Print this page

1-7 Νοεμβρίου | Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Πώς μπορεί μια θηλάζουμε μητέρα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες αυξημένες διατροφικές ανάγκες και να παρέχει επαρκές και καλής ποιότητας γάλα στο νεογνό.

Την εβδομάδα που διανύουμε, ο μητρικός θηλασμός και οι θηλάζουσες μητέρες έχουν την τιμητική τους! Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού που εορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου στη χώρα μας, υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη στήριξης του θηλασμού και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του για βρέφος αλλά και για τη μητέρα. 

Αναμφίβολα, το μητρικό γάλα περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος για την ανάπτυξή του και παράλληλα θωρακίζει τον οργανισμό του από λοιμώξεις γι’ αυτό έχει καθιερωθεί ως η αποκλειστική μέθοδος διατροφής τουλάχιστον κατά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του. Μητέρες που έζησαν την εμπειρία της γαλουχίας τη χαρακτηρίζουν ως μια τρυφερή περίοδο αλλά συνάμα πολύ απαιτητική, καθώς τα μωρά θηλάζουν ανά τρεις περίπου ώρες μέσα στην ημέρα! Το αποτέλεσμα; Η μητέρα που θηλάζει έχει αυξημένες διατροφικές ανάγκες για να μπορεί να ανταπεξέλθει ενεργειακά αλλά και να παρέχει επαρκές και καλής ποιότητας γάλα στο νεογνό.

 

 

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής στον θηλασμό

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η χαμηλή πρόσληψη από τη μητέρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τη διάρκεια του θηλασμού, είναι δυνατό να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό και να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών που το προστατεύουν από λοιμώξεις. Πώς όμως η μητέρα που θηλάζει θα καλύψει αυτές τις ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία; Μια σωστή διατροφή σίγουρα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της, γι’ αυτό συνίσταται η ενίσχυσή της με πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής, σε καθημερινή βάση. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα όπως το Iofolen Lactancia μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.Επιπρόσθετα, η χορήγηση κατά τον θηλασμό Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όπως αυτά που περιέχονται  μεταξύ των άλλων, στοIofolen Lactancia, μπορεί να έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού, ενώ ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει και τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

 

Τα οφέλη του Iofolen Lactancia

Το συμπλήρωμα διατροφήςIofolen Lactanciaείναι κατάλληλο για όλες τις γυναίκες που θηλάζουν, είτε αποκλειστικά, είτε συμπληρωματικάΗ εξειδικευμένη του σύνθεση καλύπτει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η μητέρα και το βρέφος στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες. ΠεριέχειΑσβέστιο, Βιταμίνη Α,η οποία επιδρά ευεργετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς καιΒιταμίνες C καιπου ενισχύουν το μητρικό γάλα με αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το Iofolen Lactancia είναι το μοναδικό προϊόν που περιέχει ταυρίνη, ένα αμινοξύ ο ρόλος του οποίου είναι σημαντικός στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα ικανότητα μάθησης των παιδιών. Επιπλέον περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα (DHA & EPA), τα οποία συμβάλλουν στο σχηματισμό των ιστών του εγκεφάλου, του κεντρικού νευρικού συστήματος και των οφθαλμών του βρέφους και ασκούν και καρδιοπροστατευτική δράση στην ίδια τη μητέρα.