Print this page

Καραντίνα | Πώς αντιδρά κάθε γονιός, ανάλογα με το ζώδιό του!

Πώς την παλεύετε μέχρι τώρα μέσα στο σπίτι; Είστε όλο νεύρα; Έχετε τακτοποιήσει όλα τα ντουλάπια; Μήπως σας αρέσει η ιδέα ότι περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας; Ίσως το ζώδιό σας να έχει κάποια σχέση με το πώς βιώνετε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση. Να τι προβλέπει η αστρολογία για την αντίδραση κάθε ζωδίου στον εγκλεισμό.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ως ζώδιο της φωτιάς, με κυβερνήτη τον Άρη -τον πλανήτη της ενέργειας, της δράση και του σεξ- ένας Κριός είναι συνήθως σε κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η αναγκαστική παύση ή επιβράδυνση των δραστηριοτήτων του πιθανότατα τον έχει δυσκολέψει. Σαν γονιός, ο Κριός είναι πάντα ανοιχτός σε προκλήσεις και προσκλήσεις και συνεχώς σε ετοιμότητα να αρπάξει τα παιδιά για να πάνε να παίξουν με φίλους ή να πεταχτεί μια ώρα μέχρι το γυμναστήριο. Έτσι, αυτή την περίοδο νιώθει ότι του έχουν δέσει τα χέρια -μιας και δεν μπορεί να πάρει αυθόρμητα αποφάσεις για δράση.
Αυτό που μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση σ' αυτή την κατάσταση είναι να κάνει λίγη γυμναστική -η κίνηση ισοδυναμεί με ζωή για τον Κριό που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και τα ψώνια στου σούπερ μάρκετ σε αγώνα, βάζοντας π.χ. συγκεκριμένο χρόνο στον οποιό θα πρέπει να τα έχει ολοκληρώσει. Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά δεν πρόκειται να βαρεθούν κλεισμένα στο σπίτι με έναν τέτοιο γονιό, ικανό να οργανώσει αγώνα δρόμου μετ' εμποδίων μέσα στο σαλόνι  ή μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλη την οικογένεια.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Σας ένα ζώδιο που αγαπά τη σταθερότητα, με κυβερνήτη την καλλιτεχνική Αφροδίτη -τον πλανήτη της αγάπης, της ομορφιάς και των χρημάτων- ο Ταύρος είναι μάλλον χαρούμενος που μπορεί να βρίσκεται πολλές ώρες στο σπίτι. Αρκεί να έχει άνετα ρούχα, χαλαρωτικό περιβάλλον γύρω του και καλό φαγητό! Την ίδια στιγμή, εκνευρίζεται γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει τη ρουτίνα που έχει συνηθίσει και δεν του αρέσει που πρέπει να ανακαλύπτει νέους τρόπους για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τις δικές του και της οικογένειας. Επιπλέον, κάθε τόσο νιώθετε άλλο ένα μικρό κύμα εκνευρισμού, καθώς σ' αυτές τις συνθήκες ίσως είναι δύσκολο να βρείτε όλα τα υλικά για να φτιάξετε μια συνταγή που σας φάνηκε ενδιαφέρουσα ή ένα συγκεκριμένο εργαλείο που θέλετε για τον κήπο σας.
Παρόλα αυτά, αντλείτε ευχαρίστηση περνώντας χρόνο με τους αγαπημένους σας και κάνοντας παραδοσιακά πράγματα, όπως να φτιάξετε τσουρέκια με την κλασική συνταγή της μαμάς σας ή να κάνετε με τα παιδιά μια βόλτα και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της γειτονιάς σας. Τον υπόλοιπο χρόνο, δοκιμάζετε θεραπείες ομορφιάς και πειραματίζεστε με παράξενους συνδυασμούς κρασιού και τυριών, πάντα φορώντας τα πιο απαλά και άνετα ρούχα!


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Ζώδιο του αέρα, με κυρίαρχο τον θορυβώδη Ερμή -πλανήτη της επικοινωνίας, των μεταφορών και της τεχνολογίας- ο Δίδυμος είναι «ειδικός» στο να συνδέεται με άλλους ανθρώπους. Για εσάς, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βγείτε με φίλους για ένα κρασί ή να καλέσετε στο σπίτι τους φίλους των παιδιών και τους γονείς τους για να ψήσετε στην αυλή. Έτσι, είναι λογικό να νιώθετε άβολα αυτή την περίοδο που η κοινωνικότητά σας αναγκαστικά περιορίζεται!
Ταυτόχρονα όμως σας ενθουσιάζει η ιδέα ότι ανακαλύπτετε νέους, πρωτοποριακούς τρόπος σύνδεσης με τους άλλους. Εκμεταλλεύεστε τον ελεύθερο χρόνο για να ανοίξετε λογαριασμούς σε όσα social media δεν είχατε μέχρι τώρα, μιλάτε με τους συγγενείς σας στο Skype, κάνετε τηλεδιασκέψεις για τη δουλειά μέσω Zoom -κι όλα τρά ενώ ταυτόχρονα πλάθετε κουλουράκια με τα παιδιά σας! Κι όσο περισσότερους καταφέρνετε να βάλετε μέσω της τεχνολογίας στην παρέα σας, τόσο πιο άνετα νιώθετε. Επίσης, σας αρέσει να επικοινωνείτε έστω κι από απόσταση ασφαλείας με τους γείτονες, γι' αυτό βγαίνετε καθημερινά με τα παιδιά για περπάτημα και πιάνετε κουβέντα με τους περίοικους που κάθονται στα μπαλκόνια τους.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Ζώδιο του νερού, με κυρίαρχο το συναισθηματικό φεγγάρι, ο Καρκίνος λατρεύει έτσι κι αλλιώς το σπίτι του! Λατρεύετε να μαγειρεύετε και να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας τόσο που θα μπορούσατε να γράφετε άρθρα για το πώς να περνά κανείς ευχάριστα το χρόνο του στην καραντίνα. Θέλετε όμως και κάθε στιγμή σας να είναι ξεχωριστή και αξέχαστη, κι αυτό ενδεχομένως να σας δημιουργεί το άγχος ότι πρέπει να ανακαλύπτετε κάτι καινούριο για κάθε μέρα.
Μην ξεχνάτε ότι αξίζετε κι εσείς φροντίδα και προσοχή όπως αυτή που προσφέρετε στους άλλους. Σ' αυτό θα σας βοηθήσει η επαφή με το υγρό στοιχεία που δεσπόζει στη φύση σας. Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό ακούγοντας ήχους κυμάτων ή να κάνετε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο -θα σας δώσουν ηρεμία. Τέλος, επειδή σας απασχολεί ιδιαίτερα το τι συμβαίνει στο μυαλό των παιδιών σας, θα περάσετε αρκετό χρόνο μιλώντας μαζί τους για όλα αυτά που συμβαίνουν και προσπαθώντας να καθησυχάσετε τις αγωνίες τους.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Καθοδηγούμενος από τον λαμπερό, αισιόδοξο ήλιο, ο Λέων είναι γνωστός για την ικανότητά του να διατηρεί την αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όμως, το social distancing δεν θα ήταν ποτέ επιλογή σας, καθώς λατρεύετε να περιστοιχίζεστε από άλλους και να βρίσκεστε στο επίκεντρο. Ένα από τα πράγματα που σας απασχολούν είναι ότι νιώθετε πως έχετε την υποχρέωση να κάνετε την κάθε μέρα ξεχωριστή και χαρούμενη για όλη την οικογένεια, παρόλες τις δυσκολίες. Ευτυχώς, πάντα έχετε την ικανότητα να ανακαλύπτετε νέους τρόπους να λάμπετε –ακόμα και μέσα από το σπίτι- όπως ανεβάζοντας καινούρια βίντεο στο κανάλι σας στο YouTube ή οργανώνοντας μέσα social media μια εθελοντική δράση για να στηρίξετε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτή την περίοδο. Και φυσικά, πάντα καταφέρνετε να εντυπωσιάζετε τα παιδιά σας φτιάχνοντας μαζί τους τα πιο ευφάνταστα χορευτικά βίντεο στο TikTok!

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ζώδιο της Γης, με κυρίαρχο τον αγγελιοφόρο Ερμή –πλανήτη της επικοινωνίας, της τεχνολογίας και των μεταφορών- ξεχωρίζει για την ικανότητά του να οργανώνει την καθημερινότητα όλης της οικογένειας, κρατώντας ημερολόγιο, φτιάχνοντας λίστες κ.λπ. Εάν υπάρχει ένας γονιός που μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιδιά του θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους όσο είναι κλειστά τα σχολείο, αυτός είναι ο Παρθένος! Όμως ακόμα κι όταν νιώθετε ότι προσπαθείτε πάνω από τις δυνάμεις σας και πάλι αγχώνεστε ότι δεν τα καταφέρνετε και πολύ καλά! Θα είστε πολύ πιο χαρούμενοι εάν επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει λίγο, αποφασίσετε ότι δεν πειράζει αν τα παιδιά ξεφύγουν λίγο από το πρόγραμμά τους ή φτιάξετε κάτι πρόχειρο για να φάτε –αντί να οργανώνετε κάθε γεύμα στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τέλος, άλλη μια δραστηριότητα που για εσάς δρα αγχολυτικά είναι να διαβάζετε ή να καταγράφετε τις σκέψεις σας σε ημερολόγιο.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Με κυβερνήτη την κοινωνική Αφροδίτη –πλανήτη της ομορφιάς, της αγάπης και των χρημάτων- ο Ζυγός είναι γεννημένος για οικοδεσπότης, οπότε είναι λογικό να τους λείπει η δυνατότητα να μοιράζεται το χρόνο του με τους συγγενείς και τους φίλους τους. Επειδή λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε ομάδα, πολύ σημαντικό ρόλο αυτή την περίοδο θα παίξει η σχέση που έχετε με το σύντροφό σας και το κατά πόσο αισθάνεστε ότι έχετε έναν σύμμαχο για να αντιμετωπίσετε αυτή την έκτακτη κατάσταση ή όχι. Για εσάς, όλα είναι θέμα ισορροπίας και αρμονίας και ίσως νιώσετε την ανάγκη να ομορφύνετε το περιβάλλον σας, κάνοντας ριζικές ανακατατάξεις στο σπίτι σας. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να βρείτε νέους τρόπος να επικοινωνείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους –είστε ικανό να κάνετε Skype με τους γονείς σας κάθε μεσημέρι για να έχετε την αίσθηση ότι τρώτε όλοι μαζί!

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου 0 21 Νοεμβρίου)

