Print this page

Πόσα κιλά πήραμε στην καραντίνα;

Εάν πήρατε μερικά κιλά τους τελευταίους δύο μήνες, να είστε σίγουροι ότι δεν είστε οι μόνοι!

Ποιος κατάφερε, άραγε, να διατηρήσει τις διατροφικές του συνήθειες και να μην πέσει με τα μούτρα στο junk food κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Πόσοι βγήκαν από τα σπίτια τους έχοντας τα ίδια κιλά με αυτά που είχαν όταν ξεκίνησε το lovkdown; Εάν κρίνουμε από εμάς και τους γνωστούς μας, πρέπει να είναι ελάχιστοι (εάν υπάρχουν) εκείνοι που δεν πήραν κιλά τους τελευταίους δύο μήνες.

Αυτό αποδεικνύουν και δύο σχετικές δημοσκοπήσεις που έκανε η ιατρική ιστοσελίδα WebMD.com. H πρώτη, που έγινε με τη συμμετοχή 1012 αναγνωστών του site από τις ΗΠΑ έδειξε ότι το 47% των γυναικών και το 22% των αντρών δήλωσαν ότι πήραν βάρος. Η δεύτερη που έγινε με 900 αναγνώστες από όλο τον κόσμο έδειξε επίσης αύξηση του βάρους, με τη διαφορά ότι αφορούσε περισσότερους άντρες. Συγκεκριμένα, το 55% των αντρών δήλωσε ότι πήρε κιλά, όπως και το 34% των γυναικών.

Καθώς αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε για πολλές μέρες μέσα στο σπίτι, αλλά και με τα πάρκα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα γυμναστήρια κ.λπ. να είναι κλειστά, ήταν μάλλον αναμενόμενο να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να κινείται προς τα δεξιά.

Όμως πόσα κιλά πήραμε τελικά;

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του WebMD.com, πήραμε κατά μέσο όρο τέσσερα κιλά! Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή την αύξηση βάρους, όπως αιτιολογήθηκαν από τους συμμετέχοντες, ήταν οι εξής:

- Το 72% των συμμετεχόντων απέδωσε την αύξηση του βάρους στην έλλειψη σωματικής άσκησης.

- Το 70% δήλωσαν ότι έτρωγαν περισσότερο εξαιτίας του στρες.

- Το 59% συνδύασε και τους δύο λόγους (έλλειψη άσκησης και περισσότερο φαγητό λέγω στρες).

- Το 21% απέδωσε τα παραπανίσια κιλά στην κατανάλωση αλκοόλ.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή αυτών που πήραν κιλά, τα περισσότερα καταγράφηκαν από Ιταλούς (66%), Βραζιλιάνους (60%), Ιάπωνες (51%), Βρετανούς (46%), Καναδούς (46%), Αυστραλούς (45%), Ρώσους (44%), Ινδούς (37%), πολίτες της Σιγκαπούρης (33%), Γερμανούς (26%) και πολίτες του Χόνγκ Κονγκ (25%). 

Εάν κι εσείς ανήκετε σε όσους πήραν κάποια κιλά στη διάρκεια της καραντίνας, εδώ θα βρείτε μερικά πολύ αποτελεσματικά «κόλπα» για να τα χάσετε...