τα παιδιά. Ή μπείτε μαζί στην κουζίνα και φτιάξτε ένα ωραίο φαγητό ή γλυκό. Ή απλά καθίστε στον καναπέ, πιείτε ένα ποτήρι κρασί και χαλαρώστε. Μην ξεχνάτε ότι είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις έναν συνοδοιπόρο στη ζωή, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολες!