Print this page

Τι λέει το ζώδιο του παιδιού για το χαρακτήρα του

Το ζώδιο του παιδιού σας μπορεί να αποκαλύψει πολλές πλευρές του χαρακτήρα του. Γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου του θα μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητα, τις κλίσεις του αλλά και τη μεταξύ σας σχέση.

ΚΡΙΟΣ (21/3-20/4)

Με κυρίαρχο πλανήτη τον δυναμικό Άρη το παιδί Κριός είναι πάντα παρορμητικό, ζωντανό και γεμάτο ενέργεια. Ο έμφυτος ενθουσιασμός του το ωθεί στο να αναζητάει τη συνεχή κίνηση, γι’ αυτό έχει και μια ροπή προς τα μικροατυχήματα. Με έντονη ενεργητικότητα αλλά και τάσεις ανταγωνισμού οι μικροί Κριοί χρειάζονται στόχους και διεκδικούν από πολύ μικρή ηλικία την αυτονομία τους. Γεννημένοι αρχηγοί, και πάντα έτοιμοι για περιπέτεια αρχίζουν να εξερευνούν από πολύ νωρίς τον κόσμο, οπότε μην παραξενευτείτε όταν τα δείτε να περπατούν πριν κλείσουν τον πρώτο τους χρόνο. Πολεμιστές από κούνια, είναι τα παιδιά που μεγαλώνοντας θα κερδίσουν τη ζωή παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο. Αρκεί να τους μάθετε την επιμονή, την υπομονή και την σταθερότητα, καθώς επίσης να ελέγχουν την παρόρμησή τους. Καλό είναι να τα κατευθύνετε από νωρίς σε ασχολίες όπως ο αθλητισμός, ώστε να εκτονώνουν την ατελείωτη ενέργειά τους και να μαθαίνουν από νωρίς να συνεργάζονται.  

 

ΤΑΥΡΟΣ (21/4-21/5) 

Ως γνήσια παιδιά της Αφροδίτης, τα παιδιά αυτά έχουν μια έμφυτη τάση προς την καλαισθησία, την καλοπέραση αλλά και την τεμπελιά. Το καλό φαγητό, μια βόλτα στην εξοχή, ένα ακριβό δώρο είναι πράγματα που μπορούν να ενεργοποιήσουν το ήρεμο αυτό παιδί. Έχουν έντονη την ανάγκη της ασφάλειας τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο, γι’ αυτό και ταράζονται πολύ από τις έντονες αλλαγές και τις εντάσεις. Η οικογενειακή θαλπωρή παίζει σπουδαίο ρόλο στην καλή ψυχολογία τους, γι’ αυτό και πάντα ζητούν διάλογο και εξηγήσεις. Υπομονετικά από κούνια, δύσκολα δέχονται τον εξαναγκασμό. Χρειάζονται στοργή και τρυφερότητα και όταν δεν τα λαμβάνουν γίνονται υπερ-απαιτητικά και γκρινιάρικα. Όταν όμως σιγουρευτούν για την ασφάλειά τους, μπορεί να γίνουν πραγματικά αξιαγάπητα και να προσφέρουν αγάπη και τρυφερότητα.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ (22/6-22/7)

Πανέξυπνα και διεισδυτικά τα παιδιά αυτά δείχνουν την έντονη ανάγκη τους για επικοινωνία από τη βρεφική ακόμη ηλικία. Περίεργα και φιλομαθή, θέλουν συνήθως να τα μαθαίνουν όλα και κάνουν αλλεπάλληλες ερωτήσεις. Το παιδί Δίδυμος είναι ένα πολύ κοινωνικό και εξωστρεφές παιδί που όμως δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα σε μια μόνο ασχολία. Οι γονείς του πρέπει να το αφήσουν να πειραματιστεί. Οι εκδρομές και τα ταξίδια θα δώσουν διεξόδους στην φαντασία του, ενώ από πολύ νωρίς θα αγαπήσει το διάβασμα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να το βοηθήσουν να μάθει να ικανοποιεί την ανήσυχη φύση του δημιουργικά και όχι σπασμωδικά. Αυτό που οφείλετε να κάνετε ως μαμά ενός Δίδυμου είναι να του μάθετε ότι το κοφτερό μυαλό βοηθάει, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επικοινωνούμε με τον συναισθηματικό μας κόσμο.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6-22/7)

Τα παιδιά της Σελήνης είναι τρυφερά, ευαίσθητα και ρομαντικά και το μόνο που χρειάζονται για να γίνουν ευτυχισμένα είναι η ασφάλεια. Γίνονται εύκολα αγαπητά, είναι κοινωνικά και ευχάριστα αρκεί να νιώθουν πως μπορούν να εμπιστευτούν τους άλλους. Δένονται πολύ εύκολα με καταστάσεις και πρόσωπα και είναι ιδιαίτερα προσκολλημένα στην οικογένειά τους. Από πολύ μικρά αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους και είναι κυκλοθυμικά. Το καθετί που συμβαίνει μπορεί να γίνει αφετηρία για ατελείωτες σκέψεις, που πολύ συχνά τα οδηγούν στην ανησυχία. Πληγώνονται εύκολα και γι’ αυτό χρειάζονται ειδική συμπεριφορά από τους γονείς τους. Πολλές φορές χρησιμοποιούν το μεγάλο τους όπλο, το οποίο είναι το παράπονο, για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Από την άλλη έχουν πλούσια φαντασία και αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς τους είναι να την καλλιεργήσουν ώστε να βρουν δημιουργικές διεξόδους.


ΛΕΩΝ (23/7-23/8) 

Τα Λιονταράκια είναι παιδιά του Ήλιου και όπως ο κυβερνήτης τους θέλουν πάντα να βρίσκονται στο κέντρο του Σύμπαντος. Είναι οι βασιλιάδες του ζωδιακού κύκλου και από πολύ μικρά θέλουν να επιβάλλονται με την παρουσία τους και να ξεχωρίζουν. Περήφανα, δημιουργικά και στοργικά, δημιουργούν πολύ καλές ομάδες γύρω τους που πάντα τους αγαπούν και τους σέβονται. Παιδιά γεμάτα αυτοπεποίθηση δεν θα δεχτούν εύκολα να έρχονται δεύτερα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τους μάθετε από νωρίς πως στη ζωή υπάρχει και η αποτυχία. Αυτό που θα πρέπει επίσης οι γονείς να κάνουν, είναι να χαλιναγωγήσουν τον εγωκεντρισμό τους, χωρίς όμως να καταπνίξουν την δημιουργικότητά τους. Μη χρησιμοποιείτε απροκάλυπτα την εξουσία σας απέναντί τους, γιατί είναι πιθανό να επαναστατήσουν. Το αγνό ενδιαφέρον, η αγάπη σας και μια επίκληση στην «ανωτερότητα» και στο φιλότιμό τους, μπορούν να κάνουν θαύματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (24/8-23/9) 

Ο κυρίαρχος πλανήτης τους είναι ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, οπότε τα παιδιά αυτά είναι από τα κατεξοχήν εγκεφαλικά πλάσματα του ζωδιακού κύκλου. Η πνευματικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους ενώ από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους είναι η σεμνότητα. Πρόκειται για ένα παιδιά πολύ οργανωμένα και πρακτικά, που ενδιαφέρονται για την τάξη και την καθαριότητα. Επίσης αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι η παρατηρητικότητα γι’ αυτό συνήθως προσαρμόζονται και μαθαίνουν πολύ εύκολα. Είναι αρκετά ντροπαλά παιδιά γι’ αυτό και οι γονείς θα πρέπει πάντα να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Το άγχος τους για να είναι όλα στην τάξη ταυτίζεται με την ανάγκη τους να νιώθουν πως είστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί τους. Ωστόσο πρόκειται για πραγματικά αξιαγάπητα παιδιά, ειδικά όταν οι άλλοι πληρούν τις προϋποθέσεις που τα ίδια έχουν θέσει.

ΖΥΓΟΣ (24/9-23/10) 

Παιδιά της Αφροδίτης και του Απόλλωνα οι μικροί Ζυγοί έχουν πολύ ανεπτυγμένο το στοιχείο της αισθητικής, της αρμονίας και του καλού γούστου. Πρόκειται για παιδιά πολύ κοινωνικά που από μικρά καλλιεργούν πολλές φιλίες και περιστοιχίζονται από κόσμο. Έχουν συνήθως πολύ καλούς τρόπους, παραχωρούν τα παιχνίδια τους εύκολα και είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα. Όταν νιώσουν ασφάλεια μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως ένα παιδί Ζυγός θα διαπρέψει όταν μάθει να ακολουθεί τις δικές του ανάγκες και να βάζει σε δεύτερη μοίρα τον εγωισμό του. Αν σεβαστείτε την ευαισθησία και την αισθητική του, το υποστηρίζετε και το γεμίσετε στοργή σίγουρα θα γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10-22/11) 

Πρόκειται για ένα παιδί ευαίσθητο και διαισθητικό, τολμηρό αλλά και κτητικό. Με υπέρμετρη ευαισθησία αλλά και έντονη μυστικοπάθεια, χρειάζεται μεγάλη ενθάρρυνση για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Συνήθως είναι αφοσιωμένο σε ό,τι κάνει και πάντα στηρίζει με πάθος τις επιλογές του. Αυτό που χρειάζεται στη ζωή του είναι μέτρο και ισορροπία. Σαν γονείς του, θα πρέπει να θυμάστε πως δική σας δουλειά είναι να το κάνετε να νιώσει ασφάλεια από πολύ νωρίς, αλλιώς θα βουλιάξει στην εσωστρέφειά του. Προτρέψτε το από μικρή ηλικία να εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και να είναι κοινωνικό. Όσο πιο γρήγορα έρθουν τα παιδιά αυτά σε επαφές με άλλους, τόσο πιο εύκολα θα ενταχθούν κοινωνικά. Και θυμηθείτε. Τα παιδιά αυτά απεχθάνονται την προσβολή και την βία. 

ΤΟΞΟΤΗΣ (23/11-22/12) 

Γενναιόδωρο, αισιόδοξο και κοινωνικό, το παιδί αυτό αγαπά πολύ τα ταξίδια, του αρέσει να νιώθει ανεξάρτητο και να εξερευνά τα πάντα. Ωστόσο, ακριβώς επειδή αγαπά τις έντονες εμπειρίες της ζωής, έχει την τάση να υπερβάλλει και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν οι γονείς του. Συνήθως, αυτά τα παιδιά δεν δένονται ιδιαίτερα με την οικογένεια και σπάνια δημιουργούν συναισθηματική εξάρτηση από αυτή. Περισσότερο χρειάζονται τις παρέες και τους φίλους τους, με τους οποίους θα επικοινωνήσουν, θα παίξουν, θα γελάσουν. Αν θέλετε να τα κρατήσετε στο σπίτι και να τα ελέγξετε –πράγμα πάρα πολύ δύσκολο- θα πρέπει να θυμηθείτε ξανά την παιδική σας ηλικία. Για να πλησιάσετε το παιδί αυτού του ζωδίου, πρέπει να ξαναγίνετε οι ίδιοι παιδιά!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (23/12-20/1) 

Τα παιδιά αυτά, φρόνιμα και υπεύθυνα, συνήθως συμμετέχουν στις συζητήσεις των μεγάλων και αδιαφορούν για τις παρέες των συνομηλίκων τους. Πολλές φορές θα το δείτε να παίζει μόνο του, ενώ, όταν συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια, έχει την τάση να διεκδικεί την αρχηγία. Θέλει να ξεχωρίζει, έχει έντονα το αίσθημα της ευθύνης, είναι ένα παιδί οργανωτικό και κατά κανόνα φιλόδοξο. Η έννοια της αγωνιστικότητας είναι βασικό χαρακτηριστικό του και είναι αυτή που θα του ανοίξει αργότερα το δρόμο για τις φιλοδοξίες του. Αρκετά ώριμο από πολύ μικρό, σοβαρό και πειθαρχημένο, αξιόπιστο και υπομονετικό, προσπαθεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του και να μην εκδηλώνει την ευαίσθητη πλευρά του. Αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε στο μικρό Αιγόκερο είναι η ικανότητα να εμπιστεύεται τους άλλους και να ζητά την βοήθειά τους όταν την χρειάζεται. Επίσης, μέσα από αναγνώριση και σεβασμό, χρειάζεται να το βοηθήσουμε να μη φοβάται να εκφράζει τα συναισθήματά του.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (21/1-20/3) 

Είναι παιδιά του Ουρανού και ως τέτοια έχουν μια δική τους φιλοσοφία ζωής. Για τα παιδιά αυτά η αντιλογία είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους. Σπάνια -αν όχι ποτέ- δέχονται κάτι «επειδή το είπε η μαμά» και ακόμη πιο σπάνια το εφαρμόζουν. Αν αυτή η τάση τους δεν τιθασευτεί από νωρίς, το πιο πιθανό είναι, μεγαλώνοντας, να μην μπορούν να επικεντρωθούν σε έναν στόχο και να τον πραγματοποιήσουν, διότι θα αμφισβητούν τα πάντα και θα τα ανατρέπουν. Αν πάντως προσπαθήσετε να καταστείλετε την ανεξαρτησία του, τότε μάλλον θα βρεθείτε μπροστά σε επανάσταση. Συζητήστε μαζί του, αναλύστε τις απόψεις σας και αφήστε το να σας πει τις δικές του άποψη. Άλλωστε, το παιδί Υδροχόος έχει τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας και ακόμη περισσότερο να συνεργαστεί. Επειδή είναι απρόβλεπτο, θα πρέπει βρίσκεστε κοντά του χωρίς να νοιώθει καταπίεση. Καλλιεργήστε μαζί του φιλική σχέση για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το ρυθμό ζωής και τις αγωνίες του. 

ΙΧΘΥΣ (20/2-20/3) 

Πρόκειται για ένα παιδί ευγενικό και γλυκό που διαθέτει πολλά ταλέντα, αλλά δύσκολα τα προβάλλει προς τα έξω, γιατί φοβάται το συναγωνισμό. Η αποτυχία μπορεί εύκολα να πικράνει ένα μικρό Ιχθύ, από την άλλη έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται εύκολα σε νέες συνθήκες. Τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα είναι πολλά και καλό θα ήταν να καλλιεργηθούν από νωρίς. Μέσα σε αυτά που πρέπει να του μάθετε είναι να μπορεί να εκφράζει την γνώμη του και να ζητά αυτό που θέλει χωρίς να φοβάται. Μάθετέ του να μην πληγώνεται τόσο εύκολα, να μη θίγεται με το παραμικρό και να «απογειώνεται» μόνο όταν και εφόσον η καθημερινότητα το επιτρέπει.