Print this page

Υπέροχες στιγμές που πρέπει να γιορτάσετε τους πρώτους έξι μήνες του μωρού σας

Μην τις προσπεράσετε απλά...

Από τη μέρα της γέννησής του και για τους πρώτους μήνες της ζωής του ένα μωρό αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα βιώσετε πολλά σημαντικά ορόσημα, όπως η πρώτη στερεά τροφή, η πρώτη φορά που θα γυρίσει μόνο του από μπρούμυτα ανάσκελα, η πρώτη προσπάθεια να στηριχτεί στα ποδαράκια του, κι άλλες που ίσως δεν έχετε σκεφτεί:

Η πρώτη φορά που κρύβεται στην αγκαλιά σας για να νιώσει ασφάλεια

Εκείνη η στιγμή που τρόμαξε/πόνεσε/εκνευρίστηκε και ξέρει ότι το μόνο που θα το παρηγορήσει είναι να χώσει το κεφαλάκι του μέσα στην αγκαλιά της μαμάς του είναι στ' αλήθεια μαγική. Και για τους δυο σας!

Η πρώτη φορά που εκφράζει το χιούμορ του

Όταν διαπιστώνετε ότι μια χαζομάρα αρκεί για να ξεσπάσετε μαζί σε γέλια ... κάτι που συνήθως εξελίσσεται σε ασταμάτητο γαργαλητό!

Το πρώτο «κρυφτό»

Είναι τόσο γλυκό όταν το μωρό σας επιτέλους καταλαβαίνει πώς να παίξει το παιχνίδι που καλύπτετε το πρόσωπο με τα χέρια σας για να το αποκαλύψετε αμέσως μετά, φωνάζοντας «κου-κου-τα» και μπορεί πλέον να παίζει κι εκείνο μαζί σας! Τέλεια, γίνατε ομάδα!

Οι αγάπες με το κατοικίδιό σας

ea492e88846da1887d27c2fc78984d59

Δεν υπάρχει πιο χαριτωμένο θέαμα σ' αυτόν τον κόσμο από το να βλέπεις ένα μωρό να παίζει με ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι.

Η πρώτη επανασύνδεση

Ύστερα από αρκετές εβδομάδες που περάσατε μαζί μέρα-νύχτα, κάποια στιγμή φτάνει εκείνη η μέρα που πρέπει να πάτε στο γραφείο -ή έστω μέχρι το σούπερ μάρκετ. Κι εκείνη η ματιά, η γεμάτη απρόσμενη ευτυχία που σας απευθύνει όταν σας ξαναβλέπει, σάς κάνει να συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ σημαντική είστε για εκείνο.

Η πρώτη επαφή του με τη μουσική

Καθώς το μωρό μαθαίνει τον κόσμο γύρω του και τις μικρές και μεγάλες απολαύσεις που έχει να του προσφέρει, συνειδητοποιεί και τη γοητεία της μουσικής και πώς μπορεί χτυπώντας παλαμάκια ή χτυπώντας ένα ξυλόφωνο να παράξει ήχους. Είναι η αρχή μιας υπέροχης σχέσης (σκεφτείτε ότι σε 15 χρόνια από τώρα θα του φωνάζετε να το χαμηλώσει λίγο).

Η εμφάνιση με εκείνα τα ρουχαλάκια που είχατε διαλέξει για εκείνο πριν ακόμα γεννηθεί

76ec5073f38303e2130a07e8cfe378e5

Ασφαλώς και είναι το πιο όμορφο μωρό στον κόσμο! Που γίνεται ακόμα πιο όμορφο τώρα που επιτέλους του ταιριάζουν γάντι εκείνα τα φανταστικά ρούχα στα οποία δεν μπορέσατε να αντισταθείτε και τα αγοράσετε σ' εκείνη τη βόλτα στα μαγαζιά λίγο πριν τον τοκετό. Θυμάστε;