Print this page

Ποια ζώδια γίνονται καλύτερες μαμάδες;

Πώς κατατάσσονται οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου, από τον “καλύτερο” προς το “χειρότερο”, ανάλογα με τη σχέση τους με τη μητρότητα .

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και διαθέτει τις δικές της ιδιαίτερες ικανότητες για κάθε της ρόλο -ανάμεσά τους και εκείνος της μητέρας. Ωστόσο, βάσει των κανόνων της αστρολογίας, θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε μια εικόνα για το τι μπορεί να χαρακτηρίζει κάθε μαμά, ανάλογε με το ζώδιό της.

Ας μην ξεχνάμε ότι η μητρότητα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη “δουλειά”. Οι μητέρες πρέπει να είναι ταυτόχρονα συνήγοροι, δάσκαλοι, σοφέρ, σεφ και γονείς. Κάποιες είναι μοντέρνες και άλλες πιο παραδοσιακές, όμως όλες αναζητούν το καλύτερο για τα παιδιά τους και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν όσο καλύτερα γίνεται στην ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντί τους. Απλώς, κάποια ζώδια, τα καταφέρνουν κάπως πιο εύκολα...

 

Αυτά τα ζώδια γίνονται καλύτερες μητέρες

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η μαμά - Ιχθείς ενθαρρύνει τα παιδιά της να είναι δημιουργικά, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με καλοσύνη και συμπόνια. Οι μητέρες αυτές κληροδοτούν στην επόμενη γενιά την αγάπη για τη φύση, την αίσθηση της υπερηφάνειας που αντλείται από την αλληλεγγύη και το ανεξάρτητο πνεύμα. Μπορεί να μην ξέρει πώς να διδάξει στα παιδιά της να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά θα τα υποστηρίξει καθ'όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να το καταφέρουν μόνα τους.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μια μητέρα Κριός είναι αυστηρή με την τήρηση του προγράμματος των παιδιών, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο. Μαθήματα μουσικής, σπορ, χόμπι, κοινωνικές δραστηριότητες, εκδρομές.. θέλει να τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα πάντα -ενώ την ίδια στιγμή έχει και η ίδια ένα εξαιρετικά γεμάτο πρόγραμμα. Θέλει τα παιδιά της να είναι περιπετειώδη και να μην αποφεύγουν να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. Τα ενθαρρύνει να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και να αγωνιστούν για αυτά που πιστεύουν. Κάποιες φορές γίνεται αυστηρή, αλλά σχεδόν αμέσως το μετανιώνει. Το μόνο που ίσως πρέπει να προσέξει είναι να ακούει πραγματικά τι θέλει να της πει το παιδί της.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Η μαμά - Δίδυμος μπορεί να μιλήσει με τα παιδιά της για οτιδήποτε και η συζήτηση είναι ένα μεγάλο κομμάτι της μεταξύ τους σχέσης από πολύ μικρή ηλικία. Σπάνια έχει μυστικά από τα παιδιά της, γι' αυτό και εκείνα μαθαίνουν να την εμπιστεύονται. Τα παιδιά της μεγαλώνουν διαθέτοντας εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους. Ένα από αυτά που κάνουν μια μαμά Δίδυμο τόσο μοναδική είναι η ικανότητά της να κατανοεί τα παιδιά της. Επιπλέον, διαοργανώνει πάντα τα καλύτερα πάρτι και οι φίλοι των παιδιών της περνούν τέλεια στο σπίτι της.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η μητέρα - Αιγόκερως παίρνει πολύ στα σοβαρά το γονεϊκό της ρόλο και υποστηρίζει τα παιδιά της μέχρι τέλους. Είναι υπέρ της αυστηρής πειθαρχίας και φροντίζει ιδιαίτερα την καθημερινή ρουτίνα και τη διατροφή της οικογένειας. Επιπλέον, θέλει να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν από πολύ νωρίς ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, γι' αυτό για να τους δώσει χαρτζιλίκι πρέπει εκείνα να κάνουν κάποια δουλειά. Τις περισσότερες φορές οι Αιγόκεροι είναι εργαζόμενες μητέρες και αυτό που θα ήταν χρήσιμο να προσέξουν είναι να αφιερώνουν λίγο χρόνο και στον εαυτό τους, γιατί προσφέροντας κάθε ελεύθερο λεπτό στην οικογένειά τους είναι αναπόφευκτο να νιώσουν κάποια στιγμή αδικημένες. 

 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η μαμά - Ταύρος διαθέτει απίστευτα αποθέματα υπομονής και ρεαλισμού. Μερικές φορές γίνεται πεισματάρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα -κυρίως όταν τα παιδιά της φτάσουν στην εφηβεία οπότε οι μεταξύ τους καυγάδες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Φροντίζει ώστε τα παιδιά της να μάθουν να εκτιμούν την ομορφιά και τη φύση, επειδή όμως η ίδια αγαπάει το φαγητό, θα πρέπει να προσέξει να μην το παρακάνει με το πόσα γλυκά επιτρέπει στα παιδιά να φάνε, αλλά και στα έξοδα που κάνει για χάρη τους.

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί γίνονται πολύ καλές μητέρες γιατί είναι ισορροπημένες και ήρεμες. Ενθαρρύνουν την αρμονία στο σπίτι και όταν υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στα αδέρφια, καταφέρνουν να δουν την οπτική του καθενός και να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί η σωστή λύση. Κατά κανόνα μια Ζυγός δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά με την πειθαρχία και προτιμά να βλέπει τον εαυτό της περισσότερο σαν φίλη του παιδιού παρά σαν μαμά -κάτι που είναι ωραίο όταν εκείνα μεγαλώσουν, όσο όμως είναι μικρά έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα βάζει όρια και κανόνες. Το πιο σημαντικό πράγμα που σίγουρα θα μάθει στα παιδιά της είναι πώς να μοιράζονται, πώς να νιώθουν συμπόνια για τους άλλους και πώς να είναι καλοί φίλοι.

 

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μια μαμά - Καρκίνος είναι προστατευτική και τα παιδιά της νιώθουν ότι κάποιος τα αγαπάει και τα φροντίζει. Είναι πάντα εκεί για να ακούσει το παιδί της και να το βοηθήσει να νιώσει όμορφα, ενώ θέλει το σπίτι να είναι ένας χώρος όπου πρωταγωνιστεί η αγάπη και η ηρεμία και όπου όλη η οικογένειεα νιώθει ότι μπορεί να εκφράσεί και να μοιραστεί τα πάντα. Όταν οι άλλες προσπάθειες αποτύχουν, η μαμά - Καρκίνος θα φτιάξει στο παιδί τα αγαπημένα του μπισκότα ώστε να είναι σίγουρη πως εκείνο ξέρει πόσο το λατρεύει. Είναι επίσης εξαιρετική στο να το βοηθάει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και να ανακαλύψει τα ταλέντα του.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι μητέρες Τοξοτίνες έχουν στόχο να δείξουν στα παιδιά τους τον κόσμο. Πιθανότατα αρχίζουν να ταξιδεύουν όλοι μαζί όταν εκείνα είναι ακόμα μικρά και προσπαθεί να τους μεταδώσει τη δίψα για γνώση, την ισχυρή αίσθηση ανεξαρτησίας, αλλά και μια κάπως... χοντροκομμένη αίσθηση του χιούμορ. Οι Τοξοτίνες είναι διασκεδαστικές μητέρες και επειδή έχουν συναίσθηση του πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια, θέλουν τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιες να απολαμβάνουν κάθε στιγμή. Στα μειονεκτήματά τους ότι είναι υπέρ του δέοντος παρορμητικές... Τη μια στιγμή ξεκινούν για να πάνε στο σχολείο και την επόμενη έχουν πείσει το παιδί να κάνει κοπάνα και να περάσουν μαζί όλη τη μέρα στην παραλία!

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η μαμά Παρθένος νιώθει την ανάγκη να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα του παιδιού της, είτε πρόκειται για ένα σπασμένο παιχνίδι είτε για μια πληγωμένη καρδιά. Έχει υψηλές προσδοκίες για τα παιδιά της και μπορεί να γίνεται συχνά επικριτική, αλλά εξακολουθεί να τα αγαπά βαθιά, ακόμα και όταν αποτυγχάνουν. Είναι η βασίλισσα του multitasking και είναι συνήθως η μαμά που θα συμμετέχει στο σύλλογο γονέων, θα δουλέψει εθελοντικά για τις ανάγκες της ομάδας ποδοσφαίρου του γιου της, ενώ παράλληλα θα εργάζεται και θα έχει ένα μονίμως τακτοποιημένο σπίτι. Από τα παιδιά της απαιτεί πειθαρχία και συνεχή προσπάθεια -δεν θέλει ούτε να τα ακούσει να λένε ότι θέλουν να σταματήσουν μπροστά στις δυσκολίες. Το μειονέκτημά της είναι η τελειομανία της που κάποιες φορές την κάνει να φέρεται σκληρά στα παιδιά της.

 

 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η μητέρα – Σκορπιός έχει εξαιρετικά έντονο ένστικτο και συνήθως ξέρει τι συμβαίνει με το παιδί πριν το συνειδητοποιήσει το ίδιο. Είναι πολύ αφοσιωμένη στο ρόλο της και εκτιμά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ειλικρίνεια -αλλίμονο στο παιδί που θα πει ψέμματα και η μαμά – Σκορπιός θα το ανακαλύψει! Είναι κοινωνική και ευγενική, εάν όμως κάποιος προσβάλει το παιδί της ή του δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα είναι έτοιμη να το υποστηρίξει, περισσότερο από ό,τι θα έκανε εάν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε στην ίδια. Γενικά, έχει την τάση να βάζει τις ανάγκες της οικογένειάς της πάνω από τις δικές της.

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η μητέρα – Υδροχόος έχει μάλλον επαναστατικές ιδέες και της αρέσει να ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, ακόμα κι όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών της. Έτσι, παρόλο που είναι ικανή να αδιαφορήσει για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, είναι αρκετά αυστηρή σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα η προστασία του περιβάλλοντος. Θέλει τα παιδιά της να λειτουργούν με βάση τη φαντασία τους και θα τα αφήσει να πειραματιστούν με οτιδήποτε επιθυμούν. Στα αρνητικά της ότι χάνει γρήγορα την υπομονή της και δεν αντέχει τις συναισθηματικές εκρήξεις που είναι πολύ συχνές στα παιδιά. Μερικές φορές είναι χρήσιμο να θυμάται ότι είναι όμορφο να λέει στα παιδιά της πόσο πολύ τα αγαπάει κι ότι αυτό θα τα κάνει να νιώθουν πιο προστατευμένα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η μαμά - Λέων είναι και η ίδια ένα μικρό παιδί. Της αρέσει να παίζει με τα παιδιά της και να τους κάνει δώρα -κυρίως πράγματα που αρέσουν στην ίδια, αφού συνήθως βάζει τις δικές της ανάγκες πιο πάνω από αυτές των παιδιών της της. Είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει ακόμα και την πιο τρελή απαίτηση του παιδιού επειδή της το ζήτησε αλλά και για να εντυπωσιάσει τις άλλες μαμάδες. Παρότι λατρεύει τα παιδιά της, οι ναρκισσιστικές τάσεις της την κάνουν να τα θεωρεί προέκταση του εαυτού της, στερώντας τους κάποιες φορές την ικανότητα να γίνουν ανεξάρτητα και να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα.