Print this page

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς πριν στείλουν τα παιδιά στο σχολείο τη Δευτέρα

Ποιο SMS να στείλουν και ποια χαρτιά να έχουν μαζί τους. 

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν ξανά οι πόρτες των σχολείων για να υποδεχτούν τους μαθητές του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και των παιδικών σταθμών. Ανοίγουν επίσης ξανά τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Πριν ξεκινήσουν από το σπίτι για να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο, οι γονείς δεν πρέπει να ξεχάσουν να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4, που αφορά «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Με SMS 4 στο 13033 θα δικαιολογήσουν επίσης τη μετακίνησή τους προς το σχολείο για να πάρουν τα παιδιά μετά το σχόλασμα.

Επίσης, απαιτείται να έχουν μαζί τους συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή η οποία θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου και θα αναγράφει εη διεύθυνση της σχολικής μονάδας και εη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Στην περίπτωση που το παιδί πηγαίνει μόνο του, χωρίς συνοδεία, από και προς το σχολείο, θα πρέπει να έχει μαζί του τη σχετική βεβαίωση κίνησης.