Print this page

8 δώρα που θα λατρέψει μια νέα μαμά στη Γιορτή της Μητέρας!

Μπαμπάδες, μην ξεχάσετε ότι στις 10 Μαΐου η μαμά γιορτάζει.

Πριν από μερικές μέρες, ένας νέος μπαμπάς ζήτησε μέσω facebook συμβουλές για το τι δώρο μπορεί να κάνει στη γυναίκα του ώστε να την κάνει να νιώσει τέλεια στην πρώτη Γιορτή της Μητέρας! «Πέρασε πολλά», έγραψε στο προφίλ του, «και θέλω αυτή η μέρα να είναι πραγματικά ιδιαίτερη για εκείνη. Έχω ήδη σκεφτεί να της πάω μια μεγάλη ανθοδέσμη και πρωινό στο κρεβάτι, αλλά τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να θυμάται αυτή τη μέρα; Την πρώτη τη γιορτή ως μητέρα; Βοηθήστε!».

Πολλές από τις απαντήσεις που δέχτηκε ήταν εξαιρετικά καλές ιδέες κι εμείς, ως πιο «έμπειρες» μαμάδες καταλήξαμε ότι αυτές οι οχτώ προτείνουν πράγματι μερικά από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να λάβει την Κυριακή μια νέα μαμά:

Ένα ενθύμιο που θα εξελίσσεται κάθε χρόνο

Γιατί να γράψεις μια απλή κάρτα, όταν μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα; Όπως, για παράδειγμα, ένα λεύκωμα όπου κάθε χρόνο θα αποτυπώνονται μερικές από τα highlights της ζωής με το παιδί, κι όταν εκείνο μεγαλώσει θα μπορεί να κάνει ζωγραφιές ή να γράφει λόγια αγάπης. Έτσι, κάθε χρόνο στη Γιορτή της Μητέρας, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια ανασκόπηση στο παρελθόν και να θυμάστε με νοσταλγία αυτά τα μικρά, υπέροχα στιγμιότυπα  όσα ζήσατε ως γονείς και τις προηγούμενες χρονιές.

Ένα πρωινό στο κρεβάτι που σερβίρεται το μεσημέρι (ή και αργότερα)

Αναλάβετε εσείς το μωρό, κάντε ησυχία και αφήστε τη να κοιμηθεί όσο θέλει. Κι όταν ξυπνήσει, ετοιμάστε της ένα πλούσιο πρωινό που μπορεί να απολαύσει αντί για γεύμα.

Ένα άλμπουμ με δικές της φωτογραφίες

Επειδή συνήθως οι μαμάδες είναι αυτές που τραβούν τις φωτογραφίες, σπάνια απεικονίζονται στις φωτογραφίες που έχετε στις κορνίζες ή τα άλμπουμ –εκτός κι αν πρόκειται για σέλφι που και πάλι έχουν βγάλει οι ίδιες. Κάντε της έκπληξη, ετοιμάζοντας ένα άλμπουμ με φωτογραφίες που την έχουν ως κεντρικό θέμα μαζί με το παιδί (φυσικά, θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει και να τραβήξετε κάποιες –αλλά ίσως προλαβαίνετε ακόμα). Δεν πειράζει αν τα μαλλιά της είναι χάλια, δείχνει κουρασμένη ή φοράει πιτζάμες! Να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσει!

Λίγο χρόνο για τον εαυτό της

Ένα ραντεβού σε ένα κέντρο αισθητικής ή στο κομμωτήριο (ιδιαίτερα αυτή την εποχή που είναι… δυσεύρετα!) είναι πολύ καλή ιδέα! Εναλλακτικά, μπορείτε να κανονίσετε κάποιος να καθαρίσει το σπίτι ή να την αφήσετε για μερικές ώρες να απολαύσει έναν καφέ με μια φίλη χωρίς να αγχώνεται για το μωρό.

Έναν ιδιαίτερο πίνακα

Τυπώστε την πιο όμορφη φωτογραφία της οικογένειας ή μία που δείχνει μόνο εκείνη και το μωρό σε έναν μεγάλο καμβά και βάλτε μια όμορφη κορνίζα. Τόσο απλό, τόσο εντυπωσιακό!

Λίγη ξεκούραση

Αναλάβετε όλες τις υποχρεώσεις του μωρού και του σπιτιού ή ό,τι άλλο συνήθως κάνει εκείνη και δώστε της το δικαίωμα για μία μέρα να ασχοληθεί μόνο με ό,τι την ευχαριστεί.

Μια… χρονοκάψουλα

Βάλτε μέσα σε ένα κουτί διάφορα ενθύμια –έναν υπέρηχο από την εγκυμοσύνη, το καρτελάκι του μαιευτηρίου, μια φωτογραφία από το μωρό σας νεογέννητο…. Προσθέστε ένα δικό σας γράμμα όπου θα αναφέρετε όλους τους λόγους για τους οποίους ξέρατε από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνει τέλεια μητέρα.

Μια κάρτα

Απλό και ίσως όχι τόσο ευφάνταστο, αυτό το δώρο δεν είναι τυχαία κλασικό! Λίγα λόγια γραμμένα από καρδιάς και ένα χρωματιστό αποτύπωμα της λιλιπούτειας πατούσας του μωρού σας είναι ό,τι χρειάζεται η μαμά για να συγκινηθεί και να νιώσει πραγματικά σημαντική αυτή τη μέρα. Η αλήθεια, εξάλλου, είναι ότι η πρώτη της Γιορτή της Μητέρας είναι από μόνη της τόσο σημαντική που ό,τι κι αν κάνετε θα το αγαπήσει! Αρκεί, φυσικά, να κάνετε κάτι!!!!