Print this page

Αξιοποιήστε τα δεκάδες κουκλάκια που έχετε

Επειδή σίγουρα θα φτάσει η στιγμή που το παιδί δεν θα θέλει να παίξει ή να κοιμάται πια μαζί τους!

Αποκλείεται να μην έχετε υπερβολικά πολλά κουκλάκια από τη στιγμή που στο σπίτι σας μένει ένα ή περισσότερα παιδιά. Επειδή είναι από τα πρώτα παιχνίδια με τα οποία παίζει ένα παιδί, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι μας πριν αν το μωρό πάρει εξιτήριο από το μαιευτήριο και καθώς περνούν οι μήνες και τα χρόνια αυξάνονται και πληθύνονται τόσο γρήγορα που μέχρι τα τρίτα-τέταρτα γενέθλια του παιδιού έχουμε ήδη σχηματίσει τη βεβαιότητα ότι έχουν κατακυριεύσει όλους τους χώρους του σπιτιού. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί αποφασίσει ότι είναι πια πολύ μεγάλο για να παίζει με τα αρκουδάκια του; Πριν αρχίσετε να λυπάστε όλα αυτά τα χρήματα που θεωρείτε αναπόφευκτο να καταλήξουν στα σκουπίδια, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ανακαλύψτε τρόπους να τα αξιοποιήσετε, όπως αυτοί που σας προτείνουμε:

Διακοσμήστε τους τοίχους

staffed5

Τα «ανεπιθύμητα» κουκλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στολίσετε τους τοίχους του παιδικού δωματίου με έναν πραγματικά πρωτότυπο και funky τρόπο. Δείτε αναλυτικά οδηγίες για το πώς θα τ ο φτιάξετε κάνοντας κλικ εδώ...

Φτιάξτε μια παιδική τσάντα

staffed4

Μια τσάντα πάντα χρειάζεται! Χρησιμοποιήστε ένα από τα λούτρινα αρκουδάκια που υπάρχουν στο σπίτι σας για να φτιάξετε ένα φανταστικό σακίδιο για να μεταφέρει το πιτσιρίκι σας τα προσωπικά του αντικείμενα (extra bonus: έτσι δεν θα είναι πλέον απαραίτητο για να κρατάτε όλα εσείς)! Σας φαίνεται δύσκολο; Κι όμως, δεν είναι! Θα χρειαστείτε μόνο -εκτός από το κουκλάκι (ιδανικά ένα με τέσσερα πόδια κι όχι από αυτά που στέκονται όρθια)- ένα ψαλίδι, βελόνα και κλωστή, ένα φερμουάρ και μια μακριά φαρδιά κορδέλα ή υφασμάτινη λωρίδα.

Κόβετε κατά μήκος την πλάτη της κούκλας και αφαιρείται όλο το υλικό με το οποίο είναι παραγεμισμένη. Με τη βελόνα και την κλωστή ράψτε το φερμουάρ από την μία και την άλλη πλευρά στο άνοιγμα που κάνατε και στερεώστε τις άκρες μπροστά και πίσω .Από την κορδέλα ή την υφασμάτινη λωρίδα, κόβετε δύο κομμάτια με τα οποία θα φτιάξετε τους ιμάντες από όπου θα κρεμάει το παιδί την τσάντα στην πλάτη του, ράβοντάς τα πάνω και κάτω στα αντίστοιχα σημεία.

 στυαφφεδ3

Γεμίστε μαξιλάρια

σταφφεδ2

Χρησιμοποιήστε το υλικό που περιέχουν στο εσωτερικό τους τα κουκλάκια για να γεμίσετε διακοσμητικά μαξιλάρια για το παιδικό δωμάτιο.

Δείτε κι εδώ 8 διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσετε μια παιδική πλαστική πισίνα... 

Φτιάξτε μια εντυπωσιακή παιδική καρέκλα

σταφφεδ1

Μια καρέκλα ή μια πολυθρόνα γεμάτη από λούτρινα κουκλάκια... Φαίνεται πολύ εντυπωσιακή και σίγουρα κάθε παιδί θα ήθελε μια τέτοια για το δωμάτιό του, σωστά; Και πού να δείτε πόσο εύκολη είναι στην κατασκευή της! Εφόσον διαθέτετε ήδη μια καρέκλα από συρμάτινο ή ψάθινο σκελετό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα με εργαλεία ένα πακέτο δεματικά καλωδίων. Με αυτά θα στερεώσετε τα κουκλάκια, και θα τα κλείσετε στην πίσω μεριά της καρέκλας, σφίγγοντάς τα αρκετά για να μην κουνιούνται οι κούκλες από τη θέση τους.

 0728 hm 4

Χαρίστε τα

Εάν δεν έχετε κάποιο παιδάκι στον οικογενειακό ή κοινωνικό περίγυρό σας που να τα θέλει, σίγουρα σε κάποιο ίδρυμα για παιδιά ή το κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής σας η προσφορά σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα!