Print this page

Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε στο σούπερ μάρκετ αυτές τις μέρες

Για να μη βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια όλων. 

Ακόμα και οι πιο φανατικοί του Μένουμε Σπίτι θα πρέπει αναγκαστικά να πάνε κάθε τόσο στο σούπερ μάρκετ για τις αναγκαίες προμήθειες. Κι αυτή η «βόλτα» δεν έχει πλέον καμία σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα. Θα πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στις συνθήκες ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τα ψώνια μας χωρίς να διακινδυνεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο τη δική μας όσο και των άλλων. Και ταυτόχρονα να μην δυσκολέψουμε κι άλλο τη ζωή όσων εργάζονται εκεί και προσπαθούν, σχεδόν με αυτοθυσία, να μας εξυπηρετήσουν! Γι’ αυτό, πριν στείλετε 2 στο 13033 και ξεκινήσετε για το σούπερ μάρκετ, σκεφτείτε αυτά…

Τα ψώνια δεν είναι αυτές τις μέρες αφορμή για οικογενειακή βόλτα. Προτιμήστε να πάει μόνο ένας στο σούπερ μάρκετ

Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει λιγότερος κόσμος στους χώρους όπου κινούνται οι πελάτες και θα είναι πιο εύκολο να καταφέρουν όλοι να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι κανόνες περί ασφαλούς απόστασης ισχύουν και για τους εργαζόμενους

Μην πλησιάζετε σε απόσταση μικρότερη από 1,5 μέτρο τον ταμεία ούτε και κανέναν άλλο υπάλληλο του σούπερ μάρκετ –ακόμα κι αν θέλετε να ζητήσετε κάποια πληροφορία.

Μην παραβλέπετε τα σημάδια στο πάτωμα που δείχνουν πού πρέπει να στέκεστε όταν περιμένετε στη σειρά

Στα περισσότερα σούπερ μάρκετ υπάρχουν κολλημένες στο πάτωμα χρωματιστές ταινίες που υποδεικνύουν ποια είναι η σωστή απόσταση που πρέπει να κρατήσουμε ο ένας από τον άλλον όταν περιμένουμε τη σειρά μας στο ταμείο. Μπορεί επίσης να υπάρχει και άλλη στο σημείο όπου παραλαμβάνουμε τα ψώνια μας, ώστε να μην στεκόμαστε πολύ κοντά στον ταμεία.

Ακυρώστε την έξοδό σας για αγορές εάν δεν αισθάνεστε πολύ καλά

Εάν έχετε οποιοδήποτε σύμπτωμα που δείχνει ότι μπορεί να έχετε κολλήσει τον ιό, όπως βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο κ.λπ., απλά μείνετε στο σπίτι! Εάν έχετε σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα ή άλλες προμήθειες, μπορείτε να παραγγείλετε online ή τηλεφωνικά τα απαραίτητα και να ζητήσετε να σας τα φέρνουν στο σπίτι.

Μην αγγίζετε πράγματα που δεν έχετε σκοπό να αγοράσετε

Για την ασφάλεια όλων, καλό είναι να μην πιάνουμε με τα χέρια μας πράγματα τα οποία μετά θα αφήσουμε ξανά στο ράφι. Και σίγουρα δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να ζουλήξετε όλα τα αβοκάντο για να πάρετε το πιο ώριμο!

Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις –μην παραπονιέστε στο προσωπικό

Μπορεί  το χαρτί υγείας που συνήθως αγοράζετε να μην είναι διαθέσιμο τη συγκεκριμένη στιγμή (σύντομα θα γίνει ανεφοδιασμός και θα υπάρχει, ωστόσο), όμως ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Μην τους βομβαρδίζετε με ερωτήσεις αυτή την περίοδο που έχουν τόσο πολλά να κάνουν! Και, φυσικά, μην τους ζητήσετε να πάνε μέχρι την αποθήκη να τσεκάρουν εάν έχει ξεμείνει κάτι εκεί!

Μην παραπονιέστε που δεν μπορούν να σας δώσουν περισσότερα από δύο τεμάχια αντισηπτικά

Αυτοί οι περιορισμοί έχουν μπει ώστε να μπορούμε όλοι να προμηθευόμαστε πράγματα που είναι σημαντικά για την υγεία και την ασφάλειά μας. Δεν είναι τώρα η ώρα να γεμίσετε την αποθήκη σας για όλο το χρόνο!

Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, πληρώστε με κάρτα και όχι με μετρητά

Εκτός από το ότι θα χρειαστεί εσείς να πιάσετε τα χρήματα τα οποία, κατά κανόνα, είναι γεμάτα ιούς και μικρόβια, αυξάνετε και τις πιθανόν μολυσμένες επιφάνειες που θα χρειαστεί να αγγίξει ο υπάλληλος στο ταμείο που κάνει όλη την ημέρα αυτή τη δουλειά.

Τέλος, πείτε εγκάρδια «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που εργάζονται στο σούπερ μάρκετ

Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν εδώ και αρκετές εβδομάδες με τεράστιο φόρτο εργασίας και με πολύ στρες. Αν μη τι άλλο, τους οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»!