Print this page

Πώς να αποκοιμηθείτε σε δευτερόλεπτα, με τη μέθοδο 4-7-8

Η αποτελεσματική μέθοδος που έχει πάντα αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα πράγματα που στερούνται οι νέοι γονείς είναι ο ύπνος. Δεν είναι μόνο ότι αναγκάζονται να ξυπνάνε πολλές φορές μέσα στη νύχτα για να ταΐσουν και να φροντίσουν το μωρό…. Επιπλέον, πολλές φορές γυρίζουν στο κρεβάτι κι αντί να αποκοιμούνται στριφογυρίζουν για ώρες –πιθανότατα μέχρι το επόμενο τάισμα ή κλάμα του μωρού! Είναι λογικό, δεν είμαστε μηχανάκια για να κλείνουμε τα μάτια και να μας παίρνει ο ύπνος αμέσως!

Υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που περιλαμβάνει προϊόντα που βοηθούν στον ύπνο. Από συμπληρώματα διατροφής, μέχρι μάσκες και cd με ήχους που έχουν σχεδιαστεί για να μας βάζουν στο κλίμα. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ πιο απλή μέθοδος για να αποκοιμάστε σε δευτερόλεπτα, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε απόψε κιόλας!

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει να κάνει με μέτρημα (αλλά όχι και με…προβατάκια). Προέρχεται από Ινδούς γιόγκι οι οποίοι τη χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. 

Πρόκειται για μέθοδο 4-7-8 και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μόλις ένα λεπτό! Να πώς γίνεται:

Αφού ξαπλώσετε στο κρεβάτι, εστιάζετε στην αναπνοή σας και στη συνέχεια εισπνέετε από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4. Κρατάτε την αναπνοή για 7 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήνετε τον αέρα να βγει εκπνέοντας από το στόμα μετρώντας μέχρι το 8. Συνεχίστε μέχρι να σας πάρει ο ύπνος.

Η αποτελεσματικότητά της έγκειται στο γεγονός ότι η αναπνοή αυτή συμβάλει στο να μειωθεί ο καρδιακός παλμός και κατά συνέπεια να επέλθει χαλάρωση σε όλο το σώμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο στόχος σας δεν είναι να αποκοιμηθείτε αλλά να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίσετε το στρες.