Print this page

Εσείς, ξέρατε ότι η Hello Kitty δεν είναι γάτα;

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για την αγαπημένη φιγούρα των κοριτσιών, γιατί έτσι κι αλλιώς, μάλλον είναι λάθος!

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το λανσάρισμα της διάσημης σε όλο τον κόσμο γιαπωνέζικης κουκλίτσας Hello Kitty, η… συμπατριώτισσά της Κριστίν Γιάνο, ανθρωπολόγος που έχει μελετήσει όσο κανένας άλλος το «φαινόμενο Hello Kitty» έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα L.A. Times όπου αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της.

«Η Hello Kitty έχει γνωρίσει επιτυχία κυρίως χάρη στο ανέκφραστο του σχεδιασμού της», λέει. «Έχει τη δυνατότητα να είναι πολλά άλλα πράγματα, πέρα από συμπαθητική. Οι άνθρωποι βλέπουν σ’ αυτήν μια ολόκληρη γκάμα από εκφράσεις. Το γεγονός ότι δεν έχει δική της έκφραση την κάνει ελκυστική σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο σχεδιαστής της Hello Kitty, Γιούκο Γιαναγκούτσι, είχε επιβεβαιώσει ότι η φιγούρα σχεδιάστηκε χωρίς έκφραση για αυτόν ακριβώς το λόγο, σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό TIME το 2008. «Ο στόχος είναι εκείνοι που τη βλέπουν να μπορούν να προβάλλουν επάνω της τα δικά τους συναισθήματα, γι’ αυτό το δικό τους πρόσωπο είναι ανέκφραστο. Η Kitty μοιάζει χαρούμενη όταν οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και λυπημένη όταν εκείνοι είναι λυπημένοι –γι’ αυτό και δεν έχει στόμα», είχε πει ο σχεδιαστής.  

Όμως η μεγαλύτερη «αποκάλυψη» της Γιάνο είναι ότι η αγαπημένη γατούλα δεν είναι καν… γάτα! Όπως λέει η ίδια, στην επικοινωνία που είχε με την εταιρεία Sanrio που έχει τα δικαιώματα της Hello Kitty για τις ανάγκες μιας αναδρομικής έκθεσης που διοργανώνει, τη διόρθωσαν πολλές φορές όταν αναφερόταν στη Hello Kitty ως «γάτα».

«Δεν είναι γάτα, είναι ένας χαρακτήρας καρτούν», της είπαν. Είναι ένα κοριτσάκι, μια φίλη. Αλλά δεν είναι γάτα. Δεν έχει απεικονιστεί ποτέ να στέκεται στα τέσσερα πόδια. Περπατάει και κάθεται σαν δίποδο και, μάλιστα, έχει και ένα γατάκι, που λέγεται Charmmy Kitty.

Άλλες πληροφορίες που ίσως δεν ξέρατε για τη γατούλα, ε, συγνώμη φιγούρα καρτούν που είναι βέβαιο ότι κοσμεί μια πλειάδα από αντικείμενα της κόρης σας, από ρούχα και κοκαλάκια για τα μαλλιά μέχρι σχολικά είδη και σεντόνια, είναι οι εξής:

- Το πλήρες όνομά της είναι Kitty White.

- Μένει με τους γονείς της, George και Mary White, κάπου έξω από το Λονδίνο.

- Έχει μια δίδυμη αδερφή.

- Πηγαίνει στην τρίτη τάξη του δημοτικού.

- Εκτός από το γατάκι, έχει ένα χάμστερ που λέγεται Sugar, δώρο του φίλου της Dear Daniel.  

- Τα γενέθλιά της είναι την 1η Νοεμβρίου.

- Το αγαπημένο της φαγητό είναι η μηλόπιτα της μαμάς της.