Print this page

Tips για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύεται από αυξημένα έξοδα για τους γονείς. Απλοί τρόποι για να ξοδέψετε λιγότερα φέτος.

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα. Όλες αυτές οι προμήθειες, οι εγγραφές στις δραστηριότητες, τα δίδακτρα κλπ που προστίθενται στο έτσι κι αλλιώς περιορισμένο μπάτζετ μιας οικογένειας μπορεί να φέρουν πολλούς γονείς σε δύσκολη θέση. Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα το φετινό Σεπτέμβριο.

Τσεκάρετε τι έχετε ήδη από πέρσι

Τα περισσότερα από τα αναλώσιμα που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα απαραίτητα για το σχολείο τα έχετε ήδη από την περσινή χρονιά (εκτός κι αν το παιδί σας ξεκινάει φέτος για πρώτη χρονιά το σχολείο). Τσεκάρετε τι υπάρχει ήδη καταχωνιασμένο μέσα στη σχολική σάκα, στα γραφείο και στο παιδικό δωμάτιο και σίγουρα θα βρείτε πολλά που «αντέχουν» να χρησιμοποιηθούν και φέτος.

Προτιμήστε τις κλασικές αξίες

Σίγουρα, οι διαφημίσεις σχολικών με τους ήρωες που αγαπούν τώρα τα παιδιά είναι πολύ δελεαστικές για τους μικρούς μαθητές, όμως ό,τι είναι «της μόδας» φέτος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τους είναι εντελώς αδιάφορο του χρόνου. Γι’ αυτό, προτιμήστε να τους πάρετε τα είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερες από μία χρονιές (όπως σάκα, κασετίνα κλπ) σε κλασικά σχέδια και χρώματα, ώστε να τα κρατήσουν με ευχαρίστηση και του χρόνου.

Κάντε τις αγορές σας νωρίς

Εάν πάτε στο βιβλιοπωλείο την τελευταία στιγμή δεν θα έχετε χρόνο για να κάνετε έρευνα αγοράς κλαι θα καταλήξετε να πάρετε ό,τι έχει μείνει σε τετράδια, μολύβια και χαρτικά (δηλαδή, συνήθως, τα πιο ακριβά). Αν ξεκινήσετε την έρευνα και τις αγορές σας από τώρα θα μπορείτε να αναζητήσετε τις καλύτερες ετυκαιρίες, να συγκρίνετε τιμές και να ψωνίσετε ό,τι σας συμφέρει περισσότερο.

Φτιάξτε μια λίστα –και ακολουθήστε τη πιστά

Είτε ψωνίσετε online είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημαι, είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε και πάρετε πράγματα που δεν σας χρειάζονται. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να έχετε καταγράψει με ακρίβεια σε μια λίστα όσα πρέπει να πάρετε (πολλά σχολεία δίνουν γραμμένη αυτή τη λίστα) και να την ακολουθήσετε. Αν θέλετε να το πετύχετε αυτό, είναι προτιμότερο να πάτε για τα ψώνια σας μόνοι σας, χωρίς το παιδί.  

Πάρτε κάποια είδη μεταχειρισμένα

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ιστοσελίδες αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων ειδών, όπως το ebay, για την καινούρια σάκα ή το νέο φωτιστικό για το γραφείο του παιδιού σας. Ακόμα όμως κι αν δεν έχετε ιδιαίτερη εξοικείωση με το ίντερνετ, αρκεί να οργανώσετε ένα πάρτι ανταλλαγής με τους φίλους σας που έχουν επίσης παιδιά. Σίγουρα κάτι θα έχουν που δεν το χρειάζονται πια και μπορεί να το αξιοποιήσει ένα άλλο παιδάκι.