Σταθερό ζώδιο του νερού, με συγκυβερνήτες τον Άρη –πλανήτη του σεξ κα της ενέργειας- και τον Πλούτωνα – πλανήτη των μεταφορών- πιθανότατα δεν έχετε αλλάξει ούτε κολάν εδώ και μέρες και δεν έχετε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εκτιμάτε τη σταθερότητα και τη συνήθεια, αλλά έχετε ανάγκη και την αίσθηση ότι διατηρείτε τον έλεγχο της κατάστασης –κάτι που δεν είναι πολύ εύκολο αυτή την περίοδο. Κι επειδή γενικά τα συναισθήματά σας είναι έντονα, μπορεί να υπάρχουν μέρες που νιώθετε να σας παίρνει από κάτω. Την ίδια στιγμή, είστε ένας πνευματικός άνθρωπος που εκτιμά τη δυνατότητα να επικοινωνήσει σε ένα άλλο επίπεδο με το σύντροφό του και τα παιδιά του ή να ανακαλύψει νέες μεθόδους που εξασφαλίζουν πνευματική ισορροπία όπως ο διαλογισμός. Σας αρέσει να κάνετε βόλτες με τα παιδιά σας –ιδανικά κάπου όπου υπάρχει νερό και να ακολουθείτε τις οικογενειακές παραδόσεις ώστε να δώσετε την απαραίτητη θαλπωρή στο φετινό Πάσχα.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Σαν ένα δυναμικό ζώδιο της φωτιάς με κυρίαρχο τον Δία –πλανήτη της επέκτασης και της τύχης- είναι το ζώδιο που νιώθει πιο έντονα από όλα τα άλλα την ανάγκη για περιπλάνηση και επέκταση των οριζόντων, είτε μέσα από ταξίδια είτε μέσα από σχέσεις και εμπειρίες. Έτσι, το ότι αυτή τη στιγμή δεν έχετε την επιλογή να μπείτε οικογενειακώς σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το… άγνωστο, αρκεί για να σας χαλάσει τη διάθεση. Από την άλλη, έχετε την ικανότητα να μετατρέπετε το καθετί (ναι, ακόμα και την καραντίνα) σε περιπέτεια! Έτσι, είναι σίγουρο ότι θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο αυτή την περίοδο για να μάθετε μια ξένη γλώσσα, να κάνετε ψηφιακή περιήγηση σε μουσεία και αξιοθέατα όλου του κόσμου και να πειραματιστείτε με νέες συνταγές στην κουζίνα. Και φυσικά, να οργανώσετε ένα ταξίδι, αμέσως μόλις επιστρέψουν η κανονικότητα στη ζωή μας. Αυτό θα είναι το δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας και τα παιδιά σας!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ζώδιο της Γης, με κυβερνήτη τον πολυμήχανο Κρόνο, έχετε ιδιαίτερα πρακτικό πνεύμα και ξέρετε πώς να προσπαθείτε σκληρά για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Σ’ αυτή την αναπάντεχη συγκυρία, νιώθετε μια αίσθηση ευθύνης που σας καλεί σε δράση. Από την άλλη, ίσως θέλετε να είστε συνεχώς απασχολημένοι, προκειμένου να μην αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματα να σας καταβάλουν. Για εσάς είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια αίσθηση ρουτίνας, είτε κάνοντας γυμναστική στο σπίτι τις μέρες και τις ώρες που υπό κανονικές συνθήκες θα πηγαίνατε στο γυμναστήριο είτε μένοντας πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού με τις κολλητές σας –μόνο που τώρα γίνεται με βιντεοκλήση). Σας ευχαριστεί επίσης το γεγονός όπου περνάτε χρόνο με τα παιδιά στον οποίο απολαμβάνετε να τους λέτε ιστορίες από τη δική σας παιδική ηλικία. Κι επειδή σας απασχολεί πολύ η μόρφωσή τους, σίγουρα θα βρείτε κι άλλους τρόπους να μαθαίνουν όσο είναι κλειστά τα σχολεία, ανακαλύπτοντας στο ίντερνετ εκπαιδευτικά παιχνίδια και τεστ γνώσεων.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ζώδιο του αέρα, με κυβερνήτη τον επαναστατικό Ουρανό, ένας Υδροχόος έχει ανάγκη από ανεξαρτησία και δεν υπακούει εύκολα σε περιορισμούς. Ωστόσο, παρόλο που αυτό θα σήμαινε ότι δυσκολεύεστε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, το αίσθημα που κυριαρχεί σε εσάς δεν είναι αυτό της καταπίεσης αλλά η ανάγκη να βοηθήσετε και να στηρίξετε την κοινότητά σας. Εκνευρίζεστε αφάνταστα όταν βλέπετε κάποιους να παίρνουν αψήφιστα τις οδηγίες των ειδικών και να μην ακολουθούν τους κανόνες γιατί για εσάς το συμφέρον του συνόλου είναι πάνω από τις ατομικές ανάγκες και επιθυμίες. Σίγουρα είστε ήδη μέλος σε κάποια εθελοντική ομάδα στο δήμο σας, αλλά ακόμα και αν δεν το  κάνετε οργανωμένα, είναι βέβαιο ότι έχετε προσφερθεί να πηγαίνετε φαγητό σε κάποιους ηλικιωμένους ή να κάνετε τα ψώνια για γείτονες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα, δεν παραλείπετε να μένετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας –έστω και με ένα σύντομο τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στα social media- ενώ ανακαλύπτετε συνέχεια νέους τρόπους να βοηθήσετε τα παιδιά σας να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους (μερικές ιδέες είναι πειράματα φυσικής που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας).

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Με κυρίαρχο τον ονειροπόλο Ποσειδώνα, πλανήτη της πνευματικότητας και της ψευδαίσθησης, είστε γεννημένοι για να νοιάζεστε για τους άλλους ενώ διαθέτετε έντονα καλλιτεχνική φύση. Παρασύρεστε εύκολα από το συναίσθημα, γι’ αυτό τη συγκεκριμένη περίοδο νιώθετε συχνά ότι σηκώνετε το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες σας και να σας παίρνει από κάτω. Οι καλύτεροι τρόποι να αναπτερώσετε το ηθικό σας και να αποκτήσετε ενέργεια είναι μέσα από πνευματικές δραστηριότητες, όπως ο διαλογισμός και η καλλιτεχνική έκφραση. Σας αρέσει επίσης να περνάτε το χρόνο σας βλέποντας μαζί με τα παιδιά σας παιδικές ταινίες ή να μαγειρεύετε comfort food.