Print this page

Γιατί οι εταιρείες πρέπει να προσλαμβάνουν μαμάδες

Το instagram post μιας μαμάς που έγινε viral εξηγεί γιατί το να είναι μια εργαζόμενη μητέρα είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.

Η ανάρτηση μιας Αμερικανίδας εργαζόμενης μητέρας με τρία παιδιά καταγράφει όλα όσα έχουν πετύχει οι μαμάδες τον τελευταίο χρόνο και γίνεται viral.

Πρόσφατα ενημέρωσα το βιογραφικό μου για να συμπεριλάβω τα επιτεύγματά μου τον τελευταίο χρόνο", έγραψε η Megan Drye Harper. "Πρόσθεσα την εξής πρόταση: τα κατάφερα όλα αυτά, ενώ ανάμεσα στις συνομιλίες μέσω Zoom διάβαζα ένα νήπιο, ενώ ψυχαγωγούσα ένα 3χρονο και ενώ θήλαζα ένα μωρό στο διαμέρισμά μου στη Νέα Υόρκη. Καθώς επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, φανταστείτε τι μπορώ να κάνω για την εταιρεία σας το 2021”.

insta 

Είναι γεγονός ότι οι μητέρες ανέλαβαν το μεγαλύτερο φορτίο σε ό,τι φορά τη φροντίδα των παιδιών, την εκπαίδευσή τους και τη μέριμνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν παιδικοί σταθμοί και σχολεία σε όλο τον κόσμο παρέμειναν κλειστά για μήνες. Σχετική μελέτη έδειξε ότι το 80% των εργαζόμενων μητέρων ανέλαβαν να βοηθήσουν τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση, σε σχέση με το 31% των εργαζόμενων μπαμπάδων.

Η ανάρτηση της Harper έγινε, όπως εξηγεί, μετά από μια συζήτηση που είχε με μια φίλη η οποία αναρωτιόταν εάν έπρεπε να πει σε έναν υποψήφιο εργοδότη της ότι είναι μητέρα. “Το να είσαι μαμά είναι πλεονέκτημα, όχι αδυναμία στον εργασιακό χώρο” είναι η δική της άποψη. Ίσως λοιπόν πρέπει όλες μας να προσθέσουμε όλες τις δεξιότητες που η μητρότητα μάς έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε το βιογραφικό μας.