Print this page

Το έξυπνο κόλπο της Ολυμπίας Χοψονίδου για να μάθουν τα παιδιά της γραμματική

Όταν έχεις έξι παιδιά, αναγκάζεσαι να κατεβάσεις τις καλύτερες ιδέες. 

Η πρώην Σταρ Ελλάς Ολυμπία Χοψονίδου και ο μπασκετμπολίστας Βασίλης Σπανούλης έχουν αποκτήσει μαζί έξι παιδιά. Το μικρότερο είναι ακόμα μωρό, όμως τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας πηγαίνουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Είναι λογικό, λοιπόν, τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει για τους πολύτεκνους γονείς που πρέπει, εκτός από τα υπόλοιπα, να ασχοληθούν και με τη μελέτη στο σπίτι των παιδιών τους.

Μέσα από μια ανάρτησή της σε story στο λογαριασμό της στο instagram είδαμε μια πολύ ωραία ιδέα που έχει βρει η μαμά τους για μάθουν και να θυμούνται οι μικροί μαθητές τους κανόνες της γραμματικής: έχει βάζει έναν τοίχο του σπιτιού με χρώμα μαυροπίνακα και εκεί πάνω έχει γράψει μερικούς βασικούς κανόνες με κιμωλία. Έτσι, τα παιδιά δεν χρειάζεται παρά να ρίξουν μια ματιά καθώς περνούν από μπροστά για να εντυπωθεί στη μνήμη τους τι είναι οι αντωνυμίες ή τα ρήματα και ποιοι είναι οι σύνδεσμοι.

Ολυμπία Χοψονίδου | Η ευρηματική μέθοδός της για να μαθαίνουν τα παιδιά της γραμματική

 

Μπορείτε να το δοκιμάσετε κι εσείς, είτε κάνοντας το ίδιο είτε βάζοντας σε τοίχους του σπιτιού αφίσες με την προπαίδεια, τον παγκόσμιο άτλαντα ή άλλα εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατακτήσουν πιο εύκολα μερικές βασικές γνώσεις.