Print this page

Η Adele έγραψε ένα τραγούδι για βοηθήσει το γιο της να κατανοήσει γιατί χώρισαν οι γονείς του

“Είχε πολλές απορίες που δεν μπορούσα να του λύσω με άλλο τρόπο”, λέει η σταρ για τον 9χρονο γιο της.

Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, το απωθημένο, το χωρισμό...τώρα ήρθε η ώρα να τραγουδήσει και για το διαζύγιο, Ο λόγος για την Adele και το νέο άλμπουμ της που, όπως παραδέχεται η ίδια, είναι εμπνευσμένο από την εμπειρία του διαζυγίου με τον πρώην σύζυγό της, Simon Konecki, αλλά και από τη μητρότητα, το πιο όμορφο συναίσθημα που βιώνει από τη στιγμή έφερε στον κόσμο το γιο τους, Angelo.

 

Όπως λέει η ίδια σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της που έδωσε πρόσφατα στη Vogue, ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ είναι γραμμένο για τον 9χρονο Angelo Η Βρετανίδα τραγουδίστρια αναφέρεται στο δίλημμα μπροστά στο οποίο έχουν βρεθεί πολλοί γονείς, σχολιάζοντας πως ακόμα κι αν ένας γάμος τελειώσει για τους σωστούς λόγους, τα παιδιά δύσκολα κατανοούν γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι μαζί.

 

"Αν καταφέρω να πετύχω το στόχο για τον οποίο έφυγα από το γάμο μου, που είναι η αναζήτηση της δικής μου ευτυχίας, τότε -παρόλο που η απόφασή μου έκανε τον Angelo δυστυχισμένο- αν βρω αυτή την ευτυχία με εκείνος με βλέπει να τη βιώνω, τότε θα μπορούσα ίσως και να συγχωρέσω τον εαυτό μου”, λέει σε μια δήλωση με την οποία σίγουρα θα ταυτιστούν πολλοί χωρισμένοι γονείς.

Πάντως, παρά τις ενοχές που νιώθει, η Adele εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος μένει σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας της. Επιπλέον, οι τρεις τους, η Adele, o Angelo και ο Simon συναντιούνται πολύ συχνά για περάσουν χρόνο μαζί βλέποντας ταινίες.

Η Adele περιγράφει επίσης εκείνη τη δραματική στιγμή που ένιωσε ότι έπρεπε να επικοινωνήσει όσο καλύτερα μπορούσε με το γιο της τις αλλαγές που συνέβαιναν στη ζωή του. “Ήταν έξι ετών και ένιωθε εντελώς αποκομμένος από μένα”, λέει. “Μια μέρα, μου είπε “μπορείς να με δεις;”. Κι εγώ απάντησα κάτι σαν “ναι, φυσικά, και;”. Κι εκείνος είπε “εγώ γιατί δεν μπορώ να σε δω;”. Ήταν η στιγμή που κατέρρευσε η ζωή μου. Ήξερε ότι δεν ήμουν εκεί”. Αυτή ακριβώς η στιγμή ήταν που την ενέπνευσε να γράψει ένα τραγούδι ώστε να τον βοηθήσει να καταλάβει τι έχει συμβεί στην οικογένειά του.

Έχει πολλές ερωτήσεις που δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί ούτε εγώ γνωρίσω τις απαντήσεις”, λέει. “Όπως, “γιατί δεν μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί”... Ή “γιατί δεν αγαπάς πια τον μπαμπά μου”. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι τον αγαπάω αλλά δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα σε ένα παιδί 9 ετών”.

Η Adele, έχει μεγαλώσει κι εκείνη με γονείς που είχαν χωρίσει και έχει πολλά τραύματα από το διαζύγιό τους και μια συναισθηματικά περίπλοκη σχέση με τον πατέρα της. “Ως παιδί χωρισμένων γονιών μπορώ να ταυτιστώ με τον έντονο φόβο να μην επαναλάβω τα τραύματα που με σημάδεψαν στα δικά μου παιδιά”, λέει στη συνέντευξή της. Ευτυχώς για τον Angelo, όταν μεγαλώσει, θα μπορεί να καταλάβει τα πράγματα με έναν τρόπο που τα περισσότερα παιδιά που βιώνουν παρόμοια κατάσταση δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν: μέσα από τα υπέροχα τραγούδια που η μαμά του έγραψε μόνο για εκείνον. 

Κεντρική φωτο¨instagram/adele