Print this page

Πώς να κόψετε τις αφέλειες του παιδιού σας σε 4 πανεύκολα βήματα

Αφού το δοκιμάσετε στο παιδί, τολμήστε να το κάνετε και στα δικά σας μαλλιά.

Οι αφέλειες είναι στη μόδα –ακόμα όμως κι όταν δεν είναι, αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα κουρέματα στα παιδιά και μάλιστα ταιριάζουν τόσο σε κορίτσια όσο και σε αγόρια. Το κακό με τις αφέλειες είναι ότι θέλουν τακτικό κούρεμα για να διατηρήσουν τη γραμμή τους αλλά και για να μην μπαίνουν στα μάτια του παιδιού ενοχλώντας την όρασή του. Τι γίνεται λοιπόν αυτή την περίοδο που τα μαλλιά μακραίνουν αλλά τα κομμωτήρια είναι κλειστά; Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και κάνουμε ένα τριμάρισμα ακριβείας, με τις επαγγελματικές οδηγίες που ακολουθούν:

Τι θα χρειαστούμε

Ένα ψαλίδι κομμωτικής. Μπορεί να βρείτε στο σούπερ μάρκετ και σίγουρα είναι εύκολο να παραγγείλετε ένα οnline από κάποιο κατάστημα καλλυντικών ή ειδών κομμωτηρίου. Εάν ωστόσο δεν βρείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο για μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό ψαλίδι.

Μια χτένα. Εάν τα μαλλιά του παιδιού συνήθως μπερδεύονται, διαλέξτε μία με αραιά δόντια.

Ένα πινέλο για ρουζ. Θα σας χρησιμεύσει για να απομακρύνετε τις τριχούλες που πέφτουν στο πρόσωπό του, πριν αρχίσει να γκρινιάζει!

Μια πετσέτα. Απλώστε τη μπροστά στο στέρνο του παιδιού και πιάστε τη πίσω από τον λαιμό με ένα κλάμερ, για να μην πέφτουν οι τρίχες επάνω του.

Τσιμπιδάκια

Ένα κινητό ή τάμπλετ. Θα κρατήσει το παιδί απασχολημένο όσο εσείς κάνετε τη δουλειά σας.

Βήμα 1ο: Πλένουμε τα μαλλιά και στεγνώνουμε

Πριν ξεκινήσετε, τα μαλλιά του παιδιού θα πρέπει να είναι λουσμένα και στεγνωμένα. Μην επιχειρήσετε να κόψετε τις αφέλειες σε νωπά μαλλιά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τις κοντύνετε υπερβολικά εάν δεν υπολογίσετε πόσο θα «μαζέψουν» προς τα πάνω τα μαλλιά όταν στεγνώσουν.

Βήμα 2ο: Οργανώνουμε τον εξοπλισμό μας

Συγκεντρώστε όλα όσα περιλαμβάνονται στη λίστα από πάνω σε ένα σημείο του σπιτιού όπου ξέρετε ότι μπορείτε να είστε ήσυχη και συγκεντρωμένη για όση ώρα χρειαστεί. Βάλτε το παιδί να καθίσει σε μια καρέκλα και τοποθετήστε το κινητό ή το τάμπλετ μπροστά του σε τέτοιο ύψος ώστε να πρέπει να κοιτάζει ακριβώς ευθεία απέναντί του προκειμένου να δει την ταινία ή τη σειρά που θα του βάλετε. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να καθίσει ίσια όσο του κόβετε τις αφέλειες. Όταν χρειαστείτε να κουνήσει το κεφάλι του προς μία κατεύθυνση, απλά μετακινείστε ανάλογα το κινητό ή το τάμπλετ.

Βήμα 3ο: Χωρίζουμε τα μαλλιά

Ξεχωρίστε εκείνο το μέρος από τα μαλλιά του παιδιού που αποτελούν τις αφέλειες κάνοντας ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο με μία γωνία στην κορυφή του κεφαλιού και τις άλλες δύο δεξιά κι αριστερά στους κροτάφους. Μαζέψτε όλα τα υπόλοιπα πιάνοντάς τα με ένα λαστιχάκι ή τσιμπιδάκια.

mother illustrating how to cut bangs on daughter

Βήμα 4ο: Αρχίζουμε το κούρεμα

Περάστε τη χτένα στις αφέλειες ξεκινώντας από το υψηλότερο σημείο και σταματήστε ακριβώς στο σημείο όπου η χτένα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το ύψος που θέλετε να έχουν οι αφέλειες. Κρατήστε τη χτένα σταθερά και αρχίστε να κάνετε ψαλιδιές στα μαλλιά ξεκινώντας από τις άκρες τους και προς τα πάνω –μέχρι τη χτένα! Προσοχή, πρέπει να κοντύνετε τα μαλλιά με τέτοιες κάθετες ψαλιδιές και όχι κάνοντας μια ίσια οριζόντια ψαλιδιά! Λάβετε υπόψη ότι όσο πιο ίσια είναι τα μαλλιά τόσο πιο δύσκολο το έργο σας, οπότε μην νιώσετε άσχημα εάν δεν καταφέρετε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα!!